Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 312 | januari 2018
 
 
14 januari 13.00 - 17.00 uur
Culturele Zondag Nieuwjaarsduik

DE BELOFTE 13 STELT ZICH VOOR
Kom kennis maken met 11 jonge veelbelovende kunstenaars! 

Deze Culturele Zondag is het startschot voor de Belofte 13. De 11 geselecteerde onlangs afgestudeerde kunstenaars krijgen een weekend de ruimte om zich voor te stellen, zowel aan elkaar als aan de bezoeker. Tijdens het traject De Belofte, zullen ze nieuw werk maken dat vanaf juni te zien is in Kunstliefde.

De Belofte is een programma van Kunstliefde voor recent afgestudeerde kunstenaars waarin gesproken wordt over het werk, informatie wordt gekregen over de beroepspraktijk als kunstenaar en waarin wordt toe gewerkt naar een gezamenlijke expositie.

Deelnemend kunstenaars;
Mariaan van den Berg, Annabelle Binnerts, Caz Egelie, Tim de Gier, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Anita Horvath, Karl Karlas, Bart Lunenberg, Maurice de Rooij, Samantha Vlaming.

Begeleiding vanuit Kunstliefde; Kim van Erven, Goof Kloosterman, Dina Ziad, Nienke Jorissen, Brigitte Heslenfeld en Lou Vos.
 
  
    v.l.n.r. Karl Karlas, Caz Egelie, Sam Hersbach
 
 
19 t/m 28 januari 
i.s.m Academiegalerie

DISCLOSURE
HKU Fashion Design 


25 studenten HKU Fashion Design presenteren werk op 2 locaties. Verdeeld over de dichtbij elkaar gelegen locaties van Academiegalerie en Kunstliefde tonen 25 derdejaars studenten HKU Fashion Design hun visie op mode. De afgelopen maanden werkte ieder van hen aan een persoonlijk project waarin het onderzoek naar hun identiteit als ontwerper centraal stond. De voorlopige resultaten van deze zoektocht zijn te zien in Disclosure: van draagbare tot meer experimentele kledingcollecties, maar ook uitingen in andere media, zoals fotografie, film en installaties. Daarmee geeft de tentoonstelling een gevarieerd beeld van de originele en soms kritische manier waarop de jongste generatie ontwerpers zich positioneert binnen de context van de hedendaagse mode.

opening Kunstliefde 
vrijdag 19 januari 16.00 - 17.30 uur
 
opening Academiegalerie 
vrijdag 19 januari 17.30 - 19.00 uur
 
   
    v.l.n.r. Loes Pennings, Melanie Hazeleger, Dennis Huizinga, Melanie Hazeleger
Ook in het nieuwe jaar ontvangen we graag weer nieuwe leden!
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.
 
AANMELDEN 2018 VOOR KUNSTENAARS; KAN NOG TOT 15 JANUARI 2018

Als lid ondersteun je Kunstliefde in haar projecten en tentoonstellingen, de vereniging, en steun je (Utrechtse) kunst en kunstenaars. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan tentoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief. 

Lidmaatschap staat open voor professioneel werkend beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.

Welkom bij Kunstliefde!
 
Overlijdensbericht Erik Suidman 1964 - 2018
 
Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van kunstenaar, collega, en Kunstliefdelid, Erik Suidman. Erik is op 2 januari door een noodlottig ongeval om het leven gekomen tijdens een reis in India. Wij wensen zijn familie, vrienden, collega's en iedereen die hem nabij was veel sterkte.
 
In 2015 exposeerde Erik Suidman samen met Philip Akkerman in de tentoonstelling 'Portret' waarin hij met 1250 portretten van 18 x 24 cm de muren van Kunstliefde vulde. Een duizelingwekkende tentoonstelling die wij nooit zullen vergeten. Met Erik hebben wij een bijzonder kunstenaar, en hele speciale en vriendelijke collega verloren. Wij zullen hem missen in Kunstliefde.
Peter Paul van der Houven maakte bij de tentoonstelling een bijzonder videoportret van Erik en Philip.
 
Op donderdagavond en vrijdag vindt het afscheid plaats vanuit de Vlampijpateliers, waar hij werkte.
Voor evt. info: info@vlampijpateliers.nl 
 
 
 

Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen. 
Bekende kunstenaarsleden waren o.a. Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Joop Moesman, Dirkje Kuik, Janus de Winter, Charles Donker (nog steeds lid) en Dick Bruna. 

Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst en kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder
 
Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, een platform voor beeldende kunst in Utrecht, een samenwerking met galeries en musea. Art Utrecht organiseert ieder jaar ook Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur