Op zondag 27 november 2022
Goedemorgen lezers,

Gooise tieners krijgen een autootje, een Biro voor hun verjaardag. Wat kregen wij ook al weer op ons 16e? Vertel....
                      
Er zijn deze week nieuwe 30 legpuzzels bijgekomen, zie hier. Zie de voorpagina van het maandblad.

Bekijk als voorbereiding op 5 december alvast Toon Hermans - Snieklaas. Volgende week, op 4 december, volgt de rest.

Hartelijke groet van Riny, Karin, Ellen, Helmi, Carol en Ineke.  

     
 
TIPS VOOR VANDAAG en de komende dagen
 
Vandaag: Concert van Meentwerf Klassiek

Het ‘Duo Dufonte’ treedt op zondag 27 november om half 4 op. De twee jonge, nog studerende maar zeer talentvolle jonge dames, Iara de Carvallo Perillo en Hedwig Brieffies verzorgen een concert met fluit en Harp. Vanaf half 3 inloop met koffie en gebak. De toegang is vrij. Vrijwillige donatie na afloop mag.

Adres: Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent
                                                       
Vandaag: Knusse expo in Gate51, Noodweg 51

Vier kunstenaars tonen hun werk in Gate51, een voormalige militaire barak die omgevormd is tot een stijlvolle tentoonstellings-ruimte. Er zijn houten beelden te zien van Dick Sierksma, bijzondere porseleinwerken van Romanina Mandricardo, keramiek in de vorm van kledingstukken van Sacha Wendt en tenslotte bronzen beelden en kippengaas-structuren van Anet Kazemier.
Vandaag open van 12.00 - 16.30 uur.
 
Sinter-Kunstmarkt, a.s. zaterdag, Neuweg

Voor de allerlaatste unieke Sint-inkopen kun je binnen kijken bij het Goois Kunstkabinet van kunstenaar Elganan Jelsma, het winkeltje aan de Neuweg/hoek Azaleastraat.

Op zaterdag 3 december van 12-17 uur is zij speciaal open met allerlei extra aparte cadeautjes.
                        
 
De meezinger 'I will always love you' - van Riny Jägers
Whitney Elizabeth Houston (Newark, 9 augustus 1963 – 11 februari 2012) was een Amerikaanse zangeres, model en actrice. Houston is volgens Guiness World Records de zangeres met de meeste prijzen aller tijden en is een van de bestverkopende artiesten ooit met 200 miljoen verkochte platen wereldwijd. In 1992 coverde Whitney het nummer voor de film 'the bodyguard' met Kevin Costner als tegenspeler.
'I will always love you'  is een single van de Amerikaanse zangeres Dolly Parton.

Het countrynummer werd oorspronkelijk uitgebracht op 11 maart 1974 als de tweede single van Parton's dertiende solo lp 'Jolene' ('74). Als gevolg van het succes van de film “the best little whorehouse in Texas” en de bijbehorende soundtrack, werd de plaat begin 1983 een enorme hit in het Nederlandse taalgebied.
 
 
 
 
  
 
Herfst, Paddenstoelen - van Karin van Hoorn
Risotto maken als je gasten hebt, is een lastige…. Je moet steeds een beetje wijn of bouillon bijgieten, roeren, wachten tot de rijst het vocht heeft opgenomen, en dat duurt lang.….
Maar als je gasten vrienden zijn, dan zeggen ze: “Wij zijn het gewend om onszelf te vermaken, dus, ga je gang!”, en ze vermaken zichzelf.
 
Desnoods geef je ze een tijdschrift, een krant, en dan zijn ze zoet. Met nieuwe vrienden kies ik niet voor risotto, maar voor een ovenschotel. Of, tegenwoordig, een traybake. Maar risotto vind ik zelf zó lekker… En dan deze, met kastanjechampignons.

Voorbereidingstijd: ca. 5 minuten, plus 30 minuten weken. Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.

Bekijk het recept hier. Daar staan ook andere lekkere recepten van Karin.

 
 
Brunch op 2e Kerstdag in De Eendracht
In het maandblad van december staan de activiteiten voor 2e Kerstdag. Onder andere een brunch (we noemen het daar een lunch/diner) waarvan we de prijs nog niet wisten. En het menu niet. Welnu: het aanbod van de kerstbrunch voor 2e kerstdag zie je hieronder. De prijs is € 32,50 p.p.
  • Oeuf Benedict
  • Tompouce van gerookte zalm met dille, crème fraiche, citroen en bietjes
  • Aardpeersoep met zure room, bladselderij en hazelnoot
  • Sandwich van kaas
  • Truffel bitterballen
  • Croissant met boter en jam
  • Quiche van quinchique
  • Chocolademousse
 
Wil je gezellig mee-eten? Meld je dan via inschrijving@senver.nl. Of kom op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur even langs in de bibliotheek, in het winkeltje.
Gastvrouwen bij de Kerstbrunch zijn Elisabeth Goedhart en Ineke van de Rotte. Je betaalt pas in het restaurant, na afloop van de maaltijd, ook afhankelijk van de drankjes die je genomen hebt.
 
 
Leesclubs - suggesties
Leesclub spirituele literatuur
Beate Kuyper zou graag binnen Senver een kleine leesclub willen oprichten met ca. 8 personen die interesse hebben in het lezen van spirituele literatuur. Mensen die via uitwisseling van gedachten rond het gekozen boek een beter inzicht willen krijgen in hun zoektocht wie ze werkelijk zijn. Reageer naar beatekuyper@icloud.com.

Franse Leesclub
Vorige keer kondigden we het initiatief voor een Franstalige leesclub aan. Nog een nabrander: de initiatiefnemers zijn van plan om de literatuurlijst en de leeswijzers van Senia te gaan gebruiken, zie hier.
 
De oproep van vorige week heeft al reacties opgeleverd. Heb je interesse: neem dan contact op met Beppie Elias. Haar telefoonnummer is 06 - 30644359
 
Nederlandse literatuur
Op 9 december bespreken we met geïnteresseerde Senver-leden het cadeau-boek van Nederland Leest: 'Mevrouw mijn moeder'. Het is een mooie gelegenheid om uit te vinden of een leesclub iets voor je is. Zie het maandblad.
Kosten € 4,50. Aanmelden kan hier.
                              
 
Puzzelfoto

Hierboven een heel andere puzzelfoto dan anders. Waar vind je dit herdenkingsblok?
Stuur je reactie voor woensdagavond naar oppepper@senver.nl
 

Puzzelfoto van vorige week
              
De foto van vorige week was heel erg moeilijk. Zo’n gevalletje van: Ja ooit wel eens gezien maar waar ook al weer? Annemieke, Emmy en Harriet wisten het wel. Hulde.
Het was een foto die door Boudewijn gemaakt werd.

De redactie kon weinig vinden over dit huisje maar Boudewijn is zelf op zoek gegaan en kwam via de huidige bewoonster van het aangrenzend pand Minister Hartsenlaan 4 en tevens de eigenaar van het huisje tot het volgende: het betreft hier een huisje aan het Noordse Bosje. Het betreft de paardenstal, die oorspronkelijk  behoorde bij het huis uit 1880 van Minister Hartsen op Minister Hartsenlaan 2-a. Na verkaveling van de gronden in 1910 is de stal en grond verkocht aan de eigenaren van het huidige pand aan Min. Hartsenlaan 4. Minister Hartsen leefde van 1823 - 1895. Hij was behalve minister ook een Hilversums grondeigenaar.

Misschien nog even ter verduidelijking: ga je met de auto richting Aldi vanaf de ‘s-Gravenlandseweg dan zie je vlak voor de ingang van het parkeerterrein van de Aldi aan je rechterhand ergens achterin de bosjes deze voormalige paardenstal.

 
Klein grut
 
Buurtkamer aan de Bussumerstraat 27
Sind kort is de 'Huiskamer van de Buurt' van het Leger des Heils in de Bussummerstraat vijf dagen in de week geopend van 10 tot 17 uur. (Vrijdags en zondags gesloten.) De koffie staat klaar en een luisterend oor is ook altijd te vinden. Ze zijn open voor buurtbewoners, Hilversummers en voor iedereen die toevallig in de buurt is of ons nodig heeft! Kijk hier voor activiteiten.
                               
                            
Nog plaatsen vrij: Uitjes Senverbus 

Donderdag 1 december: Rondrit RONDEHOEP en lunchen SPIEGHELHUYS.
Na de lunch met heerlijke pannenkoeken of een ander gerecht, rijden we een mooie route langs de Vecht naar Weesp. Via het Gein en de Waver vervolgen we de Rondehoep rondrit.
Kosten: € 25,00, excl. lunch.
Aanmelden: via 035 - 24 00 270, van 9.30 - 12.00 uur.

Ook voor 
LADY’s DAY, Boskoop op woensdag 7 december zijn nog plaatsen vrij.