Opfølgning på Fuck Dobbeltmoralen,
Fernisering af Fundamentalism-skulptur i Århus og
præmiere på ”En gal mands værk” i danske biografer
 
Øst for Paradis i Århus (lørdag - tirsdag) - Cafe Biografen i Odense (på mandag kl 19 & 20) - Grand Teatret i København (i marts)
 
  1. Dokumentarfilmen ”En gal mands værk
  2. Fundamentalism i Mølleparken i Århus – Fernisering 3. marts!
  3. Fik vi givet dobbeltmoralen fingeren?
  4. Events
 
Kære
 
Nogle gange kan vi godt føle os lidt helteagtige når vi laver de store skulpturhappenings rundt om i verden. Men at en dokumentar om den seneste happening-udstilling i Bonn skulle havne i biografer i Danmarks tre største byer er nu alligevel kommet bag på os.
 
Det er nu også en af de helt gode happenings der bliver gengivet i filmen. Den handler om klimatopmødet COP23 i Bonn, som vi nærmest indtog med en række store events. Udover den spiddede isbjørn præsenterede vi et optog hvor en vinkende Donald Trump i en åben sportsvogn trak en 6 meter høj rygende frihedsgudinde. Bilen blev kørt af en isbjørn – og hele optoget blev flankeret af en hær af isbjørne. Et ret vanvittigt setup der nok også lagde grund til filmen.
 
Vi havnede da også i alverdens førende medier, herunder tre gange i New York Times.
 
Filmmageren Stephan Brandt var med på turen, nærmest som en del af holdet og han optog vores events og udstillinger. Det kom der så en dokumentar ud af som han beskriver således:
 
"En gal mands værk" tager seeren med helt ind i Jens Galschiøts værksted i Næsby i det nordlige Odense og følger også kunstneren og hans stab hele vejen til Bonn i Tyskland, hvor missionen skal stå sin test.
 
Vi (Galschiøt og hans gallerister) har endnu ikke set filmen, så vi er ret spændte på den – og på om biografsalene bliver fyldte.  Men biograf-ejerne har været vilde med den korte film, så det håber vi også publikum bliver. Film skal ses i biografen – og her kan du se ”En gal mands værk”:
I Århus åbner Abrahams Børn/ Fundamentalism-udstillingen d. 3. marts kl. 13.00, med støtte fra byens kulturforvaltning. Nu skal byens skoler, biblioteker og kulturinstitutioner så inddrages, så man kan få en god debat om jødedommen, kristendommen og islam, deres forskelle og (mange) ligheder og religionernes mørke og lyse sider.
 
Skulpturen bliver indviet i Mølleparken d. 3. marts kl. 13.00 og udstillingen slutter i juni. Du er meget velkommen til at komme forbi og deltage i de festlige begivenheder, se skulpturen og drikke en skål.
 
Skulpturen Fuck Dobbeltmoralen blev solgt til 47.775kr inkl. salærer der går til verdens fattige gennem Danmarksindsamlingen. Skulpturen blev kun overgået af auktion til Smuk-festen og en middag med Inger Støjberg (sidstnævnte finder vi på galleri Galschiøt aldeles uforståeligt – det er godt at give til et godt formål, men at udsætte sig selv for den middag…)
 
Køberen af den store finger var Morten Jeppesen fra pressebureauet PressConnect – mange tak for det! Vi glæder os til at overrække ham skulpturen, som skal stå i firmaets lobby som inspiration til alternative mediestrategier. Både Christian Juhls (EL) og Silkeborg Højskole havde ligeledes samlet ind til skulpturen og det var vi meget glade for selvom der jo kun er én der kunne få den med hjem. På den måde skaffede skulpturen faktisk over 60.000kr til verdens fattige.
 
Vi havde håbet at værterne på Danmarksindsamlingen havde brugt skulpturen til at belyse emnet om den faldende ulandsbistand (som vi direkte havde opfordret dem til).
 
Men Danmarks Radio (der står for indsamlingen) var åbenbart ikke interesserede i at ødelægge den gode stemning hvor Danmarks befolkning bliver portrætteret som de gavmilde givere, uden dog at nævne at vi årligt skærer 5.300 millioner i ulandsbistand og at vi i år efter år samler stadig færre penge ind, til trods for at vi bliver stadig rigere. Vi synes ellers at det er et indlysende emne at tage fat i hvis man faktisk vil gøre noget for verdens fattige.
 
Men skulpturen og emnet blev diskuteret - også i pressen. F.eks. i globalnyt, altinget, div. lokalaviser, P1, P4 og TV2Fyn så vi klager ikke. Vanen tro havde vi selvfølgeligt håbet på at få den helt store debat i gang i alle landets medier. Sådan blev det ikke, men det har været et fedt projekt og det er faktisk nået ret langt ud!
Det var alt (men ikke så lidt) for denne gang.
 
Mange gode hilsner
 
Nyhedsbrevsskribent Lasse Markus
 
  Galschiøts aktiviteter i 2018
 
Februar

Paneldebat om Censur og selvcensur

Onsdag holdt Aalborg teater optakt til Kulturmødet Mors 2018 med en debat om censur og selvcensur. Det var en ret interessant debat og dem der ikke så den er så heldige at den blev optaget på video. Se med herKlip (1/2)-    Klip (2/2)
 
Panelet bestod af:
-Billede- og rumkunstner Jens Galschiøt
-Forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch
-Politiker (og formand for Børne- og Kulturudvalget på Mors) Tore Müller
-Lektor v. Aalborg Uni, Ph.d., Institut for Sociologi og Socialt Arb, Anders Petersen
-Professor v. Aalborg Universitet, Institut for Statskundskab, Henning Jørgensen Samfundsforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen var moderator og der var kunstneriske indslag undervejs.
 
Marts
Århus - Fundamentalism-fernisering
Hvornår: 3. marts kl 13.00
Hvor: Mølleparken i Århus.

Hvad: Fernisering af projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  der i 3 måneder skal skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
 
Underwaerket - Svendborg
Galschiøtudstilling
Hvad: Udstillingen venter på miraklet. 
Hvornår: Marts til April 
Nogle af Galschiøts allerstørste skulpturer udstilles i den fede bygning ved havnen. Se bl.a. deb spiddede isbjørn Unbearable, 10 Hjemløse, Survival of the fattest og en balanceakt.For yderligere info se udstillingsstedets side på facebook
 
 
Maj
Morsø Kunstforening udstiller
Galschiøt og Mexicanere
Hvornår: 12/5 - 24/6 2018.
Hvad: Galschiøt udstiller sine skulpturer og de dygtige mexicanske kunstnere Ray Morales og Alberto Reyes udstiller deres malerier. 
 
Juni
Viborg udstiller pælemennesker
Viborg Handel har valgt at gentage successen med Galschiøts skulpturer i byens gågader. I år bliver Galschiøts nye skulptur-gruppe der (indtil videre) går under navnet Pælemenneskene. Udstillingen kan ses sommeren over.
 
Tiananmen
I juni måned sender vi som altid artikelsamling ud fra dagene omkring massakren på den Himmelske Freds Plads i Beijing i 1989. Massakren bliver fortiet i Kina, hvor det er forbudt at tale om den. Men vores venner i Hong Kongs Demokratiske Alliance samlede efter massakren presseomtale omkring begivenhederne fra Kina og resten af verden. Det har vi skannet og med udsendingen opfordrer vi til at fortælle kinesere rundt om i verden hvad der virkelig skete med henvisning til dokumentationen. Artiklerne kan downloades her.
 
Folkemødet på Bornholm
Vi har fået en superplads overfor Socialdemokraterne og Ny Borgerlige. Her vil vi udstille skulpturer og tage alle mulige dilemmaer/dobbeltmoralske emner op, såsom dilemmaet med at nedskæring i ulandsbistanden skaber flere flygtninge.
 
August
Kulturmøde Mors
Galschiøt deltager som altid i forskellige debatter i årets kulturmøde. Mere om dette senere på året.
 
September
Odense - Fundamentalism-fernisering
Hvornår: 15. september – 2. december
Hvor: Odense.

Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  skal i 3 måneder skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Odense og omegn. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
 
December
COP 24 i Polen. Hvis jeg ikke tager meget fejl ender vi med et ret stort happening-setup til COP24 i Polen. Her skal den Gravide Teenager og Survival of the Fattest igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning.
Filmplakaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste