Kunstwerk leerlingen bij Singelkunst
|
SPECIAAL VOOR DE ONDERBOUW
SPECIAAL VOOR DE BOVENBOUW
NIEUWS VOOR IEDEREEN
|
Een woord vooraf door Annemieke Tol, directeur onderwijs
Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s),
Een paar weken geleden hebben we een bijeenkomst voor leerlingen en ouders gehad om mee te denken over het schoolplan van aankomende jaren. Eerst hadden we bijeenkomsten voor leerlingen op beide locaties en daarna hebben we een onderwijscafé georganiseerd voor ouders en andere betrokkenen bij de school. Het was ontzettend waardevol om te horen hoe het Minkema wordt gezien, wat heel goed gaat en wat (nog) beter kan. Alle opgehaalde informatie gaan we verwerken. In september zal het nieuwe schoolplan klaar zijn en hopen we dat alle leerlingen, ouders en medewerkers zich kunnen herkennen in waar we voor staan met elkaar en de plannen die we hebben voor de komende jaren.
Nog heel even en dan breekt er voor de examenleerlingen een speciale tijd aan. Ze hebben hun laatste les, hun examengala en hun laatste momenten in een inmiddels zo vertrouwde school! Over een maand maken ze hun centrale examens die iets gaan zeggen over een nieuwe fase. Een nieuwe fase voor leerlingen, maar ook voor hun ouder(s)/verzorger(s)!
Daar waar een mooie groep leerlingen toewerkt naar het einde van hun middelbareschooltijd staat er ook alweer een groep te popelen om te beginnen! In de aankomende week wordt het plaatsingsproces afgerond en krijgen we de definitieve aantallen nieuwe brugklassers te horen. Wat we in ieder geval nu al weten is dat honderden groep 8-leerlingen voor het Minkema College hebben gekozen. Het is super om te merken dat leerlingen en ouders het Minkema als een goede en fijne school zien. We doen ons best om onze leerlingen in hun schoolperiode alle mogelijke bagage mee te geven om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.
En na weer een intensieve periode nodigen de zonnestralen uit tot naar buiten gaan en genieten van het mooie weer. Ik wens alle leerlingen en hun ouders alvast een fijne meivakantie! |
SPECIAAL VOOR DE ONDERBOUW
|
Tussenpeil havo/vwo klas 1 en 2
|
Zit je in klas 1hv(t) of 2hv(t), dan kun je uiterlijk in de week van 14 april het voorlopige niveau-advies inzien in Magister. Dit advies kun je vinden in het cijferoverzicht bij ML (Minkemales). Het is natuurlijk gebaseerd op jouw cijfers en op de afzonderlijke adviezen die de docenten (intern) voor hun vak hebben uitgebracht. Daarvoor hebben zij goed gekeken naar jouw werk- en
huiswerkhouding, zelfstandigheid en inzicht. Deze zijn bepalend voor het succes in je verdere schoolloopbaan. |
Laatste ronde Discovery- en basismodules
|
Het vierde en laatste kwartaal begint direct na de meivakantie. Daarmee gaat in de onderbouw ook de laatste ronde van Discovery- en basismodules in. Deze sluit je uiterlijk donderdag 26 juni af. Binnen twee weken beoordeelt de docent jouw eindproduct met een O, V of G in Magister.
|
|
 |
Scoor je een O(nvoldoende), dan informeert de docent je over hoe je deze O kan omzetten in een V. Wacht daar niet te lang mee, want je maakt het voor jezelf steeds lastiger de klus tot een goed einde te brengen. Als je jouw product niet V(oldoende) weet aan te passen, zul je dit uiteindelijk in opdracht van de leerlingcoördinator inhalen op de dagen na de toetsweek in juli. Ook als je uit een vorig kwartaal nog een O hebt staan, zul je hiervoor opgeroepen worden. Want met een O voor een module kun je niet aan het volgende leerjaar beginnen.
