Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

4000 foto’s van oude internaten op internet! 

Deze foto’s geven een mooi beeld van het rijke school- en internaatsleven van Beekvliet en Bernrode. Beide scholen hebben hun wortels in het Brabantse katholieke leven. lees meer

Help je ons 'n handje? 

Wat vind jij van het BHIC en onze (digitale) dienstverlening? Je doet ons een enorm plezier als je ons helpt met dit onderzoek! lees meer

Whatsappen met het BHIC...

WhatsApp is dé manier om berichten en foto's naar familie, vrienden en kennissen te versturen. Sinds kort is het ook mogelijk om met het BHIC te whatsappen: 06-12887717. lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

Kermisrit met een huurauto
Op de eerste zondag van september na de Hoogmis werd de kermis geopend. Eén van de lokkers op ’t marktplein was de autosocooter van de Helmondse firma Bocken: 50 cent voor een ritje. (bijdrage: Rini de Groot) 
Geniet van de herfst, steek een sigaretje op!
Tenminste, volgens deze advertentie uit de Telegraaf van 10 oktober 1956.
Baker Hanne Bongers
’Het is zoals ‘n oude Brabander het vertaalde: Ons moeke was vroeger net een autobus, er zat altijd wel volk in... Elk jaar moest de baker langskomen om weer een nieuw zieltje op de wereld te zetten, zo ook Hanne Bongers.’ (bijdrage: Ger van Lankvelt) 
Zes jaar cel voor stelen van hemd en haargetouw
Op weg naar zijn garnizoen in Breda pleegt militair Dingenis Lindhout een diefstal die uiteindelijk zware gevolgen voor hem zal hebben. (bijdrage: René Hermans)
Frauduleuze notaris loopt tegen de lamp
In 1665 was de functie van notaris in ’s-Hertogenbosch vacant. Johan Keijsers zou “een Jongman zijn, van Eerlijcke Lieden gebooren, ende van goede comportementen, oock de practijcque wel geoeffent”… 
Eerste biervatenrace in Ravenstein
Ravenstein had meer attracties nodig en dus was Trees Peters een van de initiatiefnemers van een nieuw evenement: de biervatenrace! (bijdrage: Trees Peters)
Zeventiende-eeuwse hartenkreten
Even mooi als hartverscheurend, deze liefdesgeschiedenis van een wanhopige Portugese non die haar geliefde officier Chamilly smeekt om haar niet te verlaten.
De eerste Tilburgse brandweerauto’s
Vanaf 1920 waren de vrachtwagens goed genoeg om ook als brandweerauto dienst te kunnen doen. Tilburg koos voor twee Franse types. (bijdrage: Frans Kense)
BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de Maand

 
lees meer
 
Wil je weten naar welk nieuws Rob verwijst? Klik dan op de pijl. lees meer

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen