Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 324 |januari 2019
 
Kunstliefde wenst je een veelbelovend kunst- & kleurrijk 2019 !
 
Dit was 2018!; Nieuwjaarsduik / Belofte 13, HKU Fashion Design ism Academiegalerie, Shameless, Not About Me / Leden-tentoonstelling, Vals Plat, Nieuwe Liefde 18, Crème Fresh / De Belofte 13, Zomercollectie '18 ledententoonstelling, DRAW 2, SONAR signalen uit de tussentijd / Hans Laban, PRESENT kunst & design voor de feestdagen, Kunstliefdeprijsuitreiking 2018 / Carien Vugts, Atelierroute Utrecht 2018, Podiumavond SONAR, Nieuwjaarsduik 2019
 
Vrijdag 4 januari 
Nieuwjaarsborrel Kunstliefde

Wij kijken graag terug- en vooruit op weer een mooi Kunstliefde jaar, waarin we weer ruimte kunnen bieden aan kunst, kunstenaars, mooie projecten, podiumavonden, tentoonstellingen, ontmoetingen, nieuwe leden, samenwerkingen en zoveel meer.
Opgericht in 1807 zijn we één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, al meer dan 200 jaar van betekenis voor de stad. Daar zijn we trots op, en dat zetten we graag voort.
Dank aan ieder voor zijn/haar betrokkenheid, bezoek, aankoop, inzet, enthousiasme, meedenken, inspiratie, steun; je kunst-liefde.
 
Graag heffen wij het glas op 2019 op vrijdag 4 januari a.s. vanaf 17.00 uur.
 
Van harte welkom in Kunstliefde!
 
Nieuwjaarsduik 13 januari / Culturele Zondag
Ontmoet de nieuwe generatie kunstenaars! De Belofte 14 
 
 
 
De kunstenaars van de Belofte 14 stellen zich graag voor deze Culturele Zondag;

Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk en Wisse Ankersmit.
 
Vorig jaar studeerden ze af aan een van de kunstacademies in Nederland. De Nieuwjaarsduik is de aftrap voor weer een mooie editie van het traject voor jonge kunstenaars, De Belofte. In een 'atelieropstelling' presenteren ze hun werk en kan er met hen in gesprek gegaan worden. Ontmoet en verwelkom deze nieuwe generatie kunstenaars! In juni is hun nieuwe werk te zien in Kunstliefde.
 
 
18 t/m 27 januari
PROSPECTS / Vision on Fashion
HKU Fashion Design i.s.m. Academiegalerie 
 
21 studenten HKU Fashion Design presenteren werk op 2 locaties

Verdeeld over de dicht bij elkaar gelegen locaties AG / Academie Galerie en Kunstliefde tonen 21 studenten HKU Fashion Design, hun visie op mode. De afgelopen maanden werkte ieder van hen aan een persoonlijk project waarin het onderzoek naar hun identiteit als ontwerper centraal stond. De uitkomsten van deze zoektocht zijn te zien in PROSPECTS: van draagbare tot meer experimentele kledingcollecties, maar ook uitingen in andere media, zoals fotografie, film en installaties. Daarmee geeft de tentoonstelling een gevarieerd beeld van de originele en soms kritische manier waarop zij, als jonge pioniers, zich positioneren binnen de context van de hedendaagse mode.


opening Kunstliefde, Nobelstraat 12a
vrijdag 18 januari 16.30 – 18.00 uur

opening AG, Minrebroederstraat 16
vrijdag 18 januari 17.30 – 19.00 uur
 
 
Uit het visitatie rapport Gemeente Utrecht cultuurnota 2017-2020
 
Onderscheidendheid
Kunstliefde heeft een unieke positie in Utrecht dankzij de rijke historie en het brede profiel en is daarin onderscheidend. Kunstliefde heeft veel vaste onderdelen zoals De Belofte, Nieuwe Liefde, De Kunstliefde Prijs en de ledententoonstelling, maar hierbinnen kan van alles gebeuren: van een groepsshow met tekenkunst tot een tentoonstelling met als gastcurator een geluidskunstenaar.
 
Betekenis voor de stad
Kunstliefde biedt makers in de stad Utrecht ruimte om te exposeren en zich te ontwikkelen en brengt makers met elkaar in contact. Kunstliefde presenteert het werk van leden en andere makers aan een breed publiek in huis en op locaties in de stad op diverse en toegankelijke manieren. Kunstliefde is de schakel tussen een grote diversiteit aan kunstenaars en een breed kunstminnend publiek. Tevens begeleidt ze jonge net afgestudeerde makers die vaak afkomstig zijn van de HKU. 
 
Artistieke inhoudelijke kwaliteit
De commissie vindt dat Kunstliefde een unieke positie inneemt in het veld van de actieve kunstenaar. Kunstliefde heeft een duidelijke en belangrijke sociale functie. Deze sociale kracht is ook een artistieke kwaliteit.
 
 
 
 
 
Aanmelden als kunstenaarslid 2019 kan nog tot 15 januari!

 
 
 
 
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 
 
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer
 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Als lid of belangstellende van Kunstliefde ontvangt u maandelijks onze nieuwsbrief of uitnodigingen met informatie over onze exposities en activiteiten. Met het oog op de privacywet willen we u erop attenderen dat wij zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. En dat wij uw gegevens nooit verstrekken aan derden. U kunt zich ten alle tijde uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief.