Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 328 | april 2019
 
 
NEXUS 2
Ledententoonstelling 

6 t/m 28 april
 
Dit is de tweede editie en daarmee het vervolg van NEXUS 1. In dit tweede deel van deze thematentoonstelling wordt werk getoond van kunstenaarsleden van Kunstliefde met 'verbinding' als onderwerp.
 
‘Nexus’ komt van het Latijnse ‘nectere’. Het betekent het centrum of de focus van een bepaald geheel, of een verbinding (de link) die twee of meer personen of dingen met elkaar in verband brengt.
 
Op verschillende manieren en in diverse disciplines is het thema uitgewerkt in beelden, schilderijen, grafiek, fotografie, video, installaties en meer. Nieuw werk, speciaal gemaakt voor het thema of recent werk dat binnen het thema past.
 
Hoe laten kunstenaars zich inspireren door dit begrip? Kunstliefde toont de resultaten van deze zoektocht
 
Met werk van: Herman van Doorn, Caroline Koenders, Lisette Koren, Nora van Lamsweerde, Jan van Leeuwen, Sonata Lepaite,  Adriaan Manten, Henny van der Meer, Eline Peek, Carilijne Pieterse, Katharina Pöhlmann, Arie van de Pol, Cisca Poldervaart, Vera Pouw, Jef Roeselers, Maartje Roos, Erik Rijssemus, Studio ZwartFrame (Bart Schalekamp, Jeroen van Veluw en Emilio Timp), Jolanda Schouten, Hendrikje Verbeek, Ellis Veth, Lou Vos, Alieske de Vries en Digna Weiss      
 
 
Opening: Zondag 7 april 16.00 uur  door Lydia van Oosten, kunstscout / projecten
 
Zaterdag 2 april 1ePaasdag geopend
Zaterdag 27 april Koningsdag gesloten
 
 
           
                                  
 
vlnr; Henny van der Meer, Herman van Doorn, Jan van Leeuwen, Ellis Veth, Lisette Koren, Lou Vos, Eline Peek, Digna Weiss, Sonata Lepaite en Jolanda Schouten

 
Videoportret Ellis Veth 

 
Voor de tentoonstelling NEXUS 2 bezocht Peter Paul van der Houven / Art Forever, Ellis Veth in haar atelier. Ellis studeerde in 2016 af aan de HKU in Fine Arts. Daarna volgde zij het project de Belofte 12 bij Kunstliefde. Sindsdien is ze kunstenaarslid. Werk van Ellis was o.a. ook al te zien in UtrechtDownUnder in de werfkelders in 2017.
 
 
 
Gefascineerd door de dood maakt Ellis Veth prachtige werken om over dood en leven te praten. Voor de tentoonstelling NEXUS zocht ze naar een interne verbinding. Iets wat iedereen bezit en verbindt maar niet direct zichtbaar is. 
Het hart is voor Ellis de kern van leven, een vitaal orgaan dat zich zowel in mens als dier bevindt. Zolang het klopt hebben wij een bestaan. Ook zocht ze naar een verbinding met de natuur of het dierenrijk waar haar werk doorgaans op is geinspireerd.

 
 
Podiumavond NEXUS 2                   artisttalks / behind the work 

 
 
 
Donderdag 18 april
 

Tijdens deze podiumavond NEXUS 2 wordt met een aantal deelnemende kunstenaars dieper ingegaan op hun tentoongestelde werk. Een mooie gelegenheid om ook deze kunstenaars en hun werk beter te leren kennen. Wat zijn de beweegredenen en motieven achter hun werk? Wat inspireert hen? Wat zijn hun technieken en hoe gebruiken zij die? Hoe gaan zij om met het werken vanuit een thema? 

 
Aanvang 20.00 / inloop 19.30 / toegang vrij  
ingang via de Lange Jufferstraat 2
 

Verwacht: Nieuwe Liefde 19
11 mei t/m 2 juni
 

In Nieuwe Liefde 19 tonen nieuw toegelaten kunstenaars recent werk. Ieder jaar ontvangt Kunstliefde nieuwe kunstenaarsleden.
Professioneel werkende kunstenaars, zowel gevestigd als jong talent, kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap. Er vindt een selectie plaats op basis van het portfolio, cv en motivatie.
We zijn blij met deze nieuwe leden!

 
 
 

Hadas Lieber - Tektoniek no. 6 / houtskool, inkt op karton 2018
 
Vervolg Rechtzaak situatie Boellaardfonds
Naar aanleiding van de situatie en uitgaande persberichten hebben wij veel steunende reacties mogen ontvangen. Daar zijn we erg blij mee. Op dit moment onderzoeken we hoe verder. We houden u uiteraard op de hoogte. Vooralsnog laten wij onze programmering met mooie tentoonstellingen en o.a.. het project De Belofte 14, gewoon doorgaan.
Want wij zijn er immers om kunst en kunstenaars in Utrecht een podium te bieden, en dat doen wij graag en bij voorkeur in ons mooie pand aan de Nobelstraat 12A.
 
U bent dus van harte welkom onze tentoonstellingen, openingen en podiumavonden te bezoeken komende tijd!
Wij hopen nog steeds op een goede afloop.
 
Namens Bestuur, directie en organisatie Kunstliefde
 
 
 
 
 
 
 
 
Kunstenaar of kunstliefhebber? Word ook lid!
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde. Maar ook vele prominente kunstlievende leden waren lid.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor Kunstliefde deze campagnebeelden

 

 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.

Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 

 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer
 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

 
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Als lid of belangstellende van Kunstliefde ontvangt u maandelijks onze nieuwsbrief of uitnodigingen met informatie over onze exposities en activiteiten. Met het oog op de privacywet willen we u erop attenderen dat wij zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken. U kunt zich ten alle tijde uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief.