Religiøs Fundamentalism er et tilløbstykke i Silkeborg
 
 
1.       Kunst og Terror angreb i København, pressemeddelelse
2.       Galschiøt taler ved minde arrangement i Odense.
3.       To gode Film fra opstilling og fernisering fra Niller Madsen og Jens Schlosser
5.       Spændene arrangementer på Silkeborg Bad
6.       Der sker en masse på Galleri Galschiøt B.la en række salonaftener og kvindernes kampdag
7.       2  Galschiøt-udstillinger på Gimsinghoved Kunst og Frederikshavn Kunstmuseum  
 
  
 Galschiøt taler til ferniseringen
  Galschiøt holder introduktions tale til udstillingen
 
Kære [FORNAVN
  
Da jeg ferniserede mit nye projekt Fundamentalism var der lige sket et terrorrangreb i Paris og midt under skrivningen af dette brev blev Danmark ramt af et religiøst funderet terrorangreb i København, med 2 døde civile og 5 sårede politimænd.
  
Der er ingen undskyldning for at angribe en satire-redaktion, en synagoge eller et debatmøde. Netop ytrings-, debat- og religionsfriheden er grundlæggende for vores samfund og ukrænkelige værdier, vi alle må stå sammen om at forsvare.
 
Jeg støtter Lars Vilks, Charlie Hebdo og alle andre kunstneres ret til at tegne, hvad de vil. Men det er ikke det sammen som, at jeg støtter deres ytringer eller at jeg som kunstner føler mig forpligtiget til selv at lave tilsvarende udsagn.  
 
Jeg tror ikke på, at man skaber dialog og tolerance ved at mobbe og tirre folk med kunst, som forhåner noget, som andre betragter som helligt. Hvis man kommer med krig, så får man ofte krig, en krig jeg ikke vil være kriger i.
  
Min kunstudstilling på kunstcentret Silkeborg Bad er netop et dialogprojekt omkring religiøs fundamentalisme og det fungere som dialogskaber, måske fordi projektet ikke kommer med krig men Lægger op til dialog. Jeg har udsendt en pressemeddelelse og holdt tale i forbindelse med mindehøjtideligheden i anledning af attentatet.
  
Kærlig hilsen Jens Galschiøt og så tilbage til nyhedsbrevet omkring udstillingen
 
*********
 
Kære
   
700 glade og interesserede ferniseringsgæster gav en formidabel åbning og modtagelse af Galschiøts Fundamentalism skulptur (se tidlige infobrev) og dialogprojektet Abrahams børn. Indtil nu har der været over 4000 besøgende, som har været usædvanligt interesserede i både budskabet og kunstværket. Det er dobbelt så mange som der normalt besøger KunstCentret Silkeborg Bads. Udstillingen har åbent indtil 19. april, så kridt skoende og kom op og se den.
 
Ferniseringen varede i 7 timer. Biskop Henrik Stubkjær holdt åbningstalen. Civilforsvaret dirigerede de mange biler for at undgå trafikkaos, Galschiøt talte 2 gange om projektet, og dagen sluttede af med at det jødisk-kristne-muslimske band HUDNA, gav en smuk intens koncert med en kalejdoskopisk præsentation af deres forskellige musikkulturer.
 
Til dig, der ikke var der, har du stadig mulighed for at få en fornemmelse af åbningsdagen. Dokumentarfilm-fotografen Niller Madsen har klippet en rigtig god film om ferniseringen og udstillingen.  Fotografen Jens Schlosser har lavet en spændende time-lapse film, hvor han med biskoppens bevægende tale som underlæg og med en forrygende klipning beskriver det store arbejde med at opsætte skulpturen og stemningsbilleder fra ferniseringen., se også foto fra ferniseringen.
 
Men det allervigtigste: – dialogen fungerer.  Udover udstilling af skulpturen har museumsdirektør Iben From opbygget nogle spændende dialogrum med quiz, citatsøgning, læseafdeling, kommentar-vægge og hun har etableret et samarbejde med skoletjenesten KK44 om rundvisninger. Det er blevet rigtigt spændende. Aldrig har så mange mennesker haft en så fredelig dialog om de monoteistiske religioner i Silkeborg.
 
Måske kan kunsten noget, som andre kommunikationsformer ikke kan.
  • Hvornår har man sidst hørt om, at tusindevis af mennesker besøger en udstilling og går i dialog med hinanden omkring noget så tungt som den monoteistiske religioners dogmer sat i relation til vores og andres civilisation.
  • Og næsten endnu mere imponerende er det, at det er lykkedes at få 100-vis af skoleelever til at blive optaget af og interessere sig for en sammenlignende analyse af de tre religiøse bøger toraen, biblen og koranen.
Hvis du er underviser eller studerende, så skulle du måske få nogle af det gratis materiale og påbegynde en dialog på dit eget undervisningssted, vi har lavet en lille samling med undervisningsmuligheder.
 
 
Kærlige hilsner
  
Lasse Markus,
kommunikationschef
 
   

En masse presse
 
 
 
Der har været en masse presse på. Bl.a. viste TV2 Øst hele Galschiøts introduktion til skulpturen og de har også efterfølgende lavet mange indslag. P4 Øst fra DR var på hele morgenen op til ferniseringen og P1 Kulturnyt var på dagen efter.
 
Vi har samlet en side her med overblik over omtale. Se her
 
 *****
 
Spændende møder på Silkeborg Bad
 
Der er en del spændende tiltag på Silkeborg Bad i forbindelse med udstillingen:
 
Rundvisning de fleste onsdage kl 14.00 og lørdage kl 13.00
 
Foredrag med Galschiøt lørdag d. 21. februar, kl 13.00. Alm. entrépris.
 
Kunstdebat onsdag d. 18. marts kl 19.00: Et panel drøfter kunst, som engagerer sig i samfundsspørgsmål. Medv.: Kunsthistoriker Lise Jeppesen, MF Christian Juhl, direktør Iben From, Galschiøt m.fl .Alm. entrépris
 
Om hellige skrifter og dialogens kunst, onsdag d. 8. april, Højskoledag. Program: Jens Galschiøt fortæller om motivationen bag sit kunstprojekt, lærde repræsentanter for islam, jødedom og kristendom ’svarer’ på kunstinstallationen. Dialog ved borde, debat i plenum, afsluttende koncert med jazzensemblet Elliot.
Elever fra Silkeborg Højskole deltager gratis. For øvrige gæster koster det 100 kr. inkl. forplejning. Begrænset antal pladser. Tilmelding nødvendig på tlf 86 81 63 29
 
*****

  
Fundamentalism skulptur til EU-Parlarmentet
 
EU parlamentet: Bendt Bendtsen (EU MP) var til debatmøde med Galschiøt på Silkeborg Bad. Han fortalte, at han er i gang med at indsamle underskrifter fra 25 EU-parlamentarikere fra 7 forskellige lande, som vil stå bag en udstilling af kæmpeskulpturen foran EU parlamentet og de 10 skriftsøjle-skulpturer inde i parlamentsbygningen.
  
Udstillingen forventes realiseret lige før sommerferien eller lige efter.
 
 *****
 
 
Vil du have projektet til din by
 
Museumsturné: For at få tilrettelagt en international museumsturné har vi sammen med Direktør for Silkeborg Bad Iben From lavet et specielt arrangement for udenlandske museer for at præsentere skulpturen og dialogprojektet.
 
Hvis du vil have skulpturen til din by eller land, skulle du måske fordre dit favoritmuseum eller bystyre til at kontakte Galschiøt og høre om mulighed for at udstillet projektet i din byen :-) 
  *****
 
 
Der sker en masse på værkstedet
  
Vi er glade for at Fundamentalism skulpturen er færdig, så vi kan lave alle de skulpturer som har måttet vente.
  
Vi er i gang med at planlægge en række salonaftener i samarbejde AOF og TV-kanalen Odense Ser Rødt. Det sker hhv. onsdag d. 11. marts, onsdag d. 15. april og onsdag d. 20. maj. Emnerne er ikke helt klarlagt, men der er lagt op til nogle inspirerende aftener. Man kan tilmelde sig igennem AOF

Vi lægger lokaler til et stort arrangement på kvindernes kampdag d. 8. marts fra kl 11.00 til 14.00 som er arrangeret af AOF og LO. Her vil være fokus på kvinderne vilkår og taler af politikere, fagforeningsfolk, debat og brunch. Tilmelding er nødvendig. Arrangementet er gratis for LO medlemmer.

- Fyns Stiftstidende har sammen med Galschiøt arrangeret et ”Cafe Stiften”-møde på Galleri Galschiøt i Odense. De 150 billetter blev revet væk, så alt er desværre udsolgt.

-Den spiddede isbjørn, (Unbearable) som vi arbejder på at få op i Paris til nov. 2015 har været præsenteret på et større miljømøde på Christiansborg. Vi deltog med en skulpturmodel og et åbent brev til miljøbevægelsen om at støtte bjørnen i Paris. Derudover var en del af Galschiøts balanceakt-skulpturer udsmykning på mødet.
  
-Vi er så småt begyndt at arbejde på en dejlig skulptur kaldet ”Kvinde på Bænk” til et plejecenter i Odense.
  
Vi har netop haft en præsentation af en model til havnearbejder monumentet, der måske skal opstilles på Århus havn. Modellen kan ses på værkstedet. Århus Stiftstidende har allerede omtalt projektet.
 
-Fynske sportspris. Galschiøt er bagmanden bag Sejr-skulpturen, som de bedste fynske sportsnavne får som en slags Oscar hvert år. Skulpturen var til lejligheden blevet 3D scannet og printet ud i en 5 meter høj udgave. Den var en del af ”Oskar” festen med over 6000 besøgende.
 
-Vi har fået en sød italiensk kunstner Simone Berrini som frivillig. Han hjælper os på værkstedet og har også oversat Fundamentalism-projektet til Italiensk. Vores egen Billedhugger/Bronzestøber Søren Lilliendal Hansen udstiller på Filosoffen i Odense.
 
-Også en række museumsudstillinger kommer der i nær fremtid. Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter i Struer præsenterer bl.a. Hjemløseskulpturerne af Galschiøt d.28 marts til d. 14. juni. Frederikshavn Kunstmuseum har en udstilling af Galschiøt fra d. 25. april til d. 13. juni.
 
-Frida Gregersen  som er en ret god kunstfotograf, har valgt at portrættere bl.a. Galschiøt til sin udstilling på Dome Of Vision  ved siden af Den Sorte Diamant i København. Udstillingen starter d. 8. marts.
 
-Stor tak til støtterne!! Mange tak til fonde, firmaer og enkeltpersoner, der har støttet ved at købe skulpturer støttekøb og givet os penge. Uden jeres støtte havde vi ikke kunnet færdiggøre Fundamentalism! Vi fik vist ikke fortalt, hvor meget støttesalget i december gav.
 
I alt blev 539.653,-indsamlet. Vi har lavet et lille overblikspapir, så man kan se, hvem der har støttet.
 
 
********
General info om 
Galschiøt, 'Fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
 
 
 
Konceptet til skulpturprojektet på : Dansk, Engelsk, ItalienskFransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.
  
Interaktive dialog værktøjer på 8 sprogQuizzenCitatsøgning - Pauseskærme
  
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
  
 
Kontakt til "Abrahams Børn"  sekretariatet der tager sig af dialogprojektet og Fundamentalism skulpturen. Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense. 
  
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
 
  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
  
 
    
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste