Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Bij de hand in beeld
Via deze link verassen wij onze gastouders met een leuk aanbod aan leermodules en 2 online workshops. Het aanbod is verwerkt in filmpjes die iedere medewerker zelf heeft gemaakt op een eigenwijze plek en met eigen inhoud. Als cadeau mag iedere gastouder met een koppeling of toekomstige koppeling via ons zich aanmelden voor 1 workshop en 1 online leermodule. Extra leren door middel van de online leermodules is mogelijk tegen gereduceerde tarieven. Vraag dit gerust na als je hiervoor interesse hebt.

Veel kijkplezier voor iedereen en gastouders wij zien jullie reacties en aanmeldingen graag komen.
Een voorbeeld uit het aanbod:

Grenzen stellen zonder oordeel, verwijt of straf door Mirella Werba
Online interactieve workshop
19 mei 's avonds van 19.30 tot 21.00 uur
Online lezing met aansluitend ruimte om vragen te stellen

Verbindend communiceren klinkt leuk en makkelijk, maar wat doe je als het kind lastig gedrag vertoont? Als het de regels niet respecteert, voor anderen storend is, het boos is, of zelfs agressief of juist heel teruggetrokken en nergens aan mee wil doen? Pas als je begrijpt wat er in het kind gebeurt, kun je bepalen wat de juiste reactie is. Het herkennen van eigen gevoelens en behoeften blijft hierbij belangrijk, zodat je uiteindelijk tot een reactie komt die respectvol is voor beiden en de band van vertrouwen verdiept.

https://www.mirella-ouderkindcoaching-mediation.com/
 
Vakantie opvang
Je gastouder op vakantie en vervangende opvang nodig?
Weet dat wij een ruim bestand aan gastouders hebben en graag helpen de opvangvraag op te lossen. Mail ons de periode, exacte dagen en tijden en wij gaan aan de slag om een geschikte gastouder te vinden.

Gastkinderen op vakantie en extra speelplekken beschikbaar?
Gezien bovenstaande oproep begrijp je dat we van jou als gastouder graag de extra beschikbare plekken willen weten. Ook horen we graag als je structureel plek hebt voor nieuwe plaatsingen.
 
Portabase app
Portabase heeft een app ontwikkeld die voor alle ouders beschikbaar is.

Met deze app kunnen urenregistraties beoordeeld worden, is het mogelijk om facturen in te zien, noodnummers van de kinderen kunnen worden bijgewerkt etc.
  • De app KidsLink de ouderapp van Portabase (van Atane Software) is beschikbaar in de Playstore voor Android en de Appstore voor IOS.
  • Na het downloaden vul je eerst het domein in: bijdehand.opvanguren.nl. Vervolgens kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord dat je ook gebruikt om in te loggen op het portaal. Mocht je deze inloggegevens niet hebben, laat het ons dan via de mail weten (welkom@bijdehand.nu). Dan sturen wij nieuwe inloggegevens.
  • De app en het urenportaal kunnen naast elkaar gebruikt worden. Kies welke je het beste past of geef aan dat je uren automatisch wilt laten accorderen dat is ook een mogelijkheid.
  • Het onderdeel ‘dagboek’ in de app is niet beschikbaar.
NB uren accorderen is alleen van toepassing voor ouders die werken met maandstaten en geen toestemming voor automatisch akkoord hebben gegeven.
 
Compensatie eigen bijdrage
De overheid gaat binnenkort de compensatie regeling voor de eigen bijdrage berekenen en uitbetalen. Dit heeft iets langer op zich laten wachten omdat niet alle opvangvormen tegelijk weer openden.

Er wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende groepen:

Ouders met recht op kinderopvangtoeslag:
Net zoals over de sluitingsperiode van vorig jaar, zullen ouders ook voor de periode vanaf 16 december 2020 van de overheid een tegemoetkoming ontvangen voor de eigen bijdrage die zij hebben doorbetaald. Voor de gehele gastouderopvang, alle leeftijden, loopt deze tegemoetkoming tot 8 februari 2021.

De Belastingdienst en de SVB zetten alles in het werk de tegemoetkoming over de sluitingsperiode te berekenen en uit te keren aan de ouders die met kinderopvangtoeslag gebruik maken van kinderopvang. De SVB betaalt de tegemoetkoming begin juni uit aan deze ouders. Ouders hoeven hiervoor geen aanvraag te doen, de tegemoetkoming wordt betaald op basis van gegevens van de Belastingdienst/Toeslagen. Op basis van welke gegevens en peildatum de compensatie wordt berekend is ons niet bekend. Houd hiervoor de website van de SVB in de gaten.

Ouders zonder kinderopvangtoeslag:
Voor deze ouders gaat de compensatie over 2 perioden:
  1. Van 16 maart 2020 tot en met 10 mei 2020 (gastouderopvang)
  2. Van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021 (gastouderopvang)
Voor deze ouders zal dit gaan verlopen middels een aanvraagprocedure bij de SVB. De aanvraagprocedure wordt naar verwachting medio mei opengesteld via de website van de SVB.

Ouders met een subsidie:
Gemeenten verzorgen de tegemoetkoming voor ouders die met een gemeentelijke bijdrage gebruik maken van kinderopvang.

Meer informatie over de data waarop de tegemoetkoming wordt uitgekeerd en de aanvraagprocedure voor de ouders zonder kinderopvangtoeslag, volgt via de reguliere kanalen, waaronder www.rijksoverheid.nl en de website van de SVB. Voor de volledige informatie over de compensatie zie www.svb.nl.
 
Protocollen en de beslisboom
Weet dat het recente protocol en de recente beslisboom terug te vinden is in de portalen en op onze site via www.bijdehand.nu/documenten/ onder het kopje covid 19. Wij informeren jullie niet meer bij iedere aanpassing die er eventueel volgt.

De beslisboom werkt simpel en maakt vaak snel duidelijk of een kind wel of niet kan komen. Naast de protocollen blijft overleg met elkaar natuurlijk het allerbelangrijkste. Samen maken jullie uiteindelijk uit wat te doen. Bij twijfel vraag ons en soms checken wij dan bij de GGD of weten het antwoord direct voor je.
 
 
Testen met voorrang
Een gastouder die klachten heeft en zich wil laten testen kan in aanmerking komen voor een voorrangsverklaring. Bij klachten en niet op korte termijn hoeven werken kan dat niet maar in andere gevallen wel. Mail ons en vraag zo'n verklaring aan. In de afgelopen weken hebben wij zelfs op zondag diverse verklaringen gemaild. Meer info via deze link.
 
 Beekstraat 1     8162 HA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu