Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.
 
 

'Feliz Ano Novo de Portugal'

Een opgewekte nieuwjaarswens komt dit jaar uit Portugal. Toeristisch heeft het land zich verbazingwekkend snel ontwikkeld. Vanuit een diepe diepte - herinneren we ons de verschrikkelijke branden van 2016 nog? - hebben de Portugezen zich hersteld en behoren ze nu tot de populairste bestemmingen van Zuid Europa. Economisch is het ook te merken. Wij werden blij van het bericht dat Lissabon in november het laatste deel van de crisis-lening aan Brussel heeft terugbetaald. Zij wel ...

Ook het wandeltoerisme heeft de laatste 5 jaar een enorme vlucht genomen. Veel is te danken aan de mensen achter de Rota Vicentina, die met grote kennis en kunde dit enorme project hebben opgepakt en uitgevoerd. Andere regio's profiteren hier van, STAP Reizen ook. In 2019 is het mogelijk om de hele kustroute langs de Costa Vicentina in 15 dagen te lopen, 2 weken lang genieten. In de Alto Alentejo, land van de witte stadjes en robuuste burchten, vind je de zeldzame combinatie van heel mooi en nog steeds oorspronkelijk. Oorspronkelijkheid vind je zeker op de trektocht Guimarães & Serra da Cabreira, die van de STAP-klanten een waardering van 8,8 krijgt. Dat is heel hoog, hieronder enkele leuke reacties.
NIEUW
   Costa Vicentina 15 dgn 

Het hele kustpad in één keer! Je begint in Porto Covo in het noorden en eindigt 220 prachtige kilometers verder op de zuidwest punt van Europa, kaap Sao Vicente.
Dan heb je een geweldige tocht achter de rug met veel schitterende uitzichten, machtige zandstranden, bulderende branding, heerlijke onderkomens en ontzettend veel sfeer.
De verdiende beloning is het heerlijke onderkomen in Sagres waar je even mag uitblazen aan zee voordat je weer terugvliegt naar Nederland.
Bekijk de facebook-serie.
 
 
Parels van de Alto Alentejo
 
We hebben er een zoektocht van gemaakt, een zoektocht naar de mooiste parels van de Alentejo.  Natuurlijk zul je het schitterende Marvao mooi vinden of Monsaraz.
Maar misschien vind je de mooiste parel wel in het natuurreservaat Noudar of in het bizarre marmerland van Bencatel.
In Evora, "de mooiste stad van Portugal" vind je je parel wellicht in één van de achterstraatjes net buiten het centrum. Of zijn de bijzondere onderkomens de parels in dit arrangement? Ontdek het zelf. Bekijk eerst de facebook-serie.

Guimarães en de
Serra da Cabreira
 
Vlak boven de prachtige stad Guimarães ligt de Serra da Cabreira, een gebied dat je compleet verovert door zijn oorspronkelijkheid. Kijk
maar naar de foto's op facebook.
 
"Vanaf dag 1 een heerlijke vakantie, alles perfect geregeld, prachtige accommodaties, mooie afwisselende wandelingen. Je hoeft alleen maar te genieten." A.M. okt. 2018
 
"De Portugezen zijn verbaasd dat je komt wandelen, vragen 'Moeten we je brengen? Heb je geen auto dan? Wil je wat drinken?'. Wij wandelen voor ons plezier en hebben de picknick in onze rugzak. Blijkbaar onbegrijpelijk." F.D. mei 2018

STAP Reizen, Nieuwegracht 98, 3512 LX Utrecht, Nederland +31 (0)30 230 25 03  info@stapreizen.nl
Volg STAP Reizen via: /stapreizen /stapreizen @stapreizen
STAP Reizen is aangesloten bij: