Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
För många av oss började vardagen igen lagom tills solen och vämen kom tillbaka. I butiken är det full fart igen, och vi laddar upp med härliga garnnyheter inför höstsäsongen, som ju kanske är den allra bästa i garnväg, eller hur? Ni är många som otåligt frågat när höstens kurser börjar igen, och nu släpper vi inbjudningar till de första två tillfällena. Vi planerar som vanligt många inspirerande och spännande kursämnen, både inom stickning och virkning, och såväl gamla favoriter som nya ämnen. 
 
Är du sugen på att gå kurs så välkommen med din anmälan, se nedan.
 
 
Först några ord och foton från vårt besök av "The Two Knitting Nancys", Nancy Bush och Nancy Marchant, som besökte oss i början av augusti och höll kurs i dagarna två. Det var mycket inspirerande och välfyllda kursdagar med nöjda deltagare såväl som kursledare. Nancy & Nancy påpekade flera gånger hur duktiga svenska stickare är, så ta åt er av berömmet allihop :) Heléne Wallin har bloggat om kursen, och tagit fina foton, bland annat denna bild av Nancy Bush med famnen full av Semilla Fino och ren och skär garnglädje!
 


  
AKTUELLA KURSER!
 
 
Favorit i repris!
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor 
Onsdag 2 september kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 

Grundkurs i spetsstickning
Onsdag 9 september kl 18.30-21.00
Att sticka spetsmönster är roligt och tacksamt, man får mycket effekt med ganska lite ansträngning genom att kombinera omslag med olika slags hoptagningar. Under den här kursen kommer vi att arbeta med att läsa diagram, lämplig uppläggning för spetsstickning, olika omslag och hoptagningar samt hur du maskar av löst och jämnt. Vi tränar in tekniken genom att sticka provlappar. Vi tittar på inspirerande exempel och ger boktips och länktips för dig som vill veta mer.
 
Kursledare är Ivar Asplund.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
REA på NORO-garner!
Lystring alla Noro-älskare! Nu rear vi ut allt vi har kvar från Noros sortiment. Passa på att fynda Silk Garden Sock/4ply och Noro Taiyo 4 ply till 25% rabatt. 100 gr kostar nu 150 kr istället för 200 kr och 50 gram 90 istället för 120 kr. Vänta inte för länge om du vill ha många färger att välja bland...
 
Gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter!
 
 
 

 

Nyhet: Malabrigo Rios
Malabrigo yarns Rios är vårt nyaste tillskott i hyllorna. Tio vackra nyanser har vi fått in i en första omgång.

Garnet är handfärgad superwash merino i worsted weight, dvs ca 190 m per hg och med en masktäthet på 18-22 m per 10 cm p
å stickor 4-5 mm. En härva är 100 gr och kostar 149 kr.
 
Ett mjukt och lättskött garn som tack vare tvinningen med många trådar inte noppar lika lätt som entrådiga merinogarner. Malabrigo Rios passar till såväl barn- som vuxenplagg, tröjor, koftor, mössor eller halskragar.
 
 
Några av mina favoriter på Ravelry just nu råkar passa perfekt till Rios :) 
Från vänster till höger här nedan ser ni:
 


Bilder från Ravelry
 
 
Höstnytt! More Angora
Vi har fått in ett nytt, otroligt mjukt, varmt och lätt angoragarn från Nysta, det heter More Angora!. Det är 70% angora, 20 % nylon och 10% ull och hela 114 m per 25-gramsnystan. More Angora passar till småplagg som muddar, mössa, vantar eller halsdukar, eller riktigt varma koftor och tröjor. Det är otroligt drygt, 25 gr räcker till en mössa eller ett par muddar och bara 8 nystan (200 g) räcker till kofta/tröja i stl medium.
 
 
More Angora finns i sex snygga färger och kostar 95 kr per nystan, men vi har ett introduktionspris på 85 kr till och med lördag 5 september. Då får man även ett gratis mönster med på köpet.
 
Garnet produceras i Italien och kaninerna klipps och behandlas väl, det garanterar producenten. 
 

Entrådig Ull från Hjelholts
Ni har väl inte missat att den vackra gråskalan i det härliga garnet Ullgarn Extra 1 tr från Hjelholts Ullspinnerinu har utökats med många snygga kulörta varianter? En härva är 100 g och ca 400 m i en blandning av Gotlandsull och merino och kostar 135 kr. Passar till sjalar eller lätta fina tröjor, koftor och tunikor.
 
 
SM i disktrasa!
Man kan tävla i allt, så varför inte i stickade eller virkade disktrasor? Tidningen Land arrangerar SM i disktrasa, sista tävlingsdag är 1 septemberHar du redan varit på förberedande träningsläger i sommar, eller tillhör du den mer spontana skaran som ännu inte valt material och teknik till denna spännande tävling? Smiley wink
Lugn, vi har lämpligt material till din disktrasa! Blend Bamboo för dig som prioriterar god uppsugningsförmåga, vacker glans men inte vill att trasan ska lukta surt. Mandarin Petit för en klassisk bomullstrasa, Allino eller Kalinka för dig som söker en hållbar skrubbtrasa i lin, alternativt Re-Use eller For Nature i ekologisk bomull för den miljömedvetna. Stickad eller virkad är en smaksak. Vad väntar du på? Sätt igång med din tävlingstrasa!

  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15