Deadline keuze basismodule: 11 april
Wil je dit laatste kwartaal een basismodule volgen, maak je keuze dan uiterlijk morgen, 11 april, aan ons bekend. Je hebt hierover in je mailbox een brief ontvangen met een link naar het keuzeformulier. Let op: alleen vanuit jouw leerlingaccount kun je dit formulier invullen. De groepsindeling maken we vlak voor de meivakantie nog in orde; in je Magister-rooster kun je tegen die tijd zien of je bent ingedeeld. Een toelichting op de modules waar je uit kunt kiezen vind je op onze website.
|
Voorlichting reis Cambridge English Masterclass op 13 mei
|
Van 4 t/m 6 juni gaan wij samen met de leerlingen van CEM 3 op reis naar Cambridge. Daarom vindt op 13 mei een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor de ouders van de CEM 3-leerlingen. Deze start om 18:45u op onze locatie Steinhagenseweg en duurt tot ca. 19:30u. De ouders ontvangen hiervoor nog een uitnodiging via Magister. |
Kennismakingsavond Steinhagenseweg op 13 mei
|
|
|
Op dinsdag 13 mei is er een kennismaking voor leerlingen die mogelijk de overstap gaan maken van de Minkemalaan naar de Steinhagenseweg. ‘s Middags is de kennismaking voor de leerlingen op de locatie Steinhagenseweg. ‘s Avonds is er een kennismaking voor ouders.
|
Voor de ouders van leerlingen in leerjaar 1 is dit om 17.00 uur, voor leerjaar 2 om 18.30 uur en voor leerjaar 3 om 19.30 uur.
Er wordt tijdens deze bijeenkomsten uitgelegd wat een overstap van Minkemalaan naar Steinhagenseweg inhoudt en voor klas 2 en 3 zal er ook uitleg gegeven worden over de profielen die op ons vmbo gekozen kunnen worden.
Voor deze middag en avond ontvangen de leerlingen en hun ouders een uitnodiging. |
MaS-markt voor alle derdeklassers op woensdag 4 juni
|
Leerlingen en ouders van leerjaar 3 havo & vwo zijn van harte uitgenodigd om de MaS-markt op woensdag 4 juni a.s. samen te bezoeken!
De maatschappelijke stage (MaS) is inmiddels niet meer weg te denken uit het lesprogramma van het Minkema College. In leerjaar 4 lopen alle havo- & vwo- leerlingen een maatschappelijk stage. Het doel van de maatschappelijke stage is om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.
Praktische informatie MaS-markt
- Locatie: Kalsbeek College (locatie Bredius)
- Adres: Burgemeester H.G. van Kempensingel 23
in Woerden
- Wanneer: woensdag 4 juni 2025
- Tijd: 19.00 tot 20.30 uur (De meeste leerlingen hebben ongeveer een uur nodig op de MaS-markt)
Het aantal parkeerplekken is beperkt, we adviseren om zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen.
Over de MaS-markt
De MaS-markt is voor leerlingen een mooie manier om te ontdekken waar hun interesses liggen, wat voor MaS-plekken er allemaal zijn en welke organisaties plekken aanbieden. Er zijn vrijwilligersorganisaties vanuit sport, groen, cultureel, zorg en welzijn. Wellicht komt het op diezelfde avond wel tot een match!
Vrijwilligerswerk doen?
Hebben jouw ouders interesse in vrijwilligerswerk maar weten ze niet goed wat bij hen past? Bij de kraam van Hart voor Woerden kunnen zij de test ‘Welk type vrijwilliger ben ik’ doen. Hierbij wordt gekeken naar interesses en talenten. Wie weet staat er nu al een heel leuke passende vacature op de website van Hart voor Woerden! (hartvoorwoerden.nl).
Vragen over de MaS kun je stellen aan de mentor of aan onze MaS-coördinator, Marianne de Goeij, via mas@minkema.nl. |
Brief onvoldoende resultaten havo 2 en havo 3
|
Mogelijk hebben jouw ouders na de tweede toetsweek (januari) een brief ontvangen omdat je op basis van de toenmalige cijfers niet vanzelfsprekend bevorderd zou zijn naar het volgende leerjaar.
Inmiddels is de derde toetsweek geweest en druppelen de cijfers binnen. Na de cijferdeadline van 7 april maken we daar weer een analyse van.
