Nieuwsbrief juli 2016 
 
Beste lezer,
 
Bij het begin van de eerste schoolvakanties blikken wij in deze nieuwsbrief alvast vooruit naar de Wereldmissiemaand in oktober. Met het thema 'Getuigen van barmhartigheid' zal MISSIO dit jaar aandacht besteden aan de katholieke gelovigen in de Filippijnen. U leest er meer over in de nieuwsbrief.
 
Verder kunt u lezen over de nieuwe erkenningsregeling voor Goede Doelen van het CBF die op 1 juli jl. is ingegaan. MISSIO behoort tot de kopgroep van organisaties die is overgegaan naar de nieuwe erkenning.
 
Tot slot schrijft nationaal directeur Eduard Kimman SJ over zijn ervaringen op de vergadering van de Pauselijke Missiewerken te Rome in juni jl. 
 
Met vriendelijke groet,
Marianne Baijens
Coördinator Bureau Missio
 

Wereldmissiemaand 2016: Filippijnen
In de Wereldmissiemaand oktober besteedt Missio/Pauselijke Missiewerken dit jaar aandacht aan de katholieke gelovigen in de Filippijnen, met als thema 'Getuigen van barmhartigheid'. Natuurrampen, armoede en arbeidsmigratie zijn slechts enkele van de problemen in dit land.
 
 
Uitnodiging Missio Ontmoetingsdag
 
Op zaterdag 1 oktober geeft Missio het startsein voor de Wereldmissiemaand op haar jaarlijkse Ontmoetingsdag in het Bonifaciushuis te Utrecht van 10.00 tot 13.00 uur. U bent van harte welkom.
 

Nieuwe erkenning CBF
 
Op vrijdag 1 juli jl. kreeg Missio als een van de eersten het certificaat van de nieuwe erkenningsregeling van het Centraal Bureau voor de Fondsenwerving (CBF) uitgereikt. Daar zijn we trots op. Missio is al jaren houder van het CBF-keurmerk.
  
 

Ontmoetingen in Rome
 
Nationaal Directeur Eduard Kimman S.J. was in juni jl. in Rome voor de jaarlijkse vergadering van de Pauselijke Missiewerken. Hij schrijft over zijn ervaringen van die week en de ontmoetingen die hij had met vele collega's.