DenL Nieuws Support januari 2015
www.denl-business-support.nl
Nieuwe verlofregels per 1 januari 2015
De Eerste Kamer heeft 16 december unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De meeste maatregelen, bedoeld om het combineren van werk en zorg gemakkelijker te maken, zijn 1 januari 2015 ingegaan.
 
   
  Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij
  De Wet Werk en Zekerheid is ingaan op 1 januari jl. Een deel van de wet gaat later in op 1 juli 2015 en een ander deel op 1 januari 2016. Met welke belangrijke veranderingen moet rekening worden houden?
   
    
   Aankoop tweedehands zakenauto - slimme deal
   Echt slechte auto’s worden vandaag de dag niet meer gemaakt. Roestbakken uit de tijd van de populaire televisieserie ‘Wrak van de weg’ zie je nog zelden, mede met dank aan de APK. Het is dus best aanlokkelijk om voor privé en zakelijk een tweedehands auto aan te schaffen. Vooral jonge auto’s waar ‘de kop vanaf is’ zijn populair. Waar op te letten bij de aankoop?
    
    
   Invoering opvolger VAR-verklaring voorlopig uitgesteld
   De komst van de module Beschikking Geen Loonheffingen (BGL), die het huidige systeem van VAR-verklaringen dit jaar zou moeten gaan vervangen, laat nog even op zich wachten.
    
   Deze beslissing komt niet geheel onverwacht. In de Tweede Kamer (en ook daarbuiten) is door verschillende partijen weinig enthousiast gereageerd op het voornemen van staatssecretaris Wiebes om de BGL al dit jaar in te voeren. Onder andere de VVD (de partij van Wiebes), werkgeversorganisaties en regeldrukwaakhond Actal zijn tegen een snelle invoering van de wijzigingen.
    
      
     Nieuwe wetgeving is een bedreiging voor het MKB
     De invoering van de werkkostenregeling (WKR) van 1 januari jl. kan uitdraaien op administratieve problemen. Meer dan de helft van de ondernemers (52 procent) in het MKB verwacht dit. Velen weten er ook nog niet het fijne van, blijkt uit onderzoek.nl. Doel van de WKR is de administratieve lasten van werkgevers te verlichten. Toch ziet slechts 8,5 procent de nieuwe opzet als een verbetering. 

        
       Economen: ECB zet geldpers aan
       De ECB gaat de geldpers aanzetten door staatsleningen op te kopen. Die aankondiging verwachten financiële markten donderdag na de algemene vergadering van de Europese Centrale Bank. Duitsland en Nederland zouden hun verzet hiertegen hebben opgegeven. Met het opkoopprogramma pompt de ECB honderden miljarden in de economie om deflatie te voorkomen en de economie aan te zwengelen. 
       Volgens Bloomberg verwachten economen dat ECB-president Mario Draghi op 22 januari een opkoopprogramma van staatsleningen ter waarde van 550 miljard euro zal aankondigen. Volgens andere berichten zou het zelfs om 1.000 miljard euro gaan. 
        
        
          
          
         U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
          
                
          
          
         DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
         T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
          
         Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
         Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !