Brockers,
 
Boerenrock 2023 is dik  twee maanden geleden en we koesteren de warme herinneringen aan deze Jubileum editie. Wat was het een gruwelijk mooie editie. We hebben genoten om te zien dat iedereen donders veel plezier heeft beleefd. Gelukkig hebben we de beelden nog! Daarover meer in deze nieuwsbrief.
 
Wij zitten niet stil en de voorbereidingen voor Boerenrock 2024 zijn in volle gang. De creatieve raderen draaien en we zijn druk bezig  met het vullen van de Line-up. We gaan er weer iets gruwelijk  moois van maken.
 
Let op! De voorverkoop en inschrijving voor de Boerenrockcross starten 3 November 2023 om 19:00 uur. Zorg dat je voorbereid bent en raak niet in paniek als je in de wachtrij beland. Hang niet op, klik niet weg en blijf op de bank! Deze wil je niet missen!
 
Op cross gebied zijn er veranderingen waar we verderop wat meer over zullen vertellen tevens zullen we nog wat andere aandachtspunten belichten.
 
Wij kijken er naar uit om jullie in 2024 nog weer een mooier festival te laten beleven dan in 2023. De lat ligt hoog maar we gaan er voor.
 
Tot Boerenrock,
 
Roelof, Marjon en René
 
 
 
 
 
Donderdag 2 November gaat om 17:17 uur de documentaire “van feesttent naar gruwelijk groot festival” in première op RTV Drenthe.
 
Afgelopen jaar heeft Lidian Boelens ( journalist, beeldmaker (video's en foto's) en tekstschrijver bij o.a. RTV Drenthe en Sikkom) de voorbereiding en de uitvoering van de 15e editie van het Boerenrockfestival gevolgd. Het resultaat, wij hebben hem al mogen zien, is een fantastische documentaire geworden waarbij de kern van het Boerenrockfestival wordt geraakt. Het maakt ons enorm trots wat we, met elkaar, in 17 jaar bereikt hebben in het mooie Drouwenermond.
 
Hij is vanaf donderdag te zien bij RTV Drenthe en is vanaf dan ook te bekijken op het You-Tube kanaal van RTV Drenthe. Klik hier!
 
De documentaire wordt herhaald op 2 November om 19:17 uur en daarna ieder heel uur!
 
Laten we RTV Drenthe met elkaar gruwelijke kijkcijfers bezorgen!
 
 
 
 
De kaartverkoop en inschrijving voor de Boerenrockcross start vrijdag 3 November om 19:00 uur via onze website www.boerenrockfestival.nl. Bijna alle crossklassen zijn weer van de partij maar tot onze grote spijt moeten we mededelen dat de Boerenrock Enduro gaat verdwijnen.
 
De Enduro is jarenlang een uniek onderdeel geweest van het Boerenrockfestival maar is qua omgeving en logistiek  niet langer haalbaar.  Wij willen Henk Ratering en zijn team, de mannen en vrouwen achter de Enduro, bedanken. Zij hebben jarenlang voor gezorgd dat jullie midden in de zomer een unieke offroad-rit konden beleven. We gaan kijken naar een nieuwe invulling voor de vrijdag vol verrassingen en spektakel.
 
De leus crossverstandig heeft al een paar jaar op enkele doeken van het gestaan. Dit jaar is het geen vrije keuze meer en moet elke deelnemer een MON licentie hebben, de licentie zitten bij de deelname tickets in.
 
Let op! Bij een boerenrockcross deelname ontvang je standaard drie tickets. Een voor de deelnemer, een voor de helper en een keurings/MON licentie ticket voor het voertuig. Je kunt bij een inschrijving dus met twee personen op het rennerskwartier verblijven en het festivalterrein bezoeken. Deze regel geldt niet voor de dagdeelname autoblubbering. Willen je vrienden niet meedoen aan de cross maar wel bij jullie op het rennerskwartier staan? Dat kan! Je kunt bij elke inschrijving maximaal 4 extra rennerskwartierkaarten kopen. Dit kan alleen gelijk bij inschrijving.
 
Losse rennerskwartierkaarten worden niet verkocht!.  

Net als afgelopen editie kunnen campinggasten en rennerskwartiergasten elkaar wel ontmoeten door te voet naar het rennerskwartier te gaan of naar de camping.
 

 
De Gekkenhuisklasse gaat veranderen. Het Thema voor 2024 is helemaal vrij. Dat betekent dat je alles mag bedenken wat je maar wilt. Je moet gruwelijk creatief zijn want anders mag je niet meedoen!
 
De Gekkenhuisklasse is geen raceklasse maar een praalklasse. Laat zien hoe creatief en innovatief jij bent door gebruik van technische snufjes en door gruwelijk mooie voertuigen te bouwen en jezelf te verkleden. Een geverfde auto is niet genoeg.
 
Wil je racen kies dan voor een andere klasse!
 
De meest originele deelnemers van de Gekkenhuisklasse zullen  een mooie prijs ontvangen. 🏆
 
Prijzen:
 
1e prijs 
 
Deelname kaart voor 2025 voor maximaal 6 personen plus 300 munten voor 2025.
 
2e prijs
 
Deelname kaart voor 2025 ( 2 personen) plus 200 munten voor 2025
 
3e prijs
 
100 munten voor 2025
 
⏩Voor de gekkenhuisklasse geldt een snelheidsbeperking (aangegeven door de organisatie). De gekkenhuisklasse is geen crosswedstrijd en gaat niet om snelheid. Wie zich hier niet aan houdt wordt direct uitgesloten van deelname. Als je wilt crossen: schrijf je dan in voor een andere klasse.
 
⏩Voertuigen moeten gek, ludiek en leuk om naar te kijken zijn. Elk deelnemend voertuig beeldt een thema uit. Het thema voor 2024 is vrij.
 
⏩Elke inschrijving voor de Gekkenhuisklasse krijgt een voorlopig deelname ticket. Je bent verplicht om voor 1 februari een idee in te dienen van het te bouwen voertuig. Dit idee kun je mailen naar cross@boerenrockfestival.nl
 
⏩Het idee, de tekening wordt gecontroleerd en goedgekeurd door de organisatie en pas daarna ontvang je de e-tickets voor deelname en rennerskwartier.
 
⏩Bij aankomst op de donderdag of vrijdag word je ontvangen in het keuringsstation waar een team klaarstaat om te controleren of jij je idee hebt weten te realiseren en of het voldoet aan de gestelde creativiteitsnormen.
 
⏩Voldoet je voertuig niet dan word je uitgesloten van deelname en dien je het verschil van deelname en campingkaarten bij te betalen.
 
Hieronder voorbeelden van wat volgend jaar goedgekeurd wordt en wat afkeur is!
 

 
 
Het Boerenrockfestival beleef je tot in de diepste vezel op de camping, Of Klamping zoals wij hem noemen.  Met 4500 campinggasten was de Klamping van het Boerenrockfestival tijdens de vorige editie kats uitverkocht en daarom gaan we hem dit jaar niet groter maken. Ja je leest het goed, we gaan hem niet groter maken. De Animo is groot dus zorg dat je er als de kippen bij bent als op 3 November de tickets in de verkoop gaan.
 
Ook dit jaar kunnen campinggasten en deelnemers elkaar lopend opzoeken. Mobiliseer je matties waarmee je Boerenrockfestival wilt beleven en zorg dat je er bij bent!

 
 
 
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang!
 
Hieronder vind je de ticketprijzen voor Boerenrock 2024:
 
Donderdagavondkaart 15 augustus € 20,-  (incl. ticketfee)
Vrijdag dagkaart 16 augustus € 28,50 (incl. ticketfee)
Zaterdag dagkaart 17 augustus € 31,50  (incl. ticketfee)
Zondag dagkaart 18 augustus € 21,- (incl. ticketfee)
Vier dagen kaart (4 dagen toegang zonder camping) € 76,50  (incl. ticketfee)
Klampingkaart (4 dagen toegang inclusief camping) €126.50  (incl. ticketfee)
 
Hieronder vind je de prijzen voor crossdeelname (inclusief MON licentie):
 
Autoblubbering (Zonder rennerskwartier + MON licentie) € 43,- (incl. ticketfee)
Leutjescross € 79,50 (incl. ticketfee)
Pubercross € 99,50 (incl. ticketfee)
Alle andere cross klassen € 154,50 (incl. ticketfee)
Let op ! Bij een boerenrockcross deelname ontvang je standaard drie tickets. Een voor de deelnemer, een voor de helper en een keurings/MON licentie ticket voor het voertuig. Je kunt bij een inschrijving dus met twee personen op het rennerskwartier verblijven en het festivalterrein bezoeken.(Deze regel geldt niet voor de dagdeelname autoblubbering). Willen je vrienden niet meedoen aan de cross maar wel bij jullie op het rennerskwartier staan? Dat kan! Je kunt bij elke inschrijving maximaal 4 extra rennerskwartierkaarten kopen. Dit kan alleen gelijk bij inschrijving. 
 
Losse rennerskwartierkaarten worden niet verkocht!. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Heb jij onze Boerenrockfestival-app al op je telefoon staan? Superhandig!

In de app staat echt alles wat je moet weten over het festival, zoals de line-up met tijden en podium. Voor de crossende deelnemers is de app zelfs noodzakelijk! Middels push-berichten geven we door wie bij de start wordt verwacht, maar vooral wie gaat starten!
 
Downloaden is gratis en supersnel, voor zowel iPhone als Android.
 
Je vindt hem in elke app store en hij heet: BRF Drouwenermond

 
 
Ben je je tickets kwijt of heb je ze nooit in je mailbox gekregen?
 
Via deze link kun je ze opvragen:
 
 
Heb je andere vragen:
 


 
 
 
 
MUZIEK CROSS CAMPING