Met echografie wordt gekeken waar de pees precies aangedaan is. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd en wordt er een klein dry needling naaldje in de pees aangebracht. Daar doorheen wordt gedurende 1 á 2 minuten een galvanische stroom toegediend. Daarmee worden een aantal lichaamseigen reacties opgewekt die het herstel van het aangedane weefsel bevorderen. Het heeft ook een pijnstillend effect. Het prikken kan enigszins gevoelig zijn, meestal ervaren de patiënten het niet als ‘pijn’ maar als kortdurend ‘oncomfortabel’. Na de EPTE krijgt u weer normale fysiotherapie.
Wat is de indicatie voor EPTE?
- Acute en chronische spierscheuren
- Miofasciale pijnklachten
- Pseudo compartiment syndroom
- Chronische peesletsels van alle pezen
- Verstuiking van knie en enkel
- Fascitis plantaris
- Carpaal tunnel syndroom
- Mortons neuroom
- Littekens
- Ganglions
Niet iedereen reageert even goed op EPTE. Patiënten met metabole ziekten zoals diabetes en een traag werkende schildklier, en patiënten die zeer veel medicatie gebruiken verbeteren minder snel.
Voordelen van de behandeling:
- Het is een locale behandeling
- Het aangedane weefsel wordt behandeld door het stimuleren van de groei van collegeen
- Het resultaat is veel beter dan na conventionele fysiotherapeutische of chirurgische behandeling.
- De frequentie van het terugkeren van klachten is heel laag
Hoe vaak moet ik behandeld worden?
Dat hangt af van de duur van uw klachten en de ernst van de spier- of peesblessure. Bij acute problemen zijn 1 of 2 sessies nodig, 1 maal per 1-2 weken; bij langer bestaande klachten 3 tot 4 behandelingen. Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na enkele behandelingen, zelfs bij maanden bestaande spier- en peesproblemen.
Voor een afspraak voor EPTE kan u ons centrum mailen of bellen.