nieuwsbrief - februari 2019 - www.devroolijkefrans.nl

Ontstaan van een nieuw monument

Het is precies een jaar geleden dat we deze nieuwsbrief openden met de teloorgang van een monument. Onze trotse beuk van 120 jaar oud moest worden gekapt omdat er zwam in het wortelstelsel zat.

Gelukkig konden we toen ook melden dat er twee andere beuken bij Bartelo Dijk klaar stonden. De bomen zijn inmiddels vakkundig verplaatst door de mannen van Dick Voskamp. De bomen zijn al 35 jaar oud en maar liefst 15 meter hoog! 
Over honderd jaar zijn dat de monumenten van de Vroolijke Frans...

 

Valentijn bij de Vroolijke Frans

Op donderdagavond 14 februari heeft de Vroolijke Frans nog meer romantiek te bieden dan anders. Vanaf 17.00 uur wordt er naast de gebruikelijke kaart een speciaal Valentijnsdiner geserveerd. Voor de samenstelling van dit viergangen diner klik op deze link.
Reserveren wordt warm aanbevolen: telefoon 0575-561719 of mail naar info@devroolijkefrans.nl.
 

Keltische Avond

Na het succes van de afgelopen jaren is er op vrijdag 15 maart weer een Keltische avond in de Vroolijke Frans. Het avondvullende programma is helemaal opgebouwd rond de Vroolijkheid-slogan 'Eten Drinken en Cultuur'.

Er wordt een origineel Keltisch buffet geserveerd met uiteraard typische gerechten uit Ierland en Schotland. Dit alles wordt omlijst met Keltische muziek van de band the Ipaddies en liederen van het mannenkoor Hardkoor.

Reserveren wordt warm aanbevolen zodat u zeker weet dat u zich kunt laven aan fantastische Schotse en Ierse muziek onder het genot van een heerlijk glas Kilkenny. De kosten voor buffet en entree zijn € 33,50.

 

Literair Café met Marjoleine Vos

Op woensdag 6 februari 2019 organiseert de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen weer een literair café. Het thema is Smakelijk eten. Dit keer is dichter en NRC-redacteur Marjoleine de Vos te gast.  

Om de avond extra feestelijk te maken heeft De Vroolijke Frans speciaal voor bezoekers van het literair café die van tevoren komen eten een Literaire Daghap: Vis, zwemmend in roomsaus, naar de titel van een van de boeken van Marjoleine de Vos. De prijs voor de daghap is €22,50, inclusief olijven en brood vooraf en bijgerechten als groente en sla. Reserveren hiervoor is aanbevolen.
Na de pauze zullen talenten uit de gemeente Brummen aan de beurt komen met bijdragen over het thema Smakelijk Eten. Gedichten, een lied of een verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden op taalmarkt@brummencultuur.nl.
Of bel Mieke: 06-51375108 of Marguerite: 06-25464982.

Cultuurmenu

De Vroolijke Frans staat voor eten drinken en... cultuur. Ook in 2019!! Dat laatste laten we onder andere zien door regelmatig op zondagmiddag een optreden te organiseren. De optredens zijn, tenzij anders vermeld, steeds van 14:30 tot 16:30 uur en de entree is gratis. 
Houd voor actuele info  de website in de gaten!

 

Woensdag 6 februari

20.00 uur
Literair café

Een literair café met medewerking van schrijfster Marjoleine Vos en een open podium.

 

Donderdag 7 februari
AC/DC Covertijd

21.00 uur, entree € 5,-

Covertijd in de Vroolijkheid met deze keer de Australische hardrockband AC/DC

 

Zondag 10 februari
Old Iezer Jazz Band

New Orleans Jazz

 

Zondag 24 februari
Bernhard Brogue

Mooie ontroerende luisterliedjes en goed in het gehoor liggende popsongs, waarin hij folk, pop en jazz vermengt

Openingstijden

ma & di gesloten
wo: 17.00 uur
do: 17.00 uur
vr: 11.00 uur
za: 11.00 uur
zo: 11.00 uur

Wilt u buiten de gangbare openingstijden een feest of groepsactiviteit plaats laten vinden? Neem dan gerust even contact op! Wij ontvangen u graag. Tel: 0575-561719

Menukaart

Voor wie alvast een voorproefje wil van de menukaart: klik hier

 

Nieuwsbrief

Bent u nog niet op deze nieuwsbrief geabonneerd en u wilt hem wel graag ontvangen klik hier

Social Media

 
De Vroolijke Frans
Knoevenoordstraat 51
6971 LH Brummen (Broek)
Tel: 0575-561719
www.devroolijkefrans.nl