Nieuwsbrief
Februari 2020
 

Winter?
 
Helaas, de winter laat nog op zich wachten. Veel meer dan een paar sneeuwvlokken en een beetje vorst hebben we nog niet gehad. Wat we wel hebben is modder, vieze schoenen en paarden die liever op stal staan dan in de natte paddock. Maar we blijven hoop houden, dat als we eind van de maand weer gaan rijden, er een dik pak sneeuw ligt. 
 
Wij vermaken ons tijdens deze winterstop met klussen, sporten en wandelen met de hondjes (ja, ja, ze zijn er nog). En daar zijn we best druk mee. Toch wordt het nu tijd om uit onze winterslaap te komen en de paarden te gaan voorbereiden voor het nieuwe seizoen. 


 
 
 
 
Kuddenieuws
 
Eind vorig jaar zijn Smarty, El Nino en Cody met (vervroegd) pensioen gegaan en vertrokken naar hun nieuwe eigenaren. De paarden die er nog wel zijn, zijn:

Zippo: groot, een kruising Fjord met lichte aanleg voor obesitas
Lipstick: groot, fijn rijpaard
Gino en Luigi: twee erg speelse Portugese paarden 
Daisy: een makkelijk merrietje
Oreon: een kruising Fjord/BWP, klein maar veel pit
Dries: kruising Fries/draver, goed voor je humeur, slecht voor je lichaam
de Criollo's Ricardo, Brownie en Macho
Bella: een merrie met karakter
Bonny: een Lusitano merrie die komend seizoen voor het eerst mee gaat lopen
Max: een jonge draver die komend seizoen ook voor het eerst mee gaat lopen
Pica is er ook nog, maar we weten niet of ze dit jaar nog mee gaat lopen. Ze is na al die jaren bij ons aan haar pensioen toe.  
 
 
 
 
 
 
De komende tijd moeten er nog een paar nieuwe paarden bijkomen. Afgelopen week zijn we naar een 5-jarige ruin gaan kijken. Deze halen we binnenkort op om hem een paar weken te proberen. Hopelijk is het een blijvertje.
 
 
 
 
 
Hulptroepen
 
Sinds kort hebben we een stagiaire die drie dagen in de week bij ons werkt. Floor woont bij ons in de buurt en volgt een paardenopleiding in Luik. Ze wilde  graag haar stage bij ons lopen.
 
We kennen Floor al heel lang. Afgelopen jaar heeft ze zo nu en dan geholpen met het inrijden van paarden. Dat gaat ze nu ook weer doen en daarnaast helpt ze ons met het verzorgen van de paarden en andere dagelijkse klussen op het erf. 
 
 
 
 
Vanaf eind februari kun je weer bij ons terecht voor een heerlijke korte paardrijvakantie. Stuur ons een berichtje als je een arrangement wilt boeken.

Groeten,
Koen en Margreet
 
 
 
 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.