Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 318 | juli 2018
 
 
 
 
Zomercollectie '18
14 juli t/m 9 september
 
Zomer-editie van de ledententoonstelling met recent werk van kunstenaars die lid zijn van Kunstliefde. Kunstenaars uit Utrecht, en de rest van het land, gerenommeerd en minder gerenommeerd, jong en oud talent; Kunstliefde biedt ruimte aan een grote variëteit van kunst en kunstenaars.
 
Een veelzijdig aanbod aan grafiek, schilderijen, fotografie, beelden, video, installatie en meer.
Op zoek naar een origineel en bijzonder kunstwerk? stap dan eens binnen en laat je verrassen.
 
 
Opening: zaterdag 14 juli 16.00 uur
 
Bij de tentoonstelling verscheen een videoportret van kunstenaarslid Petra Berghorst. Petra maakt zeefdrukken in haar atelier in de Vlampijpateliers, waar zij ook cursussen geeft in grafiek. Achterliggende jaren was zij de coördinator van de ledententoonstellingen. Ze draagt nu het stokje over aan Dorothé Arts, beeldend kunstenaar en kunstenaarslid sinds 2016.
 
 
Caz Egelie (De Belofte 13) wint de Jan Zumbrinkprijs


Kunstliefde feliciteert Caz Egelie met het winnen van de Jan Zumbrinkprijs 2018 (naast Fadenka van der Sloot). Meer dan terecht vinden wij. Caz ontwikkelt al jaren gestaag een consequente en eigenzinnige beeldtaal waarin hij fungeert als kunstenaar, regisseur, curator, animator, ontwerper, uitvoerder, choreograaf, kortom een allesomvattende kunstenaar die zich op elk terrein met verve begeeft.

Vorig jaar studeerde hij af aan de HKU in Fine Art and Design in Education, dit jaar studeerde hij ook af in Fine Art. Met bizarre beelden laat Caz elementen uit de kunstgeschiedenis voorbij komen, reconstrueert, bouwt, vertelt, onderzoekt en vindt uit. Een verhalenverteller Pur Sang. Eerder (in zijn 3e jaar) was hij al te gast in UtrechtDownUnder in de gevangenis in 2015 met de performance over 'Entartete Kunst'. Tijdens UtrechtDownUnder 2017 zorgde hij voor een fantastische 'Kunstroof' als openingsact.

Caz is deelnemer in het traject De Belofte 13 van Kunstliefde, zijn werk is nog te zien tijdens HKU Exposure t/m 1 juli en in CREME FRESH van De Belofte 13.
 
(foto: Bart Lunenburg, deelnemer De Belofte 13 / genomineerd voor K.F. Hein Stipendium)
 

Laatste week t/m 8 juli

CREME FRESH / De Belofte 13

Werk van 11 kunstenaars die precies een jaar geleden afstudeerden.
In Kunstliefde kwamen ze bij elkaar afgelopen half jaar om over hun ervaringen na de academie te praten, informatie te krijgen over het aanvragen van fondsen, te luisteren en in gesprek te gaan met gastsprekers en elkaar. Met de tentoonstelling CREME FRESH sluiten ze dit traject af, en tonen hun nieuwe werk.

Deelnemende kunstenaars 2018; Mariaan van den Berg, Annabelle Binnerts, Caz Egelie, Tim de Gier, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Anita Horváth, Karl Karlas, Bart Lunenburg, Maurice de Rooij, en Samantha Vlaming.
 
 
Art Meat #6 in Museum Catharijneconvent

Art Utrecht organiseert Art Meat, de netwerkbijeenkomst voor iedereen die professioneel werkzaam is in de kunstsector in Utrecht. Deze 6e editie vindt plaats in Museum Catharijneconvent, waar de tentoonstelling 'Shelter. Contemporary intervention' te zien is, een samenwerking met het Centraal Museum. 
 
Datum: maandag 9 juli 17.00 - 20.00 uur
17.00 - 17.30: Inloop in museumcafé, borrel
17.30: Welkomswoord Marieke van Schijndel (directeur Museum Catharijneconvent)
17.40: Art Utrecht, Berthe Schoonman (eigenaar galerie SANAA en voorzitter Art Utrecht)
18.05: Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum) over de tentoonstelling 'Shelter. Contemporary intervention'
18.15 – 20.00: Bezoeken tentoonstelling Shelter en borrel in het museumcafé.
 
Wel graag aanmelden via dit formulier
 
Art Utrecht is een initiatief van Kunstliefde ism galeries uit Utrecht om de zichtbaarheid van beeldende kunst te vergroten. Meer informatie over Art Utrecht en Art Meat op www.artutrecht.com

 
 
 
 
 
 
 


ATELIERROUTE UTRECHT 2018
brengt kunst dichtbij
zondag 7 en 14 oktober 11.00- 17.00 u

meer dan 200 kunstenaars 
deelroutes in de stad
fiets- en wandelroutes via de website


Actueel overzicht van deelnemend kunstenaars 2018 binnenkort te vinden
op de website
 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen en het kunstenaarsgenootschap van Utrecht.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
Welkom bij Kunstliefde.
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur