THEMA Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

Haal die schaars geklede dame van je motorkap!

'De auto van m’n opa’, een website gewijd aan Brabantse auto’s vóór 1951, is nu live. “Nou ben ik zelf niet zo’n autofreak – ik koop ze altijd zesdehands en weet helemaal niets van wat er onder de motorkap gebeurt – maar na het zien van al die automobielen ben ik helemaal verkocht. Elke foto vertelt zijn eigen verhaal. Niet alleen over de eigenaars, maar ook over het Brabant van toen', aldus René Bastiaanse. lees meer

Op ontdekkingsreis door de wondere wereld van auto’s...

"Ik heb auto’s altijd wel leuk gevonden vooral die in de jaren '50 en '60. Inmiddels zijn mijn ogen wel opengegaan voor de vroegere periode van het gemotoriseerde voortbewegen", vertelt Rien Wols. lees meer

De eerste Nederlandse autobezitter kwam uit Brabant 

Alles wijst erop dat de wollenstoffenfabrikant uit Tilburg, Jos Bogaers, 151 dagen eerder een auto had dan de Haagse fotograaf Adolph Zimmermans, of niet? (bijdrage: Frans Kense). lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

Ook Van Lanschot uit ’s-Hertogenbosch mag zijn dure Chevrolet niet zomaar overal neerzetten. 
Dé dokter van Reek: dokter Kanters
Geen huisartsenpost of vervangende diensten aan het begin van de vorige eeuw. Had je in Reek een dokter nodig, dan werd dokter Kanters uit Grave gehaald.

De motor van mijn schoonvader
Op een dag riep Van Hoof zijn overbuurman Christ bij zich en zei: “Christ ik ga kapot en gij krijgt ‘t gelijk…” (bijdrage: Jan Versantvoort) 
Avonturen van 'n vrouw achter het stuur
Een vrouw achter het stuur, als dat maar goed gaat! Puck van Rossum hield er zelfs 'n dagboek over bij (bijdrage: Hannie Kieboom-Visser).
Een gemotoriseerde globetrotter
"Gefascineerd door de ‘wonderen der techniek’, schafte mijn opa Tinus een Eysink motor aan, waarmee hij reisde door Nederland en verder.” (bijdrage: Ineke van den Houdt-Swinkels).  

De ondergang van opa’s Buick
"M'n opa reed met ‘n luxe Buick taxi in en rond Boekel. Vanwege de schaarste aan brandstof tijdens de oorlog werd de Buick van zijn motor ontdaan” (bijdrage: Gerard de Bie).

Het wagenpark van AVEHA
André van Hilst nam in 1908 het Waalwijkse filiaal van de Noordbrabantsche Winkel-vereeniging over en bouwde dit uit tot een grote winkelketen (bijdrage: Marius van Loon †). 

De oudste motor in Nederland?
"In 1897 kocht mijn opa een motorfiets van het merk Hildebrand & Wolfmüller, die hij tot aan het eind van zijn leven in bezit heeft gehad..." (bijdrage: Frans van Schaik).
lees meer

Het rode autootje... 

lees meer
 
Het Brabants Dagblad besteedde er rond de lancering van ‘De auto van m’n opa’ al aandacht aan, het rode elektrische speelgoedautootje ‘De Pels’. Het blijft een leuk filmpje én verhaal, snel kijken dus! lees meer

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen