Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Vakantie
Misschien hebben jullie al vakantie gehad of misschien gaat het nog komen. In ieder geval namens ons allemaal heel veel plezier met genieten of nagenieten!!

Alle medewerkers van Bij de hand zijn op dit moment om de beurt heerlijk vakantie aan het houden met hun eigen kinderen. Hierdoor duren dingen misschien soms iets langer of staat er een antwoordapparaat ingesteld. Wij beloven dat we ons best zullen doen jullie vragen en opmerkingen gewoon te verwerken zoals jullie dat gewend zijn. Via welkom@bijdehand.nu en 0578-611555 zijn wij tussen 09.00 – 17.00 uur van maandag t/m vrijdag altijd te bereiken. Bovengenoemde mail wordt ook in het weekend en in de avonden bij nood beantwoord. Dit is niet anders dan anders.
 
Noodopvang/vakantieopvang
Regelmatig wordt er een beroep op ons gedaan om een vervangende gastouder te zoeken. In de meeste gevallen kunnen wij deze vraag oplossen. Fijn dat jullie ons hiervoor weten te vinden.

Mocht er gebruik worden gemaakt van een gastouder die al eens eerder is ingezet voor jullie kinderen dan is dat natuurlijk helemaal goed. Laat het ons alleen wel even weten via een kort mailtje als jullie het contact onderling hebben gemaakt voor een nieuwe datum/periode. Dit om te voorkomen dat het met de facturatie niet goed gaat. Via ons online uren systeem kunnen kinderen die eerder opvang hadden gewoon worden ingevoerd. Helaas is het zo dat als wij het vervolgens niet aan de juiste maand koppelen in ons systeem er niet altijd een factuur wordt aangemaakt.

Ook zijn de noodopvang uren soms van invloed op de gastouder die de opvang niet kon bieden. Kortom meld het tijdig en wij zorgen dat het ook administratief juist wordt verwerkt.
 
Maandelijkse uren aanlevering
Nog steeds kun je op verschillende manieren uren aanleveren. Per mail of online het maakt niet uit als wij maar op tijd de facturen kunnen verwerken namens jullie. Werk je nog niet met het online systeem maar zou je dit wel willen laat het gerust weten dan sturen we graag informatie hierover.

Het systeem kent nog wel wat hobbels maar die proberen we in de komende maanden op te lossen.

Nog even wat tips om ook in de zomer de financiën goed te verwerken met elkaar:
  • Als er in de zomer maanden maar weinig uren zijn of geen uren zijn laat het ons wel weten. Anders gaan wij bellen of mailen om te vragen of er nog uren komen. Dit kost onnodig veel tijd en soms ook irritatie als je net op vakantie bent als ouder of gastouder.
  • Denk er aan dat wij op de 3e van de maand uren geaccordeerd of op andere wijze willen ontvangen. Als je op vakantie gaat voer de uren van die bewuste maand dan alvast voor je vertrek in. Ouders moeten immers ook nog de ruimte krijgen om ze akkoord te geven of een betaling te verzorgen.
  • Voor de ouders die zelf de factuur overmaken. Wij betalen de gastouders altijd op de 15e van de maand dan moet de betaling binnen zijn. Denk dus even vooruit mocht je net op dat moment aan het genieten zijn op een plek waar facturen er even niet toe doen. Bij een incasso is het raadzaam te checken of rond de 10e het bedrag kan worden geïncasseerd.
Met deze tips hopen wij te voorkomen dat wij jullie moeten storen tijdens je vakantie.
 
Dag van de gastouder 17 september 2015
Noteer deze datum in je agenda!!

Een groep gastouders vanuit diverse plaatsen in Nederland heeft het initiatief genomen om op de dag van de gastouder aandacht te vragen voor het mooie beroep gastouder. In plaats van dat ze zelf in het zonnetje worden gezet, wil de initiatiefneemster het beroep gastouder de aandacht geven die het verdient.

Het doel is om aan heel Nederland te laten zien wat het beroep gastouder inhoudt.

Deze dag wordt georganiseerd door gastouders voor gastouders. Je kunt je aanmelden voor het evenement via http://www.facebook.com/groups/1584915668445488/

Ook kun je via deze pagina meedenken over de dag.

Heb je geen facebook dan kun je je aanmelden via dagvandegastouder@hotmail.com

Natuurlijk staat het ouders altijd vrij hun gastouder in het zonnetje te zetten op deze dag of welke andere dag dan ook in het jaar.
 
Slapen nieuwe regels
Er is al heel veel geschreven over de nieuwe regels van slapen. Wij willen hier nog graag iets aan toevoegen.

Een kinderwagenbak is niet geschikt als vaste slaapplaats en ook niet voor lange slaapperiodes binnenshuis. Laat bij incidenteel doorslapen de kap in ieder geval omlaag. Dit in verband met de ventilatie.
 
Maximale uur prijzen 2016
De maximale uurprijs waar jullie als ouder je kinderopvangtoeslag over krijgen berekend in 2016 wordt 5,52 euro per uur. Op dit moment is dat nog 5,48 euro.
 
Leveringsvoorwaarden
Wij hebben al regelmatig gemeld dat er leveringsvoorwaarden vanuit de Branchevereniging Kinderopvang worden opgesteld speciaal voor de gastouderopvang. Op dit moment zijn ze uitgesteld tot 1 januari 2016. Excuses voor deze slordigheid waar wij helaas weinig invloed op kunnen uitoefenen.
 
Workshops 2015
Vlak voor de zomer en na de zomer zijn er bijzonder veel gastouders die hun EHBO gaan herhalen. De eerste avonden zijn al geweest en er is enthousiast gereageerd door jullie. Het reserveren van de avond, de uitnodigingen verzorgen, jullie inschrijvingen verwerken en de ontvangst op de avonden kost de nodige inspanning dus als het dan goed wordt ontvangen is dat mooi. Dank jullie wel! Rondom de herfstvakantie zal er een workshop volgen met een creatieve insteek.

Voor onze workshops kiezen we steeds afwisselend tussen Deventer/Apeldoorn en Epe.

Weet dat je bij de ontvangst en aan het einde van een avond altijd de gelegenheid hebt om ervaringen uit te wisselen met je collega’s. Maak hier gebruik van.
 
Oudercommissie
Maandag 6 juli is de oudercommissie van Bij de hand bijeen geweest voor een vergadering. Wij vergaderen 3 maal per jaar. 2 November is de volgende vergaderdatum. Mocht u eens aanwezig willen zijn meldt u dan van te voren even aan.
 
 Korte veenteweg 4     Postbus 45     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu