Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Hoppsan, vintern gav visst inte upp så lätt! När den gör sån här oönskad comeback som under de senaste dagarna kämpar jag emot genom att knyta kompisarmband i glada vårfärger av nya virkgarnet No 12! Det var många år sen sist, himla tur att man kan få repetition via Youtube. Om du också vill tjuvkika på ett skojigt vårpyssel så kolla här: http://goo.gl/A8Ds0J 
  
  
Veckan som gick var en intensiv kursvecka med allt från flätstickning, virkning och tvåändsstickning. Och fler kurser är på gång, redan på tisdag denna vecka (24/3) kan du gå en ny kurs och testa att näversticka runt, eller varför inte unna dig egen tid i påsk och ge dig själv en påskpresent i form av kursen Sticka sockor från tån och upp på annandagen. Läs också mer nedan om våra kurser senare i april!
 
 
 
Våra öppettider i påsk!
Det är inte långt kvar till påsk nu, förutom ägg, godis och påskris får man ju inte glömma att handla garn till påsklovets projekt. Skulle du ändå behöva påfyllning kring påsk så är du välkommen till oss på följande tider under helgen:
 
Skärtorsdag öppet kl 11-16
Långfredag stängt
Påskafton öppet kl 11-15
Påskdagen stängt
Annandag påsk stängt (pga kurs Sticka sockor från tån och upp)
 
Och här kommer ett tips om du vill påskpynta i glada färger! Är inte dessa små påskharar helt otroligt söta? Perfekt restgarnsprojekt!
Beskrivning på engelska är gratis och hittas på Ravelry.
 
 
 
Vårnytt: Sandnes Line
Vårnyheter fyller upp hyllorna hos oss i snabb takt, nu är det dags att säga hej och välkommen till nya garnet Line från norska Sandnes garn. Line är ett läckert garn av bomull, lin och viskos som har lite rustik look och slitstyrka från linet, men ändå är mjukt och följsamt och lättare att arbeta med än ett rent lingarn.
 
Till och med 31 mars kan du prova Line till rabatterat introduktionspris 39 kr per nystan (ord pris 44 kr).
 
 
Färgskalan innehåller både milda vårpasteller, knallig cerise och klassiska nyanser som khaki, marin och vitt. Ett nystan är 50 gr och 110 m och passar till stickor 3.5- 4 mm, och det finns så många snygga modeller att välja på i de båda mönsterhäftena från Sandnes! Häftena kostar 49 kr och säljs endast tillsammans med garnet Line.
 
 
AKTUELLA KURSER!
  
Ny kurs: Näversticka runt!
Tisdag 24 mars kl 18.30-21.00
  
Lär dig sticka rutor på tvären i den teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac. Näverstickning stickas en ruta i taget och på den här kursen stickar vi runt, rad för rad. Tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn som växlar färg långsamt. Gör en mössa, en snygg halskrage, sk cowl, eller ett annorlunda sock- eller vantskaft. Vi vill bara varna för att näverstickning är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till…  Kursledare är Heléne Wallin.
 
 


Sticka sockor från tån och upp
Annandag påsk, måndag 6 april kl 10-15

Att sticka sockor är omåttligt populärt! På den här kursen visar vi hur du lägger upp och stickar sockan från tån och upp. Fördelarna är flera; du kan prova under tiden du stickar, och du riskerar inte att garnet tar slut innan du ”hunnit fram” till tån. Hellre en socka med lite kortare skaft än en med öppen tå håller nog de flesta med om. Kursledare är Marianne Larsson.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

 
 
Ho, hoo… Virka ugglor!
Tisdag 14 april kl 18.30 - 21.00
Vem gillar inte ugglor? Dessa kloka, knasiga och söta djur! Man hittar numera alla möjliga prylar med ugglemotiv; allt från kökshanddukar, barnkläder och dagböcker, till tekoppar eller väskor. Nu kan du även virka dina egna ugglor, kanske blir det en nåldyna, en barnvagnsmobil, en liten väska eller varför inte ett mobilfodral? Kursledare är Annika Messing.
 
 
  
  
  
 Lägg upp och maska av – på olika sätt!
Onsdag 15 april kl 18.30-21.00
  
Hur väljer du att lägga upp eller maska av maskor när du stickar? Vill du att uppläggningskanten ska vara helt osynlig, eller bli en vacker dekoration? Ska avmaskningsvarvet vara stadigt eller superelastiskt? Har det hänt att du mätt upp för lite garn till uppläggningen och fått repa upp och göra om allt igen? På den här kursen kommer vi att göra provlappar där du får testa några olika sätt att lägga upp och maska av, och du får även tips om när de olika varianterna passar bäst att använda. Kursledare är Heléne Wallin
  
 
 
 
Sticka kofta uppifrån & ner
Söndag 19 april kl 10.00-15.00

Att lägga upp maskor för halsen och sen sticka en kofta neråt med allt i ett stycke är helt suveränt! Det är enkelt, koftan passar alltid och blir som du vill ha den.Vi går igenom koftans olika moment och gör en övning med olika sätt att balansera färger och ränder.
Du får provsticka en lapp för att veta maskantalet vid halsen och samtidigt lär du dig osynliga ökningar och planerar koftans kanter. Du hinner lägga upp och börja sticka lite på din egen uppifrån-och-ner-kofta.
Kursledare är Lotta Blom, känd som Tant kofta.
 
 
 
 
 
 
REA REA REA
Adélès Mohair
 
Nu sänker vi priset på den lyxiga mohairen från sydafrikanska Adélès Mohair. Passa på att fynda härligt mjukt och fluffigt garn till riktigt fina priser! Snabbsticka dig en stor sjal eller en snygg retro-tröja à la 80-talet.

Brushed Mohair, ord pris 85 kr - NU 59 kr
Mohair Bouclé,  ord pris 80 kr - NU 59 kr
Magic Ball & Ribbon Yarn ord pris 199 kr - NU 99 kr
 
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker!

Observera att du inte har någon bytesrätt på garner köpta till Kampanj- eller REA-pris.
  
  
 
Nytt sockgarn: Lana Grossa Meilenweit
Vi har utökat vårt sortiment av sockgarn med många härliga färgställningar i garnet Meilenweit. 80% ull och 20% polyamid ger mjuka, hållbara strumpor som naturligtvis kan tvättas i maskin.
 
Garnet är i tunn sockgarnsgrovlek, 420 m per 100 gr och passar till stickor 2.5 mm. Ett nystan är 100 gr och räcker till ett par strumpor, även i stor herrstorlek. Ordinarie pris är 89 kr men till och men nu kan du prova Meilenweit med introduktionsrabatt för bara 75 kr per nystan.
 
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med lördag 11 april.
 
 
 

Vi ger 25% rabatt på vårt återstående lager av Drops Fabel och Drops Delight.

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Bägge kvaliteterna utgår ur vårt sortiment så skynda att fynda medan det finns något kvar.

Observera att du inte har någon bytesrätt på garner köpta till Kampanj- eller REA-pris.

 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16