Bij een zorgelijk cijferbeeld zullen jouw ouders opnieuw via Magister een brief ontvangen vanuit de schoolleiding. De brief heeft een vrij formeel karakter en is bedoeld als waarschuwing, maar ook om te voorkomen dat jullie aan het eind van het schooljaar worden overvallen met een tegenvallende boodschap. Natuurlijk is er oog voor het verhaal achter de behaalde resultaten en blijft de mentor meedenken. En er is nog een laatste toetsweek om eventueel tegenvallende resultaten op te halen. |
Omdat jouw mening en die van jouw ouder(s) voor de school belangrijk zijn, vragen wij jullie medewerking bij een onderzoek naar de tevredenheid. Het gaat om een enquête die bestaat uit een beperkt aantal vragen die door Vensters voor Verantwoording/Kwaliteitscholen.nl is georganiseerd.
|
|
 |
Het onderzoek strekt zich uit over alle leerlingen en ouders/verzorgers van de eerste en derde klassen op het vmbo en het havo/vwo. Het resultaat van dit onderzoek kunnen wij vergelijken met dat van andere scholen en zo krijgen wij inzicht in onze sterke punten en onderdelen waar wij ons op kunnen verbeteren.
Jouw ouder(s) heeft (hebben) een mail ontvangen met daarin de link naar het onderzoek. De leerlingen van klas 1 en 3 vullen de enquête in tijdens een lesuur met de mentor. Op 30 april wordt het onderzoek afgesloten en is de vragenlijst niet meer bereikbaar. Wij stellen deelname aan deze enquête bijzonder op prijs. Alvast hartelijk dank! |
Klankbordgroep Hoogbegaafdheid
|
Hoogbegaafdheid is een persoonskenmerk dat bij 2 à 3% van de bevolking voorkomt, afhankelijk van de gehanteerde definitie. Intelligentie is een essentieel onderdeel, maar hoogbegaafdheid is méér dan alleen een hoog IQ. Gedrevenheid, autonomie, creativiteit, sensitiviteit zijn andere aspecten van hoogbegaafdheid.
Binnen het onderwijs gaat de aandacht en ondersteuning vaak uit naar de leerlingen die moeite hebben met de stof of het organiseren van het werk. We hebben echter ook een flinke groep leerlingen op school die meer- of hoogbegaafd zijn en daardoor ondersteuning of uitdaging nodig hebben.
Voor deze leerlingen is individuele begeleiding mogelijk door een van de HB-begeleiders. Uit onderzoek blijkt echter dat juist het contact met peers (gelijkgestemden) een positief effect heeft. Voor de leerlingen van de onderbouw aan de Minkemalaan zijn hier de peergroups HB voor.
Op maandag 10 maart, tijdens de week van de hoogbegaafdheid, is voor de eerste keer de
klankbordgroep HB bij elkaar gekomen. Deze avond werd georganiseerd door de werkgroep HB van het SWVO-RUW. Op de locatie van het samenwerkingsverband waren ouders en leerlingen van Veenlanden College, Kalsbeek College en Minkema College bij elkaar om informatie uit te wisselen over HB op deze middelbare scholen. Ook de Leerstek en leerkrachten van de Andersenschool waren aanwezig.
Er is gekeken naar de overgang van het PO naar VO, het aanbod op de VO-scholen en wat er buiten de scholen mogelijk is. Per thema is er gesproken over wat goed gaat, wat beter kan en wat er gemist wordt. Dit alles wordt meegenomen in de werkgroep HB van het SWV. Er wordt teruggekeken op een waardevolle avond, die voor herhaling vatbaar is. |
Speciaal voor de bovenbouw
|
LSD en Examengala op 17 april
|
|
|
Op donderdag 17 april vieren de examenleerlingen uit 5 havo en 6 vwo hun laatste schooldag (LSD). In de ochtend komen ze bij elkaar op school om dit in eigen stijl te vieren met als thema 'jungle'. Als alles is opgeruimd (rond 12.00 uur) gaan de leerlingen naar huis om zich voor te bereiden op het examengala, dat diezelfde avond zal plaatsvinden.
|
Ook dit jaar starten we weer met de aankomst van de leerlingen in verschillende opvallende voertuigen. Dit zal van 17.30 uur tot ongeveer 19.30 uur duren. De examenleerlingen stappen uit op de Minkemalaan en lopen vervolgens over de rode loper richting school.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te kijken en de examenleerlingen toe te juichen!
