Innehåll
 
- Sans och balans
- Boktips
- Belastningskurva
- Egen mandelmjölk

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
En olycka kommer sällan ensam
 
 
All reklam är bra reklam, eller?
 
Citat 
 
 
If you are depressed, you are livning in the past. If you are anxious, you are living in the future. If you are at peace you are living in the present.
 
Lao Tzu
 
 
 
Vem äter 150 liter yogurt/dag?
 
 
Du har säkert sett på löpsedlar de senaste dagarna att forskare har kommit på orsaken till fetma. Enligt kvällstidningarna beror det på att emulgeringsmedlet i maten förstör vår tarmmiljö. Jag är inte för tillsatser i maten, MEN övervikten kan inte ha något samband med att vi rör oss mindre, äter mer och dricker mer (tidigare i veckan läste jag att alkoholkonsumtionen hade gått upp)? Självklart är detta det absolut största problemet. När det gällde studien om emulgeringsmedel hade den gjorts på möss och de hade fått halter som motsvarar det vi hade fått i oss om vi ätit 150 liter yogurt på en dag. Det är inte många av oss som har det problemet OCH även livsviktiga mineraler kan vara dödliga i alltför stora doser.
 
Nej lite sans och balans i rapporteringen. Ät bättre och inkludera hälsosam rörelse i ditt liv för att må bättre. Vill du ha tips på mat som är bättre för både hälsan och miljön utan att det blir dyrare läs vår bok MATematikerna - uppföljaren till Sveriges mest innovativa och världens tredje mest innovativa kokbok 2009 MATematik. Köp MATematikerna på AdLibris eller Bokus.
 
Boktips i tidningen Företagaren
 
 
Företagaren som är Sveriges största magasin för alla som driver eget har 26 timmarsdygnet som boktips i 2015 års första nummer. Det glädjer oss väldigt mycket. Vill du också ha ett ex av denna populära bok (är redan upp i tredje upplagan) beställer du den hos Adlibris, Bokus eller Buena Vida (som har erbjudande på den just nu).
 
Vill du ha böcker till hela arbetsplatsen? Använd då vårt uppskattade erbjudande - köp 50 böcker så ingår en föreläsning på upp till två timmar. Är du intresserad, använder du kontaktuppgifterna längst ner i nyhetsbrevet för mer detaljer.
 
 
 
Muskelvariation
 
Träningstipset denna månad visar hur du enkelt kan modifiera en övning för att förändra belastningskurvan och därmed ändra vilka muskler som tränas mest. Klicka på bilden för att starta videon.

 
Mandelmjölk och mandelkakor
 
 
Köper du mandelmjölk för att undvika laktos, kan du göra denna själv. Du kommer att märka hur otroligt söt den köpta är jämfört med din egen. Vill du minska socker? Testa receptet. När du silar mandelmjölken blir det mycket mandelrester över. Gör goda mandelkakor av dessa. Inte världens nyttigaste men mycket nyttigare än dem som du köper i affären.
 
5 dl mandelmjölk
 
1 dl sötmandel
5 dl vatten
 
Låt mandlarna ligga i vatten i åtta timmar. Häll bort det ursprungliga vattnet och ersätt det med 5 dl nytt vatten. Använd därefter en stavmixer eller liknande och kör någon minut. Sila bort resterna och använd dessa till mandelkakor.
 
mandelrester (ca 1,5 dl)
2 matskedar honung
20 gr smör
1 nypa salt
 
Smält smöret och blanda ihop allt. Lägg ett smörgåspapper på en plåt och bred ut massan på detta. Ställ in i ugnen på 80 grader i drygt fyra timmar tills massan har stelnat. Kakorna blir goda men är väldigt spröda så du kan räkna med att de smular lite.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se