Hej,
 
Vårsolen är här och visst är det härligt att hitta de första blåsipporna, ta en glass i solskenet och cykla på nysopade gator? Snart kan man sitta utomhus och sticka eller virka igen :) Så här under våren avlöser ju helgerna varandra, och i samband med Valborg och första maj har vi stängt för inventering. 
Valborgsmässoafton lördag 30 april är butiken alltså stängd.
 
Denna gång har vi spännande nyheter på kursfronten. Dels en ny kurs för alla er som vill få ut mer av Ravelry. Ulrica Loeb guidar och tipsar om massor av fiffiga sätt att använda ditt konto på sajten.
 
Vi får även mer långväga besök när den amerikanska designern och författaren Faina Goberstein gästar oss för att hålla två spännande workshops i slutet av maj. Läs mer om aktuella kurser nedan.
 

AKTUELLA KURSER
  
Så får du ut mer av Ravelry!
 
Måndag 25 april kl 18.30-21
 
www.ravelry.com är varje garnälskares favorithak på nätet! Sajten som började som ett hobby­projekt har nu över sex miljoner användare över hela världen! Många delar med sig av sina projekt, köper och säljer beskrivningar, tipsar om garnbutiker i olika städer och diskuterar olika garnalternativ, medan andra använder sajten mest för att söka efter gratis­mönster.  Oavsett hur du använder Ravelry idag kan du få många bra tips på denna kurs,  t ex  hur du kopplar ihop ditt garnlager med de mösnter du vill sticka, hur du sparar olika sökningar och hur du får fler att se jksut dina projekt. Kursledare är Ulrica Loeb.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Två spännande workshops med Faina Goberstein!
 
The Art of Seamless Construction, 
Shaping with Cables and  Professional Finishing

 
Söndag 22 maj kl 10-17
Måndag 23 maj kl 18.30-21.30
 
I slutet av maj gästas vi av Faina Goberstein, en av författarna bakom böckerna ”The Art of Seamless Knitting” och ”The Art of Slipped Stitch Knitting”. Faina kommer att hålla två kurser:

 

Söndagskursen den 22 maj "The Art of Seamless Construction and Shaping with Cables" handlar om hur du kan sticka sömlösa, välsittande plagg efter dina egna mått så de passar just dig samt hur du kan använda flätor för att forma ditt plagg. 

Kvällskursen den 23 maj "The Art of Professional Finishing" fokuserar på hur du kan förbättra finishen på ett plagg genom att göra fina kanter, sömmar och detaljer. Alla plagg är ju som bekant inte sömlösa, så Faina delar även med sig av massor av tips om vad du bör tänka på för att underlätta monteringen och få till de riktigt snygga detaljerna på ditt plagg. 

Undervisningen sker på engelska, och även kursdokumentationen är på engelska. För att du ska få ut något av kurserna bör du alltså behärska grundläggande stick-engelska.

Missa inte detta tillfälle att utveckla din stickning!

​Läs mer om kurserna och hur du anmäler dig här!

 
 
Nytt häfte från Sandnes: Sommerbaby 
Vi har fått in nya fina mönster till vår- och sommarplagg till barn och baby i ett häfte från Sandnes. Sandnes Line ser även i år ut att bli ett mycket populärt vår- och sommargarn, med snygg design, flera nya fina färger och samma härliga kvalitet i lin, bomull och viskos som tidigare. Därför är det extra kul att det nu kommer mönster även för barn i Line! Mönsterhäftet Sommerbaby 1608 kostar 49 kr och säljs endast tillsammans med garn.
 
Du kan se alla modeller i häftet på Sandnes hemsida.
 
  
  
 
Nya knappar!
Vi har fått in supersnygga nya knappar, bland annat dessa i kokosträ med utskuret mönster. Finns i två storlekar och kostar 15 respektive 20 kr/styck

 
REA på Allino
Vi rear nu BC Allino, ett härligt garn i 50% lin och 50% bomull som passar till stikor 3-3.5 mm och kan bli sköna toppar, linnen, tröjor eller koftor. Ordinarie pris är 49 kr per nystan, men nu kan du fynda Allino för endast 39 kr/nystan! Gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra erbjudanden.
 
  
    
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15