N I E U W S B R I E F
Juni 
2019

Art Nouveau Festijn
'De maker vertelt....batik op perkament naar Lion Cachet'
Zaterdag 8 juni tussen 13.00 en 16.00 uur
De Art Nouveau-vormgever Lion Cachet kon als geen ander perkamenten boekbanden batikken. De resultaten zijn te zien in de tentoonstelling ‘De bijzondere band’. Honderd jaar later heeft boekbinder en restaurator Wilma van Ipenburg het volgens origineel recept nog een keer gedaan. Hoe zij hiertoe gekomen is en wat er bij deze ingewikkelde techniek allemaal komt kijken, vertelt ze op zaterdag 8 juni in de tentoonstelling, naast de boeken van de meester zelf.
 
Met veel materialen en filmbeelden onthult ze de kneepjes van het vak.
 
Wilma van Ipenburg, Jurjen Munk, Marissa Griffioen zijn op zaterdag 8 juni aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur. De Maker vertelt is gratis met een geldig entreebewijs.
 
 

Wereld Art Nouveau Dag - Zilverdistel drukken
Maandag 10 juni tussen 12.00- 16.00 uur

 
Kom op maandag 10 juni, Wereld Art Nouveau-dag en tweede Pinksterdag, naar het museum en bezoek de prachtige tentoonstelling ‘De bijzondere band’. Maak een afdruk van de Zilverdistel van K.P.C. de Bazel in de drukkerij van het museum en neem een prachtige Art Nouveau- herinnering aan de tentoonstelling mee naar huis.
 
 
 
 
 
 
 
 

Art Nouveau wandeling
Zondag 23 juni 12.00- 15.00 uur
Speciaal op de laatste dag van de tentoonstelling 'De bijzondere band' kunt u een bezoek combineren met een wandeling door de Haagse binnenstad. Onderweg komt u langs de architectonische pareltjes van deze kunststroming.
 
Want wie de vernieuwende architectuur van rond 1900 wil bewonderen moet echt in Den Haag zijn. Wandel daarom op zondag 23 juni mee met Maurits Burgers van Wandelen met Maup.
 
Kosten: € 20,00 euro per persoon (zonder Museumkaart); Met Museumkaart € 10,00.
 
 
 
 
 
 
De wandeling is alleen te boeken in combinatie met een bezoek aan het museum. 

Tentoonstelling: De bijzondere band. Art Nouveau-boeken van Dijsselhof, Lion Cachet en Nieuwenhuis
t/m 23 juni  2019
Huis van het boek viert van t/m 23 juni de schoonheid van Art Nouveau-boeken en stelt het werk van drie pioniers centraal. Voor deze tentoonstelling zijn topstukken uit de collecties van Museum Meermanno en de Koninklijke Bibliotheek aangevuld met prachtige boeken en toegepaste grafiek uit verzamelingen van onder meer Universitaire Bibliotheken Leiden en het Koninklijke Verzamelingen.
 
 

Tentoonstelling: Franca Treur en Olivia Ettema, vijf jaar samenwerking
t/m 16 juni
Huis van het boek | Museum Meermanno presenteert t/m 16 juni een inkijkje in de bijzondere samenwerking van schrijfster Franca Treur en illustrator Olivia Ettema. De twee zijn inmiddels in literair Nederland een bekend duo.
 
 
 
 
 
 
Bij het oude uit 'Regieaanwijzingen'

Letterzomer
Zomervakantie 20 juli t/m 1 september 2019
 
Deze zomer verwelkomt het museum speciaal (groot)ouders en (klein)kinderen die iets actiefs willen doen en mensen die wel eens willen zien wat nu precies de schatten van dit bijzondere museum zijn.
 
Deze Letterzomer vieren we met een scala aan activiteiten: een Letterpret-tentoonstelling, een Letterland vol letteractiviteiten, de Lettertuin, en open schilderateliers. Kortom, genoeg te doen deze zomer voor jong en oud.
 
Binnenkort meer informatie, blijf ons volgen

 
Oproep: steun Museum Meermanno
Boek zoekt vrouw, man en bedrijf
 
Helpt u ons door een boek uit de collectie te adopteren? Kies een van de topstukken of adopteer een boek naar eigen keuze. Mailt u voor meer informatie of het overzicht van de topstukken naar 
Het geld komt ten goede aan het behoud, de restauratie en de zichtbaarheid van de collectie. 
 
Contact via Aafke Boerma: 070-2057254 of boekzoekt@meermanno.nl.
  
 
 
 

 

Huis van het boek | Museum Meermanno
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
070 346 27 00
www.meermanno.nl