Rond 19.30 uur gaan zij naar binnen, waar het galadiner plaatsvindt en de docenten de leerlingen in het zonnetje zetten. Alle examenleerlingen hebben hiervoor een aparte uitnodiging ontvangen.
Ben je 5 havo- of 6 vwo-leerling en heb je geen bericht ontvangen? Neem dan even contact op met de coördinator leerlingzaken (Frank den Oudsten of Lendy Timmerman). Lees meer |
SE's voor 4 havo, 4 vwo en 5 vwo
|
Alle leerlingen in de jaarlagen 4 havo, 4 vwo en 5 vwo hebben op donderdag 17 april één of meer SE's (schoolexamens). Daardoor vervallen op die dag voor hen de reguliere lessen. Welke klassen welk SE maken, is al besproken tijdens de lessen. Uiteraard staat alles genoteerd in Magister. Als je hierover vragen hebt, kun je terecht bij jouw docent of het examensecretariaat. Leerlingen uit 4 havo met het vak BSM begeleiden in de ochtend van 17 april de Koningsspelen bij basisschool De Schakel in Woerden. |
Voorbereidingsdag CSE op 8 mei
|
Wil je weten hoe de LO-zaal eruitziet tijdens het CSE? Vind je het prettig om van tevoren even in de CSE-zaal rond te lopen, zodat je bij je eerste examen precies weet hoe alles werkt? Kom dan op donderdag 8 mei om 10.00 uur naar de voorbereidingsdag in M251.
Van 10.00 tot uiterlijk 10.30 uur kun je vragen stellen en leggen we uit hoe het CSE werkt. Daarna mag je - als je dat wilt - in volledige stilte in de zaal gaan werken (je kunt bijvoorbeeld leren voor je CSE’s). Dat kan tot uiterlijk 13.00 uur, maar je mag de zaal ook eerder verlaten. Je hoeft je niet aan te melden voor deze voorbereidingsdag. |
Examenblad.nl en Mijneindexamen.nl: handige informatie
|
Op examenblad.nl kun je heel veel handige informatie over de eindexamenperiode vinden, zoals het volledige rooster van het eerste en tweede tijdvak en vele oefenexamens (opgaven en antwoorden).
Op basis hiervan is speciaal voor leerlingen de website mijneindexamen.nl ontwikkeld. Hier kun je - op basis van jouw vakkenpakket - heel makkelijk jouw persoonlijke eindexamenrooster samenstellen.
Kijk op deze website vooral ook even naar de tips, slaag-zakregeling, informatie over ondersteuning, algemene info en regels. Beide websites zijn ontwikkeld door het College voor Toetsen en Examens.
|
|
|
|
Uitslag examens bekend op
12 juni en 1 juli
|
Na de meivakantie (op vrijdag 9 mei) beginnen de centrale examens voor onze leerlingen. Een spannende tijd! Op donderdag 12 juni horen we welke leerlingen geslaagd zijn na tijdvak 1 en de vlag uit mogen hangen. Op dinsdag 1 juli mogen we hopelijk nog meer leerlingen blij maken omdat zij na tijdvak 2 het felbegeerde diploma hebben gehaald. Alvast heel veel succes met jullie examens! |
Belangrijke data 5 havo en 6 vwo
|
Voor de eindexamenleerlingen staan de volgende belangrijke data in de agenda:
- 9, 10 en 11 april: SE-besprekingen (lessen staan in Magister)
- 14 april: cijfercontrole (verplicht voor alle examenleerlingen)
- t/m 16 april: examentrainingen (op inschrijving)
- 17 april: LSD-ochtend en examengala
- 18 april: Goede Vrijdag (lesvrij)
- 19 april t/m 5 mei: meivakantie
- 8 mei: voorbereidingsdag CSE (facultatief)
- 9 mei t/m 23 mei: CSE Eerste Tijdvak
- 12 juni: uitslag CSE Eerste Tijdvak
- 13 juni: bijeenkomst (nog) niet geslaagde leerlingen (09.00-10.00 uur)
- 17 juni t/m 24 juni: CSE Tweede Tijdvak
- 1 juli: uitslag CSE Tweede Tijdvak
- 8 juli: diploma-uitreiking
|
LO-lessen na meivakantie ook op externe locatie
|
Na de meivakantie, in de periode tussen 6 mei en 23 mei, vinden de centraal schriftelijke eindexamens plaats voor examenleerlingen. Hierdoor zijn de gymzalen op de Minkemalaan en Steinhagenseweg enkel toegankelijk voor deelnemers aan de examens.
Het vak Lichamelijke Opvoeding (Minkemalaan) zal zijn lessen in deze periode buiten verzorgen om lesuitval zo veel als mogelijk te beperken. Dit zal zijn op het sportveld van school of bij atletiekvereniging Clytoneus. De LO-lessen op de locatie Steinhagenseweg worden in deze periode gegeven in theorielokalen of komen te vervallen.
De locatie waar je verwacht wordt voor je gymles wordt in deze periode zichtbaar in Magister:
- veld = sportveld Minkemalaan
- Extern = AV Clytoneus
Dit kan per les verschillen. Houd dus goed het rooster in Magister in de gaten!
Pas je kleding aan en kom op de fiets
Pas je kleding in deze periode aan aan het weer en denk aan huidbescherming bij zonneschijn. Zowel het sportveld van school als de atletiekvereniging heeft kleedkamers waarvan leerlingen gebruik mogen maken.
Voor de lessen bij AV Clytoneus is het handig een fiets te gebruiken. Vanaf school is het maximaal 15 minuten fietsen. Heb je geen fiets? Probeer dan te regelen dat je bij een klasgenoot achterop kan. Lopend ben je te lang onderweg om op tijd te komen voor de start van de les.
Ook bij een blessure word je redelijkerwijs aanwezig geacht in de les. Als je twijfels hebt, zoek dan ruim voor de les jouw docent LO op op school om te overleggen wat het verstandigst is. Hoe eerder, hoe beter. |
Fietspad tussen twee locaties afgesloten vanaf 14 april
|
Het fietspad achter onze twee locaties zal uiterlijk 14 april worden afgesloten voor fietsers en voetgangers. In eerste instantie vanwege werkzaamheden aan het riool en daarna waarschijnlijk vanwege de aanleg van de ongelijkvloerse kruising bij de Steinhagenseweg.
Er komen omleidingsborden te staan om de tijdelijke nieuwe route (via winkelcentrum Snel en Polanen) aan te geven. De school blijft wel gewoon bereikbaar met de auto. Hiernaast een overzicht van de wijzigingen.
|
|
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
|
|
Inschuifrooster, lesvrije dag, feestdagen en huiswerkvrij
|
Inschuifrooster 14 t/m 17 april
Komende week, van 14 t/m 17 april, hanteren we weer een inschuifrooster met lessen van 40 i.p.v. 50 minuten. Op die manier faciliteren we de docenten met tijd voor o.a. leerling- en klasbesprekingen.
Lesvrije dag op 18 april
Vrijdag 18 april is voor de leerlingen een lesvrije dag. Op deze Goede Vrijdag kunnen jullie aan de meivakantie beginnen! Die duurt dit jaar langer dan gewoonlijk, want ook op Bevrijdingsdag, maandag 5 mei, is de school nog gesloten. Iedereen is dan in de gelegenheid om de kostbare vrijheid waarin we leven te vieren.
Huiswerkvrij op 6 mei
Dinsdag 6 mei zien we jullie graag weer terug op school voor de laatste periode van het schooljaar. Voor die dag staat er, als het goed is, geen huiswerk in je agenda. De examenleerlingen zullen dan inmiddels al wel met hun neus in de boeken zitten, want voor hen breekt de spannende ‘finale’ met de landelijke centrale examens aan.
