Regnskabs aflæggelse over et års aktivistisk kunst
 
"Den indre svinehund – (ham til venstre) havde 25 års jubilæum i nov 2018 . Det var hans første kunstappening og blev startsskudet til en ændring af al hans kunst fremover
 
Kære  
 
Vi starter årets første  og meget forsinkede nyhedsbrev med at kigge tilbage på året, der gik, og så løfter vi en flig af sløret for, hvad du kan vente fra os i 2019.
 
Det har som sædvanligt været et travlt år, som det fremgår af nedenstående liste. Vi er faktisk selv imponeret over, hvor meget vi når på et år. Men vi kommer ikke sovende til det. Vi knokler for det, og det har kun været muligt, fordi vi er så mange, der løfter i flok. Så tak for hjælpen til alle, der løftede med.
 
Dette er en slags regnskab over, om vi lever forgæves: Det er ret stort arbejde for os at lave denne opsamling, og hvis vi skal være ærlige, gør vi det ikke bare for din skyld. Det er faktisk mest for vores egen. Vi har et værksted, hvor vi ikke pejler efter en økonomisk bundlinje og indtjeningsevne som det vigtigste. Det vigtigste for os er de aktiviteter, som vores sted genererer. Der et det, der holder alle medarbejdere og frivillige i gang, så nedenstående års opsamling er også et slags regnskab over, om vi bare gør en lille forskel, eller vi er helt ligegyldige.
 
Vi startede 2018 med at give dobbeltmoralen en kæmpe Fuckfinger, som vi solgte for 50.000 kr, og som vi donerede til ulandsindsamling. Vi satte dermed fokus på den ulidelige dobbeltmoral i, at politikkerne først skærer 5.000 mil. på ulandshjælpen og bagefter samler 100 mil. ind i et kæmpe tv show, for at vise hvor barmhjertige de er.
.
Også vores folkemøde optræden var meget spektakulær. Vi havde et meget stort område med kulturscene og seriøse kulturdebatter, samtidig med at vi lavede en større happening med 200 nøgne mennesker, der løb rundt i burka. Det medførte en kæmpe eksponering på burka forbuddet med bl.a. 350.000 visninger på vores facebook og bagefter 300.000 visniger på TV2 facebook.
 
Den 27 tons store Fundamentalism skulptur og dialog projekt blev udstillet midt i Århus og kom senere til Odense, hvor den stod foran kunstmuseet på Brandts klædefabrik. Begge udstillinger udløste en god og saglig dialog om Toraen, Biblen og koranen. Det er en præstation, som kun kunst kan gøre i et Danmark, der er mere og mere præget af skinger debat og mobning af muslimer og flygtninge.
 
2018 blev også året, hvor Galschiøt skabte skulpturgruppen Homo Sapiens. Den består af 22 fuldvoksne kobber skulpturer, der ved hjælp af LED spot belysning langsomt konstrueres og dekonstrueres som  symbol på menneskets selvskabte  forandring til en slags guder. Skulpturerne blev skabt til Mors Kulturmøde og er nu udstillet foran LO på Islandsbrygge.
 
Vi har brugt en stor del af året på at rydde op, omstrukture værkstedet og administrationen. En proces der forsætter ind i 2019. Vi er ved at lave brandsikring og parkerings områder, så vi kan blive godkendt til arrangementer med 500 deltagere. Samtidig arbejder vi på at eksponere Galleri Galschiøt i det offentlige rum, og det har allerede betydet, at der i 2018 har været 20.870 besøgende - en stigning på 25%.
 
Vi sluttede Året med et julemarked, hvor der kom 1.000 gæster, så alt i alt har 2018 været et formidabelt år for os
.
Galschiøt arbejder lige nu på en ny happening med en masse nye kobber skulpturer, der vil sætte fokus på ytringsfrihed i Danmark især inden for de offentlige systemer. De første skulpturer er vildt flotte og meget groteske. Nogle af dem er blevet kniplet med gag bolde, man normalt bruger i SM kredser. DR kulturmagasin Gejst har netop været her og filme forberedelserne. Det kommer i DR den 13. marts.
 
Vi glæder os til at se, hvordan 2019 spænder af. Måske ses vi på galleriet eller til nogle af de arrangementer, som vi deltager i og laver i 2019.
 
Kærlige hilsener og hav et godt år 2019
 
Galleristerne på Galeri Galschiøt
 

Galleri Galschiøt Aktiviteter i 2018

 
Januar
 
Vi startede året med at samle op på, hvad vi havde lavet i 2017, og det er som sædvanligt et stort arbejde, da der er hundredevis af tråde, der skal samles. Men det lykkedes ret godt, og vi fik sendt et opsamlings nyhedsbrev der beskrev de mange aktiviteter. Du kan se  det  her
****
Fuck dobbeltmoralen :Galschiøt havde travlt med at modellere en stor Fuckfinger der skulle bruges til den nye happening ”Fuck Dobbeltmoralen”, og vi andre begyndte at lave presse og opmærksomhed på happeningen i gennem facebook og andre platforme.
 
****
Sejr skulptur uddeling: Der var et stor galla arrangement omkring prisuddelingerne. Skulpturpriserne som Galschiøt havde lavet, blev givet til de bedste sportsfolk på fyn.
 
Nyhedsbreve udsendt i jan 2018:
 
 
Februar
 
Fuck dobbeltmoralen: Februar startede hårdt op med Fuck Dobbeltmoralen happeningen. Skulpturen blev ret flot og majestætisk, da den blev støbt i kobber. Det var lige før vi overvejede at købe den selv. Skulpturen blev doneret til Danmarks indsamling og solgt.
 
Formålet med projektet var at sætte fokus på dobbeltmoralen i, at mange af de politikkere, der sidder i TV  studiet og opfordrer private til at give bidrag til ulandene, er de samme politikkere, der har skåret 5.000 millioner af den dansk ulandsbistand.
Så selv om det er godt at samle de ca 100 millioner ind, virker det hyklerisk, at man giver millioner med den ene hånd og tager milliarder med den anden. Nedskæringerne i ulandsbistanden svarer til, at verdens fattige hvert år går glip af pengene fra over 50 danmarksindsamlinger! 
 
Vi satsede på, at projektet ville blive omtalt og debatteret i medierne, og det gik da også nogenlunde, som man kan se af vores presseomtale. Vi havde også satset på, at Danmarks indsamlingen gav plads til den debat i selve TV studiet.  Vi syntes, at vi gav journalisterne i danmarksindsamlingen en mulighed for at få bare  en lidt kritisk vinkel på virkeligheden, men det ville de ikke. Vi tror, at de var bange for at forstyrre den gode stemning omkring, at alle danskere er gode og gerne vil dele deres rigdom med de fattige.
Skulpturen blev solgt for 50.000 0g pengene gik ubeskåret til Danmarks indsamlingen.
******
 
 
"En gal mands værk" er en dokumentarfilm, der tager seeren med helt ind i Jens Galschiøts værksted i Næsby i det nordlige Odense og følger også kunstneren og hans stab hele vejen til miljø konferencen cop 23 i Bonn i Tyskland, hvor  galschiøts miljøhappening missionen skal stå sin test. Filmen blev vist i en masse mindre biografer over hele  danmark  og er lavet af Filmmagerne Stephan Brandt og Stina Lilliecrona. 
 
Det er nu også en af de helt gode happenings, der bliver gengivet i filmen. Den handler om klimatopmødet COP23 i Bonn, som vi nærmest indtog med en række store events. Udover den spiddede isbjørn præsenterede vi et optog, hvor en vinkende Donald Trump i en åben sportsvogn trak en 6 meter høj rygende frihedsgudinde. Bilen blev kørt af en isbjørn – og hele optoget blev flankeret af en hær af isbjørne. Et ret vanvittigt setup, der nok også lagde grund til filmen. Vi havnede da også i alverdens førende medier, herunder tre gange iNew York Times. Nåede du ikke at se den i biografen, er der mulighed her.
 
******
 
 
Paneldebat om Censur og selvcensur: Debatten blev afholdt i Aalborg teater som optakt til Kulturmødet Mors 2018. Det var en ret interessant debat imellem: Jens Galschiøt --Forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch --Politiker og formand for Børne- og Kulturudvalget på Mors, Tore Müller- -Lektor v. Aalborg Uni, Ph.d., Institut for Sociologi og Socialt Arb, Anders Petersen --Professor v. Aalborg Universitet, Institut for Statskundskab, Henning Jørgensen. Samfundsforsker ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen var moderator, og der var kunstneriske indslag undervejs.
 
******
 
Nyhedsbreve udsendt i Februar måned:
 
 
Marts
 
3. marts: I Århus åbnede Dialog og Kunst Projektet, Abrahams Børn med den store Fundamentalism skulptur med støtte fra byens kulturforvaltning. Byens befolkning, skoler, biblioteker og kulturinstitutioner blev i tre måneder inddraget i en god debat om jødedommen, kristendommen og islam, deres forskelle og (mange) ligheder og religionernes mørke og lyse sider. Den store skulptur blev opstillet helt centralt i Mølleparken.
 
18. marts på Galleri Galschiøt: gratis koncert og release-party på Galleri Galschiøt fra kl 14.00-17.00, hvor Etonne Music Group med Emil Tonne i spidsen fyrede den af. Hør selv. Der var både kaffe og vin til gæsterne. Mere om arrangementet her.  
 
21. marts: Artist Talk om Kunst og Klima i København. Omstillingscafe, arrangeret i samarbejde med Dagbladet Information: Kan og skal kunsten overhovedet bruges til at skabe større samfundsomvæltninger? Og har man som kunstner et ansvar overfor planeten? Kunstnerne Jens Galschiøt, Blondage og Goodiepal fortalte. Se mere herunder eller følg linket
 
 
24. marts: åbnede en større udstilling i Svenborg rundt i hele byen. Udstillingen hed ”Venter på Miraklet”.
Nogle af Galschiøts allerstørste skulpturer blev udstillet i den fede bygning ved havnen kaldet Underwaerket . Man kunne bl.a. se den spiddede isbjørn Unbearable, 10 Hjemløse, Survival of the fattest, den 60 meter lange skulptur 550+1, en balanceakt , 6 meter høje friheds gudinde og mange flere. For yderligere info se udstillingsstedets side på facebook.
 
*****
 
På skulpturfronten lavede vi  630 unikke skulptur-masker kaldet Nornerne til Odense Universitetshospitals Kunstforening, der kan fejre 25 års-jubilæum. Vi arbejdede på skulpturerne i månedsvis, og vi var var ret stolte af resultatet, og de flotte gaver blev godt modtaget.  
 
24. marts Isbjørne i Favrskov : Udstilling til Årets klimauge i Favrskov lånte Galschiøts isbjørnedragter til events og udstilling.
 
29. marts: Påskeudstilling på Sophienlund Galleri: Gæsteudstillere: Jens Galschiøt, bronzeskulturer. Bente Langhoff, oliemalerier. Nils Møller, porcelæn. Tina Langhoff, keramik. AnnMari Ludvig, skulpturer.
 
****
 
Marts: Galschiøt taler for UNESCO (ASP):  UNESCO Associated Schools Project (ASP) havde hyret Jens til at holde oplæg om 'Kunstens betydning for globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling' i forbindelse med organisationens årsmøde, som foregik i FN bygningen i kbh.
 
 
Nyhedsbreve udsendt:
 
 
April
 
 
2. april: H.C.Andersens ærespris uddeltes. Priserne er tre kobber bøger lavet af Galschiøt, og som bliver uddelt hvert år med et flot arrangement på Odense teater. Prisen er en udmærkelse til folk, som har lavet et helt usædvanligt stykke arbejde, som bidrager til at udvikle kendskabet til den danske nationaldigter i mange dele af verden. Yderligere info
 
14. april: Økonet (Øko aktivister)konference og årsmøde i Svendborg  midt i Galschiøt-udstilling på Galleri Underwaerk.
 
16 .april: Bogense Soroptimisterne udstillede 550+1 en skulptur, som omhandler nigerianske prostituerede, i forbindelse med deres kunstmesse på fyn.
 
19. april: Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense. AOF arrangerede endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viste rundt og fortalte om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
24. april: Byvandring i Århus: Man kunne opleve kunst- og dialogprojektet Abrahams børn sammen med Jens Galschiøt. Skulpturen Fundamentalism stod centralt placeret i Mølleparken. Jens Galschiøt fortalte om ideen bag sit projekt, hvilket uden tvivl satte gang i tankerne  og dialogen. Efterfølgende fortsatte turen mod Aarhus Havn, hvor monumentet af Havnearbejderne står placeret ved den gamle vejerbod. Her fortalte Galschiøt om udformningen af skulpturen og tankerne bag. Sidst på turen fortalte Jens Galschiøt mere generelt om sit kunstneriske virke, der altid har haft sit afsæt i menneskerettighederne, ligestilling mellem kønnene og social balance. Det blev en interessant aften med mange indtryk og gode dialoger. Yderligere info!
 
 
25. april: Debataften med Steen Gade og Galschiøt med rundvisning, kunst og vin. ”Hvordan fastholder vi humanismen i Europa, og hvilken rolle spiller kunsten i dette?” Arrangementet tog udganspunk i bogen ”Hvis EU er svaret – Hvad er så spørgsmålet?”,  hvor de begge havde skrevet et indlæg.

 
30. april: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt.
 
*****
 
Fuck fingre som varmt brød: Vi lavede en serie på 100 små Fuckfingre, og efter en lancering på facebook gik de som varmt brød og blev næsten udsolgt. Overskudet fra salget  gik bl.a. til at betale udgifterne til vores deltagelse i folkemødet .
Vi knækkede koden til facebook bl.a ved hjælp af vores kunstelev Aske Kreilgaard, som skrev en lille vejledning i, hvordan vi skulle gøre. Senere brugte vi denne strategi da vi lancerede Burkahappeningen, hvor vi fik 250.000 visninger på vores film.
 
 
Nyhedsbrev udsendt:
 
 
 
Maj
 
Stjålne malerier fundet i USA: maj startede med en glædelig nyhed: 8 malerier, som var blevet stjålet ved en transport fra Danmark til Mexico for 6 år siden,  dukkede op i  USA. Det startede med, at et af malerierne blev udbudt til salg på Ebay, og der opdagede Galschiøt dem og anmeldte det til det danske politi.
Efter en prisværdig efterforskning i et samarbejde mellem det danske politi og FBI, lykkedes det at stoppe salget på EBay og trevle sagen op, så der nu er fundet i alt 8 malerier til en værdi af 5 - 600.000 kroner. 
 
Malerierne er malet af en af Galschiøts mexicanske kunst elever, Alberto Aragon, som har været tilknyttet værkstedet i de sidste 15 år, og malerierne tilhørte Galschiøt. De er nu på vej til Mexico. Vi regner med at de kommer til Danmark i løbet af 2019.
 
*****
 
 
2. maj: Hjemløse i Silkeborg. Kirkens Korshær satte fokus på hjemløse i Danmark med Galschiøts hjemløseskulpturer, som kunne ses rundt om i byen.
 
12. maj: Morsø Kunstforening: Galschiøt udstillede sine skulpturer og de dygtige mexicanske kunstnere Ray Morales og Alberto Reyes udstillede deres malerier. Mere info.
 
14. maj:  Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt.
 
15. maj: Kunst- og kulturpolitisk topmøde på Christiansborg. Galschiøt var sammen med kulturministeren, danske kunstnere og kulturpersonligheder inviteret med til at fremlægge sin holdning til en debat om, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. Se mere via dette link
 
*****
 
P1 med Adam holm og Poul Nesgaard: Debatten tog udgangspunkt i vores nyhedsbrev omkring at et Paradigmeskift måske er på vej i kunstverdenen. De lavede et indslag omkring Galschiøt´s  udstillinger i det offentlige rum, der ofte er lavet i et usædvanligt samarbejde med handelsforeningerne i de danske byer. Bl.a Viborg, Kolding, Silkeborg og Ringkøbing.
Viborg Handel´s direktør  fortalte f.eks om Hjemløseudstillingen, at hun overhørte,  at en bedstemor fik sig en snak med sit barnebarn om, hvad det er at være hjemløse, uden at det bliver dystert og tungt. Se mere i nedenstående nyhedsbrev om disse interessante tanker.
 
Nyhedsbreve udsendt:
 
juni
 
4. juni: Tiananmen massakren: I juni måned sendte vi som altid artikelsamling ud fra dagene omkring massakren på den Himmelske Freds Plads i Beijing i 1989. Massakren bliver fortiet i Kina, hvor det er forbudt at tale om den. Men vores venner i Hong Kongs Demokratiske Alliance samlede efter massakren presseomtale omkring begivenhederne fra Kina og resten af verden. Det har vi scannet ,og med udsendingen opfordrer vi hvert år til at fortælle kinesere rundt om i verden, hvad der virkelig skete med henvisning til dokumentationen. Artiklerne kan downloades her.
 
4. juni. Hjemløse i Kolding City. Kolding udstillede Galschiøts' hjemløse-skulpturer i byens gågade sommeren over. Udstillingen var ikke kun et kulturelt indspark. Den blev også brugt aktivt til at sætte fokus på hjemløseproblematikken. Koldings socialforvaltning tog del i projektet.
 
6. juni: Smag af Syrien. I forbindelse med Galschiøts Fundamentalism udstilling i Århus, et arrangement , hvor man kunne få syrisk mad, lidt musik og et lille oplæg om mad og kultur af lektor Hans Jørgen Lundager Jensen, Aarhus Universitet. Info
 
7. juni : Homo Sapiens i Viborg. Viborg Gågade Handel valgte at gentage successen med Galschiøt skulpturer i byens gågader. Byen åbnede samtidig den første udstilling med Galschiøts nye skulptur-gruppe 'Skitser fra Homo Sapiens'. Homo Sapiens er en serie af menneske-lignende skulpturer, inspirereret af Mosebogens skabelsesberetning om verdens oprindelse. Her bliver mennesket skabt af ler. Uanset hvor forskellige vi ser ud, og hvorfra i verden vi kommer, er vi alle skabt ud fra den samme "lerklump" - og det forpligter. Info: Her
 
13. juni: Kvinde museet: i forbindelse med Galschiøts Fundamentalism udstilling i århus blev teaterstykket ”Abrahams Børn” vist på Kvindemuseet.  Se her
 
20. juni: Kjeld Holm talte i forbindelse med Galschiøts Fundamentalism udstilling i Århus.  Med udgangspunkt i Tage Skou Hansens forfatterskab talte tidligere biskop Kjeld Holm om eksistentialisme, etik og fællesskaber. Begreber, som også er centrale for Jens Galschiøt i Fundamentalism skulpturen. Kjeld Holms oplæg om den kendte forfatter knyttede an til de fordomme og forestillinger, som citaterne fra skulpturen (måske) vækker hos beskueren.   Mere info
 
*****
 
 
Film: I forbindelse med 68 oprørets 60 års jubilæum lavede Niller Madsen denne denne video med Jens om 50 året for 68-oprøret
 
*****
 
25. juni:  Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt.
 
 
28. juni: En fantastisk Koncert med Miriam Mandipira & Her Danish Friends på Galleri Galschiøt.
Miriam Mandipira er i sandhed en stjerne med internationalt format, som med sin unikke stemme og uimodståelige charme har hun vundet det danske jazz publikums hjerter. Overalt hvor hun optræder, er der fyldte sale. Hvad enten det er med DR Big Band, Kjeld Lauritsen, Delta Blues Band eller hendes eget orkester Miriam Mandipira & Her Danish Friends, som hun dannede i 2010.
 
****
 
Folkemødet på Bornholm
Vi havde fået en superplads overfor Socialdemokraterne og Ny Borgerlige midt på havnegade. Det er nok den bedste plads, som vi kunne drømme om. Den var desværre også ret dyrt for os. Men vi havde plads til både en kulturscene med publikums opbygning, vores telte og skulpturudstilling og langs Havnegade, som er den ultimative mest befærdede vej på folkemødet. Vi har fået pladsen igen til folkemødet 2019.
 
 
Vi havde det mest spektakulære Folkemøde vi endnu har præsteret med:
 • Kulturscene: Vi arbejdede sammen med Art Politico og åbnede vores helt egen kulturscene, hvor ministre, kulturpersoner, museumsdirektører, musikere m.fl.  gjorde os klogere på den danske kulturs tilstand. Scenen var genstand for nogle af de mest interessante debatter på kulturmødet. Vi har optaget det hele, tjek det ud her Podcasts fra vores folkemødedebatter.
 • Skulptur udstillinger: Vi udstillede en række skulpturer, bl.a. en kæmpe skråt-op finger i kobber og en kavalkade af burka skulpturer. Og traditionen tro druknede vi lige 6 flygtninge i Allinge Havn, så de gode folkemøde deltagere ikke skulle glemme alle de flygtninge, der drukner i Middelhavet, imedens vi fester på Bornholm.
 • Burka happening: vi lavede en større happening med 200 nøgne mennesker, der løb rundt i Burka. Det medførte en kæmpe eksponering på burka forbuddet med bl.a. 390.000 visninger på vores facebook og bagefter 300.000 visninger på TV2 facebook.
 • Aktionen var meget alsidig og blandt de, der meldte sig som nøgne under burkaerne, var folk fra  *Liberal Alliances ungdom, *Enhedslisten, *Venstres ungdom, *Bedsteforældre for asyl, *Alternativet (selvfølgelig), *flere nudister, *to anti-islamofobi-aktivister, *en højskole, *en efterskole og det løse.
 
Alle landets aviser og større radio- og tv-stationer rapporterede om vores burkahappening og en højreradikal folkemødedeltagere brokkede sig over, at man på folkemødet kun talte om burkaer. Da hele aktionen gik ud på at skabe opmærksomhed omkring problematikken, kunne det næsten ikke have været bedre.
Info:
 
Nyhedsbreve udsendt:
 
 
JULI
 
Sommeren kom over os, og selvom vi er glade for arbejdslivet på galleriet, glædede mange af os (Galschiøts gæve gallerister) til at holde en god lang sommerferie, for det havde været nogle hektiske måneder med burkaer, skråtop-fingre og meget andet. Men en hård kerne af medarbejdere og kunstelever besluttede at forskyde ferien og arbejdede fuld tid på at støbe de store homo sapiens skulpturer,  der skulle være klar til kulturmødet i august.
 
 
Værkstedet holdt ferieåbent søndag – fredag kl 12-17 (lørdage er lukket), men i realiteten var det åbent hele tiden p.g.a. støbekursus, og fordi vores fantastiske bronzestøber Søren Liliendal Hansen arbejdede med at klargøre og støbe de 10 Homo Sapiens kobber skulpturer på over 2 meter. Og vores ligeså utrættelige kunstpraktikant Kirsten knoklede hele sommeren med at scanne og samle presse klip fra værkstedets 35 årige historie. Det blev i alt til ind scanning af over 5milioner spalte millimeter, som kan se her  på vores webside..
 
Der var usædvanligt mange besøgende, som kom for at se på, at der blev modelleret og støbt og gå på opdagelse i galleriets kunst-udstillinger med værker af Galschiøt og en række andre kunstnere.  
 
En del valgte at bestille en privat rundvisning (både inden- og udenfor åbningstiden) på galleriet med Niaz, som er leder af Galschiøts kunst-skole, og i øvrigt selv er en superdygtig kunstner/designer. Vi har fået enormt god feedback om hans rundvisninger, hvor han både fortæller om værkstedets happenings og om processen med at lave kunst og skulpturer.
 
*****
 
Jim Lyngvild spiste en kage i en burka : Lige før vi gik på ferie, havde vi lodtrækning om hvem af de 5000 facebook deltagere, der havde delt vores burka video, og derfor deltog i en konkurrence om at vinde en Burka skulptur. Vi fik 4 burkaklædte til at foretage lodtrækningen, og  det var nok overraskende for mange at se, at Jim Lyngvil var i den burka, som trak vinderen. Han var på værkstedet, fordi kan støber mange af sine guldsmykker på vores støbekursus.
 
*****
 
 
Det var også en sørgelig juli, fordi Galleri Galschiøts mange årige administrator, Lasse Markus, holdt op og rejste til Norge sammen med sin familie for at arbejde på Unesco højskolen nord for Bergen. Vi er selvfølgelig glade på hans vegne men!! vi savne ham stadig og håber, at han snart bliver træt af Norge, men han ser desværre ud til fortsat at blive hængende.
 
16. juli: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
 
Nyhedbreve udsendt i juni:
 
 
 
 
August
 
5. aug.: En engel til Agger - Den Internationale Skulpturfestival Høfde 90. Formålet var gennem dette projekt at synliggøre mulighederne for at præsentere skulpturkunst af høj kvalitet i anderledes udfordrende rammer direkte på kanten af Nordsøen. Værket bliver ikke kun placeret ude på både Høfde 89 og 90, men også på den brede strand og op gennem hele den langstrakte by, hos Agger Darling på havnen, samt indendørs i 4 meget forskelligartede lokaliteter. Galschiøt har en stor kobberskulptur af en engel stående midt i byen og en række mindre skulpturer på udstillingen, som varede sommeren over.

