Augustus 2016

Drie keer hoorde ik het mezelf in korte tijd zeggen: "ik win nooit iets met loterijen". Pas nadat ik een tas, een koffer én een blik met ballen in ontvangst had genomen, viel het kwartje. De hoogste tijd om wat perspectieven bij te stellen naar een nieuwe waar- en werkelijkheid. Boeiend om te ervaren wat het effect van deze paradigmaverschuiving is op de gevoelswereld; zoiets als van pech- naar geluksvogel. Een 180-graden draai van een glas dat half leeg is naar een glas dat goed gevuld is. En misschien ten overvloede, maar dat voelt wezenlijk anders aan. Hier kracht uit puttend, bracht me dat bij een al langer aanwezig onbestemd en onvrij buikgevoel; wie weet zou een andere manier van kijken ook daar voor wat beweging zorgen. Ik besloot om terug te blikken naar recent gevoerde coachgesprekken. Meestal levert dit wel een aanknopingspunt op. Datgene wat ik intuïtief aan mijn klanten doorgeef, is namelijk meer dan eens ook voor mezelf bedoeld. Soms duurt het echter wel even voor ik dat door heb. Ik werd me bewust van een bijna permanent aanwezige vechtenergie die ik dikwijls als een soort reflex op harthoogte precies tussen mij en mijn verlangen plaats. Als ik niet oppas dan verwijt ik een ander dat die in de weg staat in plaats van te zien dat het mijn eigen gevecht is dat ik er tussen schuif. Het werd direct rustiger toen ik in een visualisatie de vechtenergie achter mij plaatste; deze werd daarmee eerder ondersteunend dan tegenwerkend. Maar dit bleek niet genoeg. De bij dit mechanisme ontstane energiekoorden zaten te veel in elkaar verstrengeld, waardoor er al snel weer een terugval kwam. Een beetje hulp bij het ontwarren leek niet overbodig. In een energetisch consult reisde ik onder begeleiding terug naar het leven waarin dit alles zijn oorsprong kende. In het tijdsbeeld dat zich afspeelde rond 1880 was ik een jonge jongen, die de grote behoefte had om door zijn vader gezien te willen worden voor wie hij was. Dat kon tot groot verdriet echter pas na zijn dood geschiedden en daardoor voelde dat leven als heel onaf. Alleen de innerlijke beelden zorgden er al voor dat ik inzicht kreeg op welke manier deze oude herinneringen invloed uitoefenen op mijn gevoel, gedrag en wijze van handelen in het nu. Mooi hoe je op basis daarvan in zo'n innerlijke reis het script kan herschrijven om zo de steeds weer irriterende losse eindjes af te hechten. Wat een bevrijding en autonomie geeft dat. Ik ben blij met de rust die me deze zomermaanden gegeven wordt. Er komt in dit proces veel oude moeheid los waar ik heerlijk in en om het huis aan toegeef. Het zal nog wel even duren voordat het nieuwe evenwicht helemaal is ingedaald. Een ding houd ik me daarbij steeds weer voor: alleen als ik mezelf volledig kan zien voor wie ik ben, zullen anderen daar ook toe in staat zijn. En ik realiseer me, daarin is nog best wat werk te doen.....

DOORBREKEN VAN PATRONEN
De vakantietijd is bedoeld om bij te komen en nieuwe inspiratie op te doen. Soms kunnen door het intensieve samenzijn met familie of vrienden echter ook confronterende patronen blootgelegd worden. Voel je de behoefte om deze te doorbreken, dan ondersteun ik je graag in dat proces met behulp van een familieopstelling of een reading. Je kunt een mail sturen naar info@coach-inn.nl voor het maken van een afspraak. Van 5-14 augustus is de reactietijd wat langer dan je wellicht van mij gewend bent.

OPLEIDINGEN
Dit najaar starten er verschillende, langere opleidingen bij Coach-Inn zowel in het begeleiden van opstellingen als ook het waarnemen van energie. Onderstaand heb ik ze op een rijtje gezet.

24 AUGUSTUS COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Er is nog plaats voor de training Coach-Inn-Systemen (editie snelkookpan) van 24-26 augustus. In deze 10 dagdelen durende training, leer je die praktische en theoretische systemische basisbeginselen, die nodig zijn om zelf familie- en organisatieopstellingen te begeleiden in jouw dagelijkse (coach)praktijk.


31 OKTOBER SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 2)
Heb je al een basisopleiding gevolgd, maar de behoefte om jouw systemische vaardigheden te verdiepen en te verbreden en meer verbinding te maken tussen systemische en energetische werkvormen, dan ben je welkom tijdens de vijfdaagse training Specialist-Inn-Opstellingen die op 31 oktober start.


16 SEPTEMBER VRAAGGERICHT ENERGIEWAARNEMEN (LEVEL 1)
Het op intuitieve wijze waarnemen en vertalen van (energetische) informatie staat centraal in de 8-daagse opleiding Vraaggericht Energiewaarnemen die op 16 september begint. Een techniek die het mogelijk maakt om snel tot de kern van ontwikkelingsprocessen te komen zowel voor jezelf als voor anderen. De metaforische oplossingsrichtingen die aangereikt worden, zijn vaak eenvoudig en doeltreffend.


4 NOVEMBER VERDIEPING VRAAGGERICHT ENERGIEWAARNEMEN (LEVEL 2)
De vijfdaagse training Verdieping Vraaggericht Energie Waarnemen is er op gericht om nog verfijnder, gedetailleerder en effectiever te kunnen waarnemen in verschillende dimensies en tijdslijnen. Informatie die het zelfhelend vermogen prikkelt en processen van healing en transformatie op gang brengt.


BOEKENTIP
Het zal niet toevallig zijn dat ik in deze tijd het boek De hele olifant in beeld van Marja de Vries aan het lezen ben. Zij beschrijft op basis van innerlijke en uiterlijke kennis de universele wetten van het leven. Zij benadrukt op een mooie manier dat wat we vandaag als waarheid zien, morgen zomaar achterhaald kan zijn door verkregen inzichten op het gebied van geloof, wijsheid en wetenschap. De wetten veranderen niet, maar wel jouw relatie hier toe. Wil je weten hoe het leven werkt, dan is het belangrijk dat je zelf op onderzoek gaat en steeds weer bereid bent om je perspectieven bij te stellen. Hiertoe word je in dit boek steeds opnieuw weer uitgedaagd.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Daar tref je ook de recepten van de in het Bolwerk geserveerde lunchgerechten. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.