Innehåll
 
- Fördelar och nackdelar
- Målskillnad
- Bålstabilitet
- Rostade kikärtor

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Jobbigt sötsugen
 
 
För dig som kommer ihåg Trafikmagasinet, här är en underbar parodi.
 
 
 
Citat 
 
 
The only place success comes before work is in the dictionary.
Vinci Lombardi
 
Stel eller stabil?
 
 
För några månader sedan gick jag en Strength coach utbildning. Förutom några roliga dagar med mycket kunskap, insikter och många lyft tar jag med mig instruktörens sätt att se på fördelar och nackdelar. Varje fördel har en baksida och omvänt har varje nackdel en framsida. Jag är inte så rörlig, utan rätt så stel. Fördelen med detta är att jag väldigt sällan vrickar någonting och att när jag exempelvis kör tunga (för mig) knäböj vinglar inte kroppen. Min nackdel att vara stel har fördelen att jag är stabil. 
 
I livet utanför träningslokalen hur kan det som du idag anser vara en av dina nackdelar bara modifieras lite och istället bli en fördel?
 
Målskillnad istället för Gladprestera
 
I tidigare nyhetsbrev har du läst om min kommande bok Gladprestera. För en månad togs ett beslut att byta namn till Målskillnad eftersom boken handlar om att utvecklas och då behövs bra mål. Gladprestera kommer att vara en del i att nå fler mål och att göra resan till målet mer glädjefylld.
 
För att testa våra idéer och allt vi lärt oss, vill vi ha några testpersoner som får delta i tre träffar tisdagar eller onsdagar med början sista veckan i april. Den ena dagen kommer det att handla om personliga mål och den andra om affärsmål.
 
Det är en träff varannan vecka och vårt mål är att du ska uppleva detta nya sätt att arbeta och genomföra mål som betydligt mer effektivt än det traditionella. Träffarna kommer att hållas i Göteborg och i denna pilotomgång kommer vi inte att ta betalt. Däremot vill vi att varje deltagarna sätter in 200:- till valfri hjälporganisation med ett 90 nummer eftersom vi inte tror att gratis är gott.

Är du intresserad av att delta? Maila då jan.tern@personbasta.se. Ange om du är intresserad av att nå ett personligt mål eller om du är ledare och vill delta i att bli bättre på att sätta och genomföra affärsmål. Får vi många svar kommer vi att lotta ut platserna.
 
Ovanlig och bra bålövning
 
En dag när jag försökte "uppfinna" nya övningar, kom jag på denna övning som stärker upp dina muskler i bålen och då främst magmusklerna. Klicka på bilden för att köra igång videon.
 
 

Rostade kikärtor
 
 
Om du gillar bönor och kikärtor - bra eftersom det är både nyttigt och prisvärt. Om du vet att dessa livsmedel innehåller mycket nyttigheter men inte gillar konsistensen, testa att rosta kikärtor. De blir lite knaprigare och du smaksätter enligt eget tycke och smak.
 
Jag tog tre dl kokta kikärtor och spred ut dem på en bakplåt. Använd gärna bakplåtspapper så behöver du inte tänka på disk efteråt. Jag kryddade med grillkrydda och timjan. Sen skakade jag på plåten för att fördela kryddningen på ett bra sätt. In 20 min i 200 grader. Ta ut plåten efter halva tiden och skaka lite. Rostade kikärtor kan ätas som tillbehör till sallader eller som de är som ett betydligt nyttigare alternativ till snacks.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se