Nieuwsbrief                                                             Balans Hippique                                                        september 2015     
21 november Balans Hippique 
Op 21 november 2015 vindt de eerste Balans Hippique bijeenkomst plaats, een uniek evenement dat je niet wilt missen!
 
Balans Hippique is een evenement georganiseerd door Vereniging Eigen Paard en samenwerkende professionals in de paardensport (GaitSmart, Equicare-Plus en Equipe Paarden verzekeringen). Het is een evenement speciaal voor elke paardenliefhebber die geïnteresseerd is in de gezondheid van het paard en blessureleed wil voorkomen.
 
Met Balans Hippique krijg je meer inzicht in het herkennen van vroege signalen van discomfort bij je paard. Wacht niet tot het paard kreupel wordt of rugklachten krijgt. Herkenning van vroege signalen voorkomt uitval, lange revalidatie en hoge kosten. Welke mogelijkheden zijn er om de lichamelijke en mentale toestand van je paard vast te stellen en welke hulp kun je inschakelen om de gezondheid van je paard goed te houden? Want voorkomen is beter dan genezen! 
 
Ook Horse Dating van Vereniging Eigen Paard vindt ook op deze dag plaats.

Wat kun je verwachten?
Balans Hippique staat in het teken van blessurepreventie. Wil je weten wat dat betekent voor jou en je paard? Volg dan de clinics:

Kijk je in je paard (thermografie) door Hans Arendse
Stap in de beweging van je paard (bewegingsanalyse) door Bert Lam en Barbara Dieckmann
Kom in Balans Hippique (longeren, balanceren en veterinair trainigsadvies) door Karin Leibbrandt
Kom in Balans Hippique (onder het zadel) door Frenk Jespers
 
Daarnaast worden er de gehele dag korte workshops gegeven over bijvoorbeeld voeding, training en zadels.
Uitgelicht: Thermografie
Thermografie is een diagnostisch instrument waarbij met behulp van een infraroodcamera, de (verschillen in) warmte-uitstraling aan de oppervlakte van het lichaam kan worden gemeten. Afwijkingen van het bewegingsapparaat inclusief de rug en het hoofd worden met thermografie in beeld gebracht. Zo kan het gehele lichaam van het paard in één onderzoek beoordeeld worden. Lees hier meer over thermografie.

 
Mogen we aan u voorstellen:
Bert Lam, Barbara Dieckmann en Karin Leibbrandt
  Barbara Dieckmann - GaitSmart
Barbara is in aanraking gekomen met de bewegingssensoren van GaitSmart tijdens haar afstudeeronderzoek voor de universiteit van toegepaste wetenschappen Van Hall Larenstein. In haar onderzoek wilde Barbara bepalen wat het normale bewegingspatroon voor een paard is. Pas als je kunt meten hoe een gezond paard normaal beweegt kun je iets zeggen over eventuele afwijkingen. Lees hier meer over Barbara…

 
 
Bert Lam - GaitSmart
Bert is afkomstig uit de medische laboratorium wereld en heeft hiervoor stage gelopen op de faculteit diergeneeskunde. Hij is afkomstig uit een familie van veehouders en hoefsmeden.
 
Na een lange tijd werkzaam geweest te zijn bij diverse bedrijven in de laboratoriumdiagnostiek de switch gemaakt naar de bewegingsanalyse van zowel mensen als paarden. Lees hier meer over Bert.

 
  Karin Leibbrandt van Equicare- Plus
Al ruim 20 jaar werkt dierenarts Karin Leibbrandt als professional met paarden. Zij is zelf actief geweest in de sport en heeft meerdere paarden in de Z-dressuur uitgebracht en getraind bij meerdere bekende trainers. Karin is tevens gecertificeerd thermograaf voor paarden. Karin volgde vele cursussen in Amerika en Engeland over rugproblematiek, core-stability en (a)symmetrie van het  paard, zij heeft haar trainingsmethoden onderbouwd door inzichten verkregen vanuit wetenschappelijk onderzoek van o.a. Jean Marie Denoix en James Rooney. Lees hier meer over Karin.

Tickets
 
 
Voorinschrijving € 17,50
Kassa € 20,00
Voorinschrijving leden Verenging Eigen Paard € 12,50
kassa leden Vereniging Eigen Paard  € 15,00


 
Horse Dating
Horse Dating® is een uniek evenement van Vereniging Eigen Paard, om onder deskundige begeleiding de perfecte match te zoeken voor jou en je toekomstige paard. Het unieke van dit initiatief is dat onafhankelijke deskundigen van Vereniging Eigen Paard de deelnemers op een deskundige wijze begeleiden bij het uitproberen en de eventuele aankoop van een paard. Ben je opzoek naar een paard, of heb je een paard te koop staan neem dan contact op via vereniging@eigenpaard.nl
Standhouder
Organisatie
 
 
Equicare-Plus
Equicare-  Plus is een samenwerkingsverband van een steeds groter wordende groep professionals in de paardenzorg en welzijn. Opgestart door Karin Leibbrandt (dierenarts) en Hans Arendse (thermograaf) is de groep nu gegroeid tot een groep van 7 professionals (Osteopaat, paardenfysio & chiropractor, revalidatietrainer, voedings-deskundig, flexchair & ruiterfittrainer) die het welzijn en de gezondheid van het paard op nummer 1 hebben staan. 
Balans Hippique wordt op zaterdag 21 november gehouden op Hippisch Centrum La Grande te Beuningen. 

Verlengde Reekstraat 1
6642 KM Beuningen (Gld)
 
Vereniging Eigen Paard076-88 88 018 | vereniging@eigenpaard.nl  | www.balanshippique.nl