Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 319 | augustus 2018
 
 
Zomercollectie '18 / Ledententoonstelling
 
Nog te zien t/m 9 september
 
Zomer-editie van de ledententoonstelling met recent werk van kunstenaars die lid zijn van Kunstliefde. 
Een veelzijdig aanbod aan grafiek, schilderijen, fotografie, beelden, video, installatie en meer.
 
 
Met werk van Dorothé Arts, Corinne van Bergen, Mariaan van de Berg, Petra Berghorst, Rik Berkhout, Annabelle Binnerts, Etta Boerkoel, Marijke Breuers, Tineke Brouwer, Buba Cvoric, Toes Dalmulder, Hans Dillesse, Salam Djaaz, Carla Dekker, Herko van Eerden, René Eicke, Adrian Faes, Emmy Gostelie, Truus van den Heuvel, Marin Hondebrink, Luuk Huiskes, Han Kerkhoven, Kristien Kerstens, José van Kleef, Maria Klerx, Caroline Koenders, Lisette Koren, Nora van Lamsweerde, Bart Lunenburg, Gijs Pape, Cisca Poldervaart, Vera Pouw, Jef Roeselers, Maartje Roos, Erik Rijssemus, Luuk Scholten, John Sikking, Walter Simon, Joop Stolk, Willem Veerman, Karen Vennik, Hendrikje Verbeek, Alieske de Vries, Carien Vugts, Cas Waterman en Digna Weiss.

      
      
                 
         
                                
v.l.n.r: Bart Lunenburg, Carien Vugts, Adrian Faes, Rik Berkhout, Willem Veerman, Mariaan van den Berg, Gijs Pape, Lou Vos, Marin Hondebrink, Lisette Koren (detail), Ljubica Cvoric, José van Kleef, Hans Dillesse, Petra Berghorst, Marin Hondebrink (detail)
 
 
Uitfeest 15 & 16 september / Culturele Zondag

 
Het Uitfeest luidt het nieuwe culturele seizoen in van Utrecht. Twee dagen lang bruist de stad van kunst en cultuur. In Kunstliefde zal op zaterdag 15 september de feestelijke opening zijn van DRAW 2 met performances van Liesje van den Berk. Op zondag 16 september vertegenwoordigt Boris Steiner (De Belofte 11) Kunstliefde op het Neude in de presentatie van Art Utrecht. Meer informatie in de nieuwsbrief van september.
 
 
DRAW 2

15 september t/m 14 oktober
 
Op zaterdag 15 september opent de tentoonstelling DRAW 2 met tekeningen van Guy Vording, Raquel van Haver, Romy Muijrers, Jonna Balk, Thera Clazing, Iris Frerichs, Evelien de Goeij, Liesje van den Berk en Boris Steiner.
 
Wat zij gemeen hebben is dat zij in het verleden het project De Belofte hebben gevolgd bij Kunstliefde, het traject voor jonge recent afgestudeerde kunstenaars. Tekenen vormt bij al deze kunstenaars een wezenlijk onderdeel van het werk.
 
Deze tentoonstelling is gelieerd aan de tentoonstelling THE LINE UP the power of drawing, in het Centraal Museum, welke samengesteld werd in samenwerking met beeldend kunstenaar en tekenaar Robbie Cornelissen. Op uitnodiging van het Centraal Museum / Robbie Cornelissen haakt Kunstliefde nu aan met deze thematentoonstelling.
 
In 2016 vond DRAW! plaats, de eerste tekeningententoonstelling in samenwerking met het Drawingcentre Diepenheim. Deze stond in het teken van het 'Drawing Front', een landelijke tekenmanifestatie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Atelierroute Utrecht 2018
brengt kunst dichtbij
zondag 7 en 14 oktober 11.00- 17.00 u

meer dan 200 kunstenaars 
deelroutes in de stad
fiets- en wandelroutes via de website
 
Actueel overzicht van deelnemend kunstenaars nu op de website 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
Welkom bij Kunstliefde.
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur