Innehåll
 
- Vikten av att stanna upp
- Motivationsfaktorer
- frågVIS
- Bålstabilitet
- Egen havremjölk

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Ibland kan det bli för mycket
 
 
Stilpoängen kan inte bli så höga
 
 
Citat 
 
 
You get the best out of others when you give the best of yourself.

Harvey S. Firestone
 
 
Lär av Leon 
 
 
Ovan ser du vår nya familjemedlem Leon. En Pomeranian som min dotter fick när hon fyllde 18 år. När jag är ute sätter han sig ibland ner. Det är tydligen vanligt bland valpar när det blir för många intryck. Han går inte vidare förrän han känner sig redo. Att stanna upp och ta paus då och då är inte slöseri med tid för Leon (eller för dig). Pauser är ett sätt att ladda upp dig inför den närmaste tiden - och resten av dagen. 
 
Personbästa 5 år - grattis till vinnaren
 
I samband med att Personbästa AB fyllde fem år, bjud vi på föreläsningar och aktiviteter på Arken Hotel & Art Garden Spa. Deltagarna kunde också gå en poängpromenad där första pris var två presentkort på Spa. Det var många som hade lika många rätt, men närmast på utslagsfrågan om hur långt det var mellan den nordligaste och sydligaste orten som Jan Tern hållit föredrag var Sebastian Idéhed. Orterna var Ystad och Strömsund (100 km norr om Östersund). Grattis Sebastian.
 
frågVIS - Sömnlängd och sömnkvalité
 
Förra månadens frågVIS handlade om omorganisationer. 94 procent hade någon gång de fyra senaste åren varit med om (minst) en omorganisation. Så hur bra blev det? Eller dåligt? Alla som svarade fick välja på en skala från - 2 (mycket sämre) till + 2 (mycket bättre). Det var relativt jämnt mellan de olika svarsalternativen. Snittvärdet blev - 0,2. Det vill säga lite sämre än innan omorganisationen började. Med så mycket tid, pengar och energi som används vid omorganisationer borde resultatet blivit mycket bättre.   

Följ gärna länken och svara på månadens fråga som handlar om sömn, återhämtning och pauser.
 
Månadens annons i Dagens Industri
 
 
Så här kommer månadens annons i Dagens Industri att se ut (upplösningen är högre i tidningen). 
 
Bålstabilitet

 
En bra övning för att stärka muskler som används i rotationer. Klicka på bilden för att starta videon.

Havremjölk
 
 
Har du läst om bråket mellan Arla (mjölk) och Oatly (havredryck)? Jag är övetygad om att vi är olika som individer och att det därmed finns de som mår bra av mjölk och tvärtom. Jämfört med mjölk där du behöver ta hand om kor så är havredrycken dyr, men du kan enkelt göra din egen havredryck för 1/5 av kostnaden. 
 
Till en liter behöver du
 
2,5 dl havregryn
8 dl vatten
2 msk rapsolja
1 krm salt
 
Blanda allt i en bunke och kör med stavmixen tills det är blandat. Häll därefter vätskan genom en sil eller silduk.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se