23. aug. på Kulturmøde Mors: "Homo sapiens i dialog med fremtiden" som er en ret stor udstilling bestående af 21 over to meter høje kobberskulpturer, som blev opstillet dels på ”højbroen" og foran Kulturværket i Nykøbing Mors. De mange skulpturer blev belyst med LED spot, som langsomt skiftede både i farver, vinkler og styrker hele døgnet rundt. De enkelte skulpturer og hele kunstinstallationen går i dialog med lyset og bliver næsten opløst og dekonstrueret for derefter at blive genskabt. Se nærmere her

Galschiøt deltog i et væld af aktiviteter på kulturmødet – fra fællessang sammen med Hassan Preisler  til kunst quiz med Adrian  Hughes   og som deltager i en masse seriøse (og måske også useriøse) debatter om kunst og kultur, og han blev  sågar blevet udlovet som tombolagevinst.
 
Arrangementer som Galschiøt deltog i på kulturmøde på Mors.
 
Torsdag 23. aug.
 • DR Scenen bag plankeværket : P1 - Debat live : Kulturminister Mette Bock (LA), i debat med forfattere, filmfolk, musikere.     Er det kunst, der kan samle folk på tværs af land og by? Bygge bro mellem religioner? Forene røde og blå?
 • Højbroen:  Galschiøt rundviser og samtaler ved Homo Sapiens skulptur installation på højbroen.
 • Værket Sal 2, Kultur Pladsen:  Paneldeltager i debat om Kunsten i Samfundet.
  
Fredag 24. aug.
 • Værkstedet kulturpladsen, Ålborg Universitet. Censur – Selvcensur
 •  I kulturmødets tombola har nogle vundet (eller tabt) en samtale med en kendt kulturpersonlighed eller politiker. Galschiøt er en af gevinsterne.
 • Kunstquiz med Adrian Hughes , Marie Lund (paris) ,Gitte Ørskov kunsten i ålborg m.fl
   
 Lørdag 25. aug.
 • Folkescenen: Fællessang med Jens Galschiøt og Hassan Preisler, skuespiller og radiovært, i samtale med Spil Dansk. Jens Galschiøt og Hassan Preisler vælger og fortæller om sangene, som også er valgt ud fra Kulturmødets hovedtema “Vi bygger bro".   Syng sammen med sangere fra DR Koncertkoret og Den Kgl. Operakor.
 • DR ”Scenen bag plankeværket”   P1 Bagklog med Esben Kjær. Galschiøt sammen med sangeren Erik Grib.
 
*******
  
27. aug.: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
30. aug. koncert på galleriet: Vi havde inviteret Ramus Lyberth og strube sangeren Hujiltu fra Kina. Men der gik koks i Hujitus afrejse og Rasmus Lyberth måtte træde til og gennemføre koncerten alene. Selv om vi savnede hujitu, blev det en fantastisk aften, hvor Rasmus og hans fantastiske musikere leverede en helt enestående  koncert, og med hans shaman sang teleporterede både galleri og publikum ud over de grønlandske  vidder. Se mere her
 
*****
Vi havde en del udenlandske kunst studerende på værkstedet. En japansk pige, en belgisk mand og en mexicansk pige, og den ene af vore mexicanske malere, så der var fyldt op i kunstner lejligheden. Det var rigtigt hyggeligt at have dem her. Vi har nu fået en ny kunstelev, en mexicansk pige som stadig er her.
 
Nyhedsbreve udsendt:
 
 
 
september
 
10. sep.: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
15. sep. Brandts klædefabrik Odense: "Abrahams børn" opstilledes foran Brandts klædefabrik i Odense. Den kæmpestore skulptur dannede centrum i et stort dialog projekt omkring religion, kulturforskellighed og en masse andre relaterede emner. Det var Odense kommune og en sej kulturgruppe, der hed "Abrahams sammenbragte børn", der tog initiativet til at skabe en masse aktiviteter og debatter. Der blev stillet 10 skriftsøjleskulpturer ud på biblioteker, skoler og andre offentlige steder, der skulle understøtte dialogen rundt omkring i Odense. Mange skoler blev inddraget i projektet, og der er blevet udarbejdet skolemateriale til skoleleverne.
Se program på facebook, på instagram , på websiden
 
 
Jeg glædede mig til at præsentere denne skulptur i min egen by Odense, og så på denne plads der danner det kulturelle centrum i Odense.  Tak til Odense og initiativ gruppen ”Abrahams sammenbragte børn”, der gjorde det muligt og oveni købet igangsatte en masse undervisning, dialoger og en hel kulturfestival i tilknytning til udstillingen.
 
Jeg betragter skulpturen som et af mine hovedværker, og den danner grundlag for det mest vellykkede dialogprojekt ”Abrahams børn”, der nogen sinde er kommet ud af mit værksted.  Se: kort video-intro til projektet.
 
 
*******
 
17. sep.: I Cafe Biografen i Odense vistes filmen "Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." Galschiøt deltog i filmen, hvor han skabte et kunstværk ud fra Sara Hamdrups tekst.  Sara Hamdrup var til stede som instruktør og sagde et par ord inden filmen. Efter filmen holdt vi en Q&A, hvor hun besvarede spørgsmål fra publikum, og hun trak 2-3 af  de deltagende kunstnere med op foran, så de også havde mulighed for at fortælle om, hvordan det var at være med i det her eksperimenterende kunstfilmsprojekt.
 
 
24. sep.: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Nyhedsbreve udsendt:
 
 
OKTOBER
 
12. okt.: Fernisering på Rey Morales’ udstilling på Galleri Galschiøt. Rey kom fra Mexico med en masse nye gode malerier, som han  brugte de sidste par måneder på at færdiggøre til denne fernisering.
 
15. okt: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt

18. okt.: Rane og Jens: vi har i Galleri Galschiøt lavet et samarbejde med AOF, som har 2 arrangementer på Galleri Galschiøt. Det første var den d 18. okt. med rundvisning af Galschiøt og den 5/4 kl. 19 kommer Rane Willerslev  på galleriet.
 
23. okt. havde vi et spændende arrangement på Galleri Galschiøt for at støtte Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling. Entré 100 kr., som gik ubeskåret til indsamlingen. Rundvisning af Jens Galschiøt og én af Dansk Flygtningehjælps udsendte fortalte om situationen for flygtningebørn i områder præget af krig og konflikt.
 
24. okt. Facebook:  ”Måske skal vi bolle os igennem det”.  En film, en konkurrence og en kampagne for at der er andre metoder til integration og sammenhold end at tæske hinanden. Vi lavede denne lille film, der opfordrer til at skabe venskaber og relationer, og opfordrede folk til at dele den med deres venner og vinde bronze skulpturen ”og størst er kærligheden”. Vi nåede op på 55.000 visninger, 503 delinger og 159 kommentarer, så det gik rigtig godt. Du kan stadig se og dele på facebook
.
25. okt/nov/dec : De 21 menneske skulpturer  ”Skitser til Homo Sapiens” kom hjem fra kulturmøde Mors og blev sammen med den store Unbearable skulptur fra Paris opstillet i hovedindgangen til Galleri Galschiøt. se mere og hent foto   
 
Okt/nov.: Brandts klædefabrik. Fundamentalisme skulpturen har aldrig stået så godt. Den var konstant omringet af børn og vokse, der undrede sig , reflekterede og livligt diskuterede udsagnene fra de tre hellige bøger:  toraen, det nye testamente og koranen.  Hvis man vil se et eksempel på at kunst kan bruges som brobygning og dialogskaber, bør man se nærmere på dette projekt.  Niller Madsen har lavet en god lille film fra ferniseringen. Se her.
 
*****
 
Kunstskolen: Vi har lavet nyt kursus program, som er blevet meget større, og vi vil nu lave kurser i alle lige uger på galleriet. Se beskrivelse og program, der er. tilmelding her.
 
****
 
Biograf kortfilmen:  ”En gal mandsværk” af Stine og Stephan Lilliecrona, som omhandler Galschiøts miljø og kunsthappening under Cop 24 i Bonn, er nu blevet tilgængeligt på youtube, så nåede du ikke at se den i biografen, er der mulighed her.
 
****
29. okt:   Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt.
 
Nyhedsbreve udsendt:
 
 
NOVEMBER
 
1. nov: Best of Odense 2018- Et stort Prisuddelings show på Odeon i Odense  som tv-vært Anders Breinholt stod til at stå i spidsen for .  18 priser uddeles af Fynsk medie. Gaslchiøt har lavet de unikke og smukker priser, som tager udgangspunkt i sommerfugle.
 
Best of Odense er hele byens event skabt af brugerne og aktørerne selv. Vi leverer blot platformen og muligheden for at give et skulderklap til alle dem, der får Odense til at flytte sig i en positiv retning i disse år, siger Ugeavisen Odenses redaktør, Klaus Knakkergaard.
******
  
 
 
5. nov: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
 
 13. – 15. nov : Svinehunds jubilæum : I disse dage var det 25 år siden at Galschiøt i samarbejde med 100 frivillige, 20 lastbiler og en masse knofedt stillede sine 20 tons tunge Svinehunde ( ulovligt) ud over hele Europa, som en forvarsel om, hvordan vores civilation risikerede at udvikle sig. Det var en af Europas største kunsthappening og Galschiøts første kunstprojekt, som blev startskudet til en helt ny retning i Galschiøt kunstneriske virke med mange aktivistiske kunst manifestationer i de forløbne 25 år..
I anledning af Svinehundenes 25 års jubilæum lavede dokumentaristen Niller Madsen lavet en spændene film med klip fra 25 års happenings. Filmen har han døbt. " Galschiøt. 25 år som Pladderhumanist". Den kan ses her
Niller Madsen har skevet følgende tekst:  I disse november dage for 25 år siden ramte skulpturer af tonstunge svinehunde i menneskeklæder en række europæiske storbyer, som led i en happening, der ville sætte fokus på den stigende intolerance og fremmedfrygt der også dengang hærgede det politiske landskab og store befolkningsgrupper i Europa.
”Min indre Svinehund” var udtænkt af den fynske billedhugger Jens Galschiøt, der med egne ord sprang ud som pladderhumanist og ændrede sig til at blive en aktivistisk kunstner der laver happening til forsvar for humanismen. En tilgang til livet og et menneskesyn, der siden da har præget Galschiøts kunst, der ofte bruges til humanistiske og politiske opråb i en skæv og ulige Verden.
*****
 
 
19. nov: Fællessang i Odeon´s ankomst hal – denne gang med Galschiøt.  Mange hundrede mødte op for at synge de sange, som Galschøt med udgangspunkt i  Højskolesangbogen  havde valgt. Det blev en hyggelig eftermiddag, hvor Galschiøt begrundede sangvalgene og fortalte små anekdoter.
 
 
26 okt: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt .
 
 
DECEMBER
 
15. og 16. december: JULEMARKED på lyspyntet Galleri Galschiøt. Vi besluttede at lave et julemarked, og det gik rigtigt godt. Der kom ca. 800 mennesker, og vi solgte en masse skulpturer og fik vores slunkne kasse fyldt lidt op. Dette er helt sikkert noget, som vi vil gentage igen til julen 2019. Vi pynter værkstedet op med lys og julestemning, serverer kaffe/gløgg/rødvin/pebernødder/ æbleskiver m.m.. Vi valgte at holde åbent til kl 21, så man kunne oplever de smukke lysinstallationer i mørke.

Vi inviterede også vores ansatte, frivillige og kunstelever til at være med, og de oprettede små stande, hvor de solgte deres egen kunst og kunsthåndværk.
 
******
 
15. dec: Fernisering på ”Homo sapiens går i dialog med fremtiden”: De 21 store kobberskulpturer, der dekonstrueres af LED lys, kunne ses foran galleriet, men kun i kort tid. De havde kun været vist på Kulturmøde Mors og blev allerede flyttet fra Odense lige efter jul, hvor de mange skulpturer nu er udstillet i København foran LO bygningen på Islands Brygge. Her skal de stå i 2 måneder i forbindelse med sammenslutningen af de 2 hovedorganisationer LO og FTF.
 
***** 
 
Jubilæums svin: Den Indre Svinehund blev sat op for 25 år siden, som et forvarsel om den nutid, vi ser udfolde sig i 2018. I forbindelse med jubilæet lavede Galschiøt en række unikke jubilæums skulpturer af en ny og mere nutidig svinehund i kobber. Den blev en del grummere end den gamle, men det passer meget godt til virkeligheden, der også er blevet en del grummere end for 25 år siden.
 
********
 
COP 24 i Polen Aflyst !: Vi skulle have været til klima konferencen. Alt var forberedt og alle tilladelserne til at opstille den 6 meter høje spiddede isbjørn, Unbearable, var på plads. Vi havde et ret stort happening-setup kla til demonstrationerne, hvor den den Gravide Teenager og Survival of the Fattest  skulle igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning. Men vi måtte aflyse. Vi kunne simpelthen ikke få det til at hænge sammen tidmæssigt, og også økonomisk var det en stor udfordring at få det hele til at hænge sammen.
 
Oven i det hele vurderede vi, at det kunne blive ret farligt for os at deltage med vores demonstrations setup p.g.a den gravide korsfæstede teenager, fordi vi ikke kunne komme med under miljøorganisationernes observatør status og dermed gå ind under deres beskyttelse.
 
Retssikkerheden er meget under pres i Polen, og de har strenge regler omkring blasfemi, og vores gravide teenager handler netop om den tidligere (og nuværende) katolske paves præventionspolitik.  Og da han som bekendt var polak, ville vi både få stor opmærksomhed, men også stor modstad fra myndighederne. Det er sørgeligt, at vi skal tænke på den slagt ting i et land, der er med i EU.
 
*******
 
27. dec.: Homo  Sapiens opstilledes i København:  De 21 store kobber skulpturer blev opstillet foran LO bygningen på Islands Brygge.
Her skal de stå i 2 måneder i forbindelse med sammenslutningen af de 2 hovedorganisationer LO og FTF.  Udstillingen blev en slags velkomst til FTF, der flyttede ind i den smukke LO bygning allerede fra 1. januar, hvor de to hovedorganisationer fusionerede til et samlet forbund, der får navnet FH (Faglig hovedforbund).
Denne begivenhed blev også en enestående mulighed for københavnerne til at opleve denne smukke meditative og tankevækkende skulptur/lys installation på Island Brygge. Det kan stadig nås indtil 1. marts.
 
Nyhedbreve udsendt:
 
 
 Det var alt for denne gang
 
Homo Sapiens skulpturer  med lys installation på galleri Galschiøts gårdsplads dec 2018
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
"Og størst er kærligheden" 16x8x8 cm i bronze,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"burka pige-fra burkahappeing ) , bronzen 18x10x10 cm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Den indre svinehund – jubilæums skulptur"
 
 
"Fad" Unik, kobber belagt med 24 karat bladguld,60x60x8 
 
"Skytengel Gabriel", 18x10x8 cmbronze .
 
"Orgasme piloten" Bronze ,
 
 
 
"Pussy poems" unik  kobber, 130x70x25 cm.
 
" Homo Sapiens "unik, 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste