Innehåll
 
- Avslöjad av snön
- Well well well
- Sissy squats
- Rössaka

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Pick your fights
 
 
Distratktioner hindrar dig från att se det som är viktigt.
 
Citat 
 
 
It´s not who you are that holds you back, it is who you think you aren´t.
 
Okänd
 
 


Snön bekräftade mina fel
 
 
 
Mina fotspår i snö visade tydligt att jag går med fötterna utåtriktat. Det innebär att jag inte rör mig optimalt och att jag missar en del kraft när jag går och springer.
 
En indikation på att jag inte rört fötterna som jag borde fick jag också vid ett tidigare besök hos Björn Anderlund som är Osteopat. Efter en titt på mina stortår och dess förhårdnader sa han att jag tappar hävstång på sättet som jag går.
 
Nu tänker jag på att gå rakare med fötterna. Orsaken att jag vrider ut fötterna, är att mina rumpmuskler är lite för korta, därför stretchar jag dessa lite extra nu - och räknar med att snart bli lite snabbare.
 
Som i mitt fall, när något inte fungerar som det ska, hittar kroppen alltid sätt att kompensera felet. Tyvärr är dessa kompensationer ofta en källa till skador, smärta eller ett rörelsemönster som kunde varit bättre.
 
Vilka kompensationer har du och vad skulle du vinna på att fixa dessa?
 
Bloggen well-well-well
 
 
Jag fortsätter göra inlägg och reflektioner på på bloggen well-well-well.personbasta.se gå gärna in och kommentera. 
 
Sissy squats
 
 
Beroende på hur du gör knäböj aktiveras olika muskler. Om din överkropp är vinkelrät mot golvet aktiveras en större mängd muskler i framsidan av låren. Om du istället lutar överkroppen framåt för att hålla tyngdpunkten över fötterna aktiveras fler av baksidans muskler.
 
Denna variant gör att du aktiverar framsidans muskler väldigt mycket. Klicka på bilden för att köra igång videon. Ett plus är att du även måste aktivera dina coremuskler för att kunna genomföra övningen.
 

Rössaka
 
 
Det är ytterst sällan som jag följer ett recept till punkt och pricka. Det kan bero på att det är ingredienser som jag inte är så förtjust i, att dessa inte finns hemma eller bara att jag är nyfiken på vad som händer om jag byter ut några delar. Det sistnämnda gjorde jag när jag tog ett moussaka recept och bytte ut potatis mot rödbetor och nötfärs mot champinjoner.
 
Resultatet? Det blev gott, speciellt för mig som tycker om rödbetor. Nackdelen är visuell, när rödbetorna släpper ifrån sig vätska blir den väldigt röd. Perfekt om du ska ha fest med vampyrtema.  
 
Om du vill testa följ detta recept men byt ut potatis mot rödbetor och nötfärs mot champinjoner. Sen använde jag bara en auburgine och lagerbladen hoppade jag över. Originalreceptet hittar du hos Expressen - mittkok.expressen.se/recept/moussaka/
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se