Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Sommaren är inte slut än, men visst börjar man känna att hösten väntar runt hörnet? Höst betyder nystart, återgång till vardagen och så småningom varma koftor, halsdukar, mössor och vantar - även om vi inte är där riktigt än. Först ska vi väl klara av OS i Rio, kräftskiva, skolstart och ytterligare några kvällsdopp?
 
Men sedan ser vi fram emot en inspirerande höst och räknar med att fylla kalendern med många spännande kurstillfällen! Först ut denna termin är Flerfärgsmönster med lyfta maskor och Spetsstickning, missa inte chansen att lära dig något nytt - se inbjudan nedan.
 
 
  
AKTUELLA KURSER!
 
 
Ny chans!
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor 
Tisdag 23 augusti kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 

Grundkurs i spetsstickning
Måndag 29 augusti kl 18.30-21.00
Att sticka spetsmönster är roligt och tacksamt, man får mycket effekt med ganska lite ansträngning genom att kombinera omslag med olika slags hoptagningar. Under den här kursen kommer vi att arbeta med att läsa diagram, lämplig uppläggning för spetsstickning, olika omslag och hoptagningar samt hur du maskar av löst och jämnt. Vi tränar in tekniken genom att sticka provlappar. Vi tittar på inspirerande exempel och ger boktips och länktips för dig som vill veta mer.
 
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Nyskyltat!
Jag har stickat färdigt ett av sommarens prjekt, den läckra koftan Amy Jakke ur Sandnes mönsterhäfte 1607! Mysig blandning i Mandarin Petit och Silk Mohair från Sandnes. Sjalen Drachenfels, designad av den lika skickliga som produktiva Melanie Berg, aka Mairlynd har faktiskt varit färdigstickad länge, men fått ligga och vänta på lite uppmärksamhet i form av blockning. Jag har stickat i Yaku superwashull från danska CaMaRose och det finns å många fina färgkombinationer att välja på i det garnet. I mitten i vårt skyltfönster ser ni just nu också en riktigt snygg top vid namn Silverlode, stickad i Blend Bamboo efter beskrivning av Kristen Orme.
 
 
 
 
Handfärgad nyhet: Twister merinosilk
Får jag presentera vår nya handfärgade kvalitet Twister merinosilk i härligt pigg färgskala. En härva är 100 g och 420 m garn av 75% extrafin merinoull och 25% silke och kostar 195 kr. Passar perfekt till sjalar, mössor, vantar, lyxsockar, babyplagg eller finstickade vuxenplagg.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!