Innehåll
 
- Slitsamt eller lagom
- Fira fem år med oss
- Motivationsfaktorer
- Köra bil
- God rödgrön röra

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
Rolig pratande hund 
 
 
Svårt att koppla av? Du är inte ensam.
 
Citat 
 
 
Never get so busy making a living you forget to make a life.
 
Okänd
 
 
Kan det vara så illa?
 
 
På en kurs i våras sa instruktöreren: "Om man skadar sig tränar man fel och om man inte skadar sig får man inga bra resultat". Det kändes nedslående. Kursen handlade om styrketräning på hög nivå. Men eftersom inte alla behöver bli världsmästare är kanske lösningen lagom hård träning. Du får lite sämre resultat men i gengäld sliter du inte ut kroppen. Så kör lagom hårt. 
 
Välkommen att fira med oss
 
 
Söndag 9 november 13.00-17.15 på Arken Spa & Art Garden Hotel i Göteborg händer mycket intressant när Personbästa fyller fem år. Du har chansen att vara med på flera olika föreläsningar, testa en helt ny träningsmaskin, skjuta pilbåge och mycket mer. Deltagandet är kostnadsfritt och du är varmt välkommen (men du måste anmäla dig). Klicka på länken för att se program, hur du anmäler dig mm
 
frågVIS - Motivationsfaktorer
 
I förra månadens nyhetsbrev var det premiär för frågVIS, som då handlade om hur ofta våra läsare får till träning och vilka som är det viktigaste motivationsfaktorerna. Av de knappt 100 som svarade blev resultatet följande. Kontinuerligheten i sin träning blev 2,7 (max 4) där 0 innebar att man aldrig tränade och 4 att man aldrig missar ett pass (såvida man inte är sjuk).
 
Topp tre när det gällde den viktigaste orsaken till att få till sin träning var: 
 
Att jag känner välbefinnade under och efter passet
Att det är roligt
Att min självdisciplin fungerar 
 
När deltagarna fick välja flera alternativ som påverkade att träningen blev kontinuerlig ändrade det sig lite i toppen. Ettan och tvåan var desamma men på tredje plats kom: Att jag ser resultat.

Följ gärna länken och svara på månadens fråga som handlar om effekten av omorganisationer
 
Månadens annons i Dagens Industri
 
 
Så här kommer månadens annons i Dagens Industri att se ut (upplösningen är högre i tidningen). För att utveckla mitt skrivande går jag en copywriterkurs, genom att göra om annonsen till varje införande lär jag mig vad som ger bäst effekt.
 
Köra bil

 
En kombination av att använda din rörlighet (eller förbättra din orörlighet) i underkroppen och att få muskelaktivering i övre delen av ryggen, nacke och skuldror. Klicka på bilden för att köra igång videon.

Rödgrön röra - smoothie
 
 
När jag testade fram lite nya smaker på en smoothie nyligen kom jag att tänka på att jag faktiskt höll på att göra en rödgrön röra. Självklart var jag tvungen att addera VALnötter :-) och resultatet blev mycket gott.
 
Till 3-4 glas behöver du
 
1 banan
1 rödbeta
1 blad rödkål
2 nävar spenat
1 näve valnötter
2 msk pumpakärnor
2 msk kokosflingor
5 dl vatten
 
Jag brukar grovhacka alla ingredienser innan jag lägger de i ett högt kärl där jag sedan kör en minut med en stavmixer.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se