Click here to view this email in your browser
  
Hej,
  
Nu blev det plötsligt kallt om öronen och händerna när kylan kom, och det passar ju bra när adventshelgerna närmar sig. Mörkret är här och då är det inte så dumt att tända några värmeljus, dricka en kopp av något varmt och sitta ner en stund med stickning eller virkning. Kanske dags att sätta igång med några julklappsprojekt?
 
Mösstips!
Apropå kylan så passa på att sticka dig en snygg och varm mössa, just nu i november bjuder vi på beskrivningen (värde 25 kr) till vår mössa med invikt kant, vid köp av garn. Det är en lättstickad modell som är snygg på och värmer gott över öronen utan att bli för tjock och klumpig. Du kan sticka den i enfärgat eller melerat garn, och det finns massor av fina färgkombinationer att välja bland, ett nystan Crazy Zauberball och ett nystan Kid Seta/Silkhair räcker till en melerad mössa, eller ett nystan Alpakka Silke och ett nystan Kid Seta/Silkhair för en enfärgad variant. Mössan har blivit mycket populär, så vi förlänger erbjudandet om gratis beskrivning till och med 13 december!
 
 
Härliga nyheter från Sandnes!
Nu finns äntligen Sandnes Mini Alpakka och Sandnes Fritidsgarn i våra hyllor! Det innebär även att vi kan sälja de fantastiskt fina mönsterhäftena Tema 45 och Tema 46 Norske Ikoner. Häftena innehållar massor av modeller och beskrivningar i norsk sticktradition, några av mina favoriter ser du här nedan. Häftena kostar 49 kr/st och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
Vill du se alla modeller i häftet online så kika på Sandnes hemsida:
Tema 46
Tema 45
 
 
Mini Alpakka finns i massor av fina färger, ca 50 stycken så bilden nedan visar bara ett urval av vårt sortiment. Det är 100% alpacka, mjukt och lent med 150 m per 50 gr och ett nystan kostar 49 kr. Passar till stickor 2.5-3 mm med en masktäthet på ca 27 maskor per 10 cm. Det finns ännu fler mönsterhäften än de jag nämnde ovan, t ex Tema 38 Norske Ikoner barn, innehåller beskrivningar till de här två söta plaggen som stickas i Mini Alpakka och passar perfekt till små tomtenissor...
 
 
Fritidsgarn är norsk ull, luftigt spunnen och obehandlad så den passar utmärkt till att tova eller sticka flerfärgsmönster. Finns i många fina färger och är 70 m per 50 gr, ett nystan kostar 32 kr. Fritidsgarn passar till stickor 5-7 mm och har en masktäthet på ca 15 m per 10 cm.
 
 
 
 
Pigga upp dig själv i regnrusket med neonfärgat sockgarn!
Vi har fått in fem nya färger i Lana Grossas Meilenweit. Ett nystan är 100 g och kostar 89 kr, passar till stickor 2.5 mm och räcker till ett par strumpor upp till stl 44 eller ett par vantar herrstorlek. Garanterat uppiggande och inte det minsta diskret :)
 
 
 
Nyskyltat!
Vi har skyltat om i vårt ena fönster, min tröja Dragonflies Jumper i design av Joji Locatelli är äntligen klar och visst blev den snygg!? Den är stickad i Lana Grossas Alta Moda Alpaca, ett otroligt trevligt garn som jag verkligen gillar, beskrivningen köper du via RavelryVi har även skyltat med Hanne Falkenbergs jacka Diva (längst t h nedan) samt en tröja med hålmönster och flätor stickad i Artesano Alpaca Heather efter en gratisbeskrivning från Drops Design, nr 160-16.
 
En läcker liten halskrage av de lyxigaste garnerna får du om du stickad dig en Ombré cowl från Purl Soho. Vår version är stickad i Lang Asia, Lang Seta Tweed och Schulana Kid Seta/Lana Grossa Silkhair. Ett nystan av varje sort går det åt, och beskrivningen är gratis på engelska. Några förslag på färgkombinationer nedan, men det finns många fler...
 
 
 
Boktips!
Nu har vi fått hem nya,fina boken 42 norske kofter fra Lindesnes til Nordkapp. Boken innehåller mönster på fina koftor till både herr och dam. Sandnes har grävt i arkiven och omarbetat gamla modeller till aktuella garner och modern passform. Inspiration som räcker till många timmars stickning!
Boken är på norska och kostar 415 kr. Se alla modeller i boken här!

 
 
 
 
Sticka nordiskt - 150 traditionella mönster
av Mary Jane Mucklestone
 
Boken innehåller en samling mönster från den nordiska stickkonsten, det är traditionella stjärnor, hjärtan, blommor och renar samt vackra geometriska mönster.Varje mönster visas i tydliga diagram och även med bild påhandstickade exempel. En fin bok att inspireras av, mönstren kan användas till såväl tröjor, koftor, mössor, vantar och halsdukar - eller vad du vill. Det finns även ett teknikavsnitt där olika tekniker för mönsterstickning beskrivs steg för steg med tydliga bilder. Boken är på svenska och kostar 195 kr.
 
 
 
  
Alpaca Party med 25% rabatt!
Drops Alpaca Party pågår till 31 december 2015. Vi ger 25% rabatt på Drops Alpaca, Drops Nepal, Drops Cloud, Drops Andes och Drops Lace under kampanjperioden.
 
Vi har fortfarande kvar en del färger i Drops Alpaca, Nepal och Lace som allihop utgår. Cloud är helt slutsåld men Drops Andes har vi ordinarie sortiment av och vi får påfyllning med Andes även under resten av kampanjperioden.
  
  
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker under kampanjperioden.
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!
 
Mycket garnglädje!

 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16