Nog meer lesvrije dagen
In die laatste periode zitten we op school in een stroomversnelling; voordat je het weet breekt de zomer aan. Dit komt o.a. door de vele vrije dagen; op 29 & 30 mei zijn we vrij vanwege Hemelvaart, evenals op pinkstermaandag 9 juni. Ook op 10 juni zijn jullie nog vrij, de laatste lesvrije dag van dit schooljaar. |
Ziekmelden: hoe werkt dat ook alweer?
|
|
|
Als je ziek bent, moeten jouw ouders dat telefonisch vóór het begin van de eerste les doorgeven aan de afdelingsassistent. De afdelingsassistenten zijn vanaf 08.00 uur bereikbaar. Jouw afwezigheid wordt dan in Magister geregistreerd met de afkorting ZA. Ben je langer dan één dag ziek? Dan moeten je ouders elke dag dat je langer thuis blijft even telefonisch contact hebben met school over jouw ziekteduur.
|
LET OP: ben je ziek op de dag dat je een school- of eindexamen hebt, dan moeten jouw ouders je ook per mail ziekmelden bij het examensecretariaat. |
Mening van leerlingen gevraagd
over ondersteuningsaanbod
|
Hoorrecht voor leerlingen
Dit houdt o.a. in dat scholen alle leerlingen om hun mening moeten vragen als het gaat om het ondersteuningsaanbod. Sommigen van jullie zullen bekend zijn met de zorg op school, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt en gebruik maakt van bepaalde voorzieningen, of omdat je hoogbegaafd bent en begeleiding krijgt van een hb-begeleider. Voor anderen staat het onderwerp misschien wat verder van ze af, maar het is wel belangrijk dat ook zij hun mening geven.
Na de meivakantie wordt er een enquête gestuurd waarin wij jou om je mening vragen over een aantal thema’s rondom de ondersteuningsmogelijkheden op school. We hopen natuurlijk op veel reacties!
In de nieuwe schoolgids (2025-2026) kun je straks teruglezen wat de uitkomsten zijn en wat ermee is gebeurd.
Ouder- en Jeugdsteunpunt
Een ander punt uit de nieuwe wet, waarover we jou en jouw ouders ook willen informeren, is het Ouder- en Jeugdsteunpunt van Samenwerkingsverband RUW, waar het Minkema College deel van uitmaakt. Bij dit steunpunt kunnen ouders terecht voor vragen, advies en informatie over passend onderwijs in onze regio. Meer info. |
Sinds 1 maart hebben we een nieuwe cateraar op onze beide locaties: Appèl. Afgelopen weken heeft Appèl de locaties al deels omgebouwd en een nieuw assortiment gepresenteerd. Het assortiment bestaat grotendeels uit producten die voldoen aan de richtlijnen van het voedingscentrum.
Graag gaan ze ook met de leerlingenraad in gesprek over het aanbod en hun visie op de catering, zodat er een assortiment ligt dat aansluit op iedere portemonnee. De openingstijden zijn iets gewijzigd naar 10.00 tot 14.30 uur op beide locaties, maar achter de balie blijf je de vertrouwde gezichten zien!
|
Singelkunst 2025: bewonder kunst van leerlingen 5 vwo
|
De Woerdense middelbare scholen doen ook deze editie weer mee aan de 6 weken durende gratis openluchtexpositie Singelkunst Woerden. Tot en met 20 april zijn er in totaal zo'n 15 kunstwerken in, op en langs de Singel te zien. Heb je na schooltijd of in het weekend zin in een rondje cultuur snuiven in Woerden, dan is een rondje Singel lopen, fietsen of varen dus een heel leuk idee!
|
|
|
Sommige kunstwerken zijn 's avonds, als het donker is, vooral goed zichtbaar en sommige kunstwerken kun je zelf doen oplichten door het activeren van een QR-code. Het kunstwerk van onze leerlingen is te bewonderen op de kop van het Defensie Eiland.
|
Breng je stem uit voor technasiumproject leerjaar 1
|
De leerlingen van 1 technasium hebben afgelopen weken hard gewerkt aan een project voor de kringloopwinkel. Zij hebben een product ontworpen dat door klanten zelf gemaakt kan worden in een workshop.
In samenwerking met De Terugwinning
Van elke klas zijn er 2 bruikbare prototypes gekozen. Om uiteindelijk tot het allerbeste te komen, wordt de klanten van de kringloopwinkel gevraagd naar hun mening. Vanaf volgende week kun je in de winkel van De Terugwinning (Rijnstraat 26 te Woerden) een stembiljet invullen, waarop je kan aangeven welk product jij zelf het liefst zou maken in een workshop.
Dus iedereen die nieuwsgierig is naar wat voor mooie ideeën er zijn bedacht om gebruikt materiaal een (mooiere) tweede kans te geven, nodigen we van harte uit een kijkje te nemen in de kringloopwinkel en misschien dan ook wel een stem uit te brengen! |
U-Talent en andere activiteiten
|
De afgelopen maanden stonden er veel activiteiten op de agenda: diverse olympiades vonden plaats en jullie konden je opgeven voor masterclasses en themadagen van U-Talent. Ook hebben jullie je talenten kunnen ontdekken of verder ontwikkelen bij de diverse leerlingclubs op school zoals het debatteam, de musicalclub of tijdens het schaaktoernooi. Een kleine selectie van deze mooie activiteiten vind je op de website.
|
Ken jij 'm al? De podcast van het Minkema College!
|
In de podcast van het Minkema College geven wij je een exclusief inkijkje achter onze schooldeuren! Ga mee op reis door de gangen van kennis, de lessen vol inspiratie en de soms hilarische schoolregels! De volgende afleveringen kun je nu al beluisteren:
- Tips voor je eindexamen
- De les van jouw leven
- De zin en onzin van schoolregels
- En nog veel meer!
Heb jij een leuk onderwerp of zou je wel eens mee willen doen aan een podcast? Stuur dan een mailtje naar communicatie@minkema.nl.
|
|
|
|
Doe mee aan onderzoek OCW
|
 |
|
Het ministerie van onderwijs wil graag beter begrijpen wat brede scholengemeenschappen (scholen met meer dan drie onderwijsrichtingen zoals vmbo, havo en vwo) juist wel en niet aantrekkelijk maakt voor ouders, leerlingen en onderwijsmedewerkers.
Ze zijn benieuwd naar jouw mening en die van jouw ouders. Deelname kan via de QR-codes op de flyer.
Klik op de poster om deze te vergroten.
|
|
Gemeente Woerden wil graag
met jou in gesprek
|
Ben je tussen de 14 en 21 jaar en woon je in de gemeente Woerden? En vind je het belangrijk dat Woerden een stad voor jongeren is? Dan zoekt de gemeente jou!
Gemeente Woerden wil jongeren meer betrekken in hun plannen. Donderdag 24 april gaan ze in gesprek over hoe ze jongeren in Woerden meer kunnen betrekken en bereiken. Waar willen jullie over meepraten, meedenken en meebeslissen in Woerden? En hoe kan de gemeente dat mogelijk maken voor jullie?
Wanneer en waar?
Podium Bredius, Woerden
Do 24 april
16:45 - 19:00
Wat krijg je ervoor terug?
Een VVV-bon van €25,00
Een actieve sessie waarin er naar je geluisterd wordt
Lijkt het jou leuk om mee te doen en/of ken je iemand die mee zou willen doen? Meld je dan aan!
|
|
Nieuwsbrief, april 2025 © Het Minkema College. Alle rechten voorbehouden. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je leerling bent op het Minkema College of staat geregistreerd als ouder/voogd van één van onze leerlingen. Wij maken je ouders erop attent dat zij inloggegevens nodig hebben om in Magister de gegevens en resultaten van jou (en broers/zussen) te volgen. Ook het intekenen voor oudergesprekken gebeurt in deze digitale omgeving. Zonder gebruikersnaam en code kan er niet worden ingelogd in Magister. Mocht je ouder de inloggegevens kwijt zijn, vraag dan z.s.m. nieuwe aan via magister@minkema.nl. Ouders ontvangen de inloggegevens éénmaal. Hiermee kunnen zij ook het dossier inzien van een eventueel volgend kind.
Contact adres: Minkemalaan 1, 3446 GL Woerden. Vragen? Neem contact met ons op. |
|
|