AGENDA WEDSTRIJDEN  
 
Zaterdag 5 december 
12:00 uur: Cas RC - Junioren
15:00 uur: Waterland - Dukes 1
 
Zondag 6 december
13:00 uur: 't Gooi / Hilversum - Colts
13:00 uur: Duckes Legends - Scrumboks 1 (Boxtel)  
13:00 uur: Dukes 3 - VRC Vets
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie? 
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1: Dukes 1 - ARC 1: 74 - 8
Dukes 2; RC Delft 1- Dukes 2 : 41- 24
Duckes Legends: RC Eindhoven 2 - Duckes Legends: 28 -19
Dukes Dames: Dukes/Octopus/Wallaroos - RC Dwingeloo:48 - 38
Colts: Dukes 1 - RC Eemland / Pink Panthers 1 : 47 - 7
 
WEDSTRIJDVERSLAGEN
Dukes 1- ARC 1
 
The Dukes 1 heeft zaterdagmiddag opnieuw een grote overwinning geboekt. Op eigen veld zetten de rugbyers uit Den Bosch ditmaal ARC eenvoudig opzij: 74-8.
De bezoekers uit Amstelveen kwamen via een penaltykick nog wel op voorsprong. Maar al snel stelde de thuisploeg orde op zaken. Onder meer door try’s van Diede Brekelmans (2), Bart Viguurs (2) en Lodewijk Gielens gingen de Bosschenaren met een ruime voorsprong de rust in: 33-3.
Ook na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. De Dukes dicteerde en bleef geconcentreerd spelen. Doordat de Bosschenaren het tempo hoog hielden vielen er steeds meer gaten bij ARC. Nicky Verhoeven, Bart Viguurs (2), Richard van den Broek, Stefan Vos (2) en Gerard Viguurs maakten daar dankbaar gebruik van door de bal achter de tryline te drukken.
Volgende week speelt The Dukes de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. De ploeg van coach Andy Egonu gaat dan op bezoek bij RC Waterland.
 
 
Last van de schouders van de Legends
 
Met zweet in de handen en knikkende knieen stapten de Legends in de auto naar Eindhoven voor een gezellig potje stoeien in de wei. De gewonnen thuiswedstrijd van 78-0 stond nog in het geheugen gegrift en met de stand in de competitie, is promotie naar de derde klasse niet echt een puntje dat hoog op de agenda staat van de Legends. Daarentegen is het behalen van winst op een wedstrijd altijd lekker voor de teamspirit. Maar .... bij de heren van Eindhoven bleek dit niet mogelijk. Uit een korte analyse blijkt dat we in de tweede helft het gewoon hebben weggegeven. De eerste helft ging namelijk prima. We stonden goed in de scrums, de line-out’s gingen redelijk goed ondanks de sterke wind, maar ja ... daar hadden de onze gastheren ook last van. Het spel werd in de eerste helft redelijk breed door ons gespeeld ondanks een sterker voorwaarts pack. Met een voorsprong van 2-1 in tries gaan we dan ook de rust in.
 
We kiezen ervoor om in de tweede helft meer compact te spelen; per slot van rekening is ons voorwaarts spel sterker. Echter, door kleine foutjes laten we ons uit ons spel halen.
Als in het tweede deel van tweede helft de tweede try wordt gedrukt door Eindhoven, ruiken ze bloed.
Ondanks een redelijk defense, lukt het ons niet om deze stand vast te houden .... zoals RCE het zelf omschrijft “But then age and lack of fitness began to count against the Legends”
En in de laatste vijf minuten weet Eindhoven ons te passeren. Enigsinds overdonderd door de passie waarmee Eindhoven in dit deel van de wedstrijd speelt, wordt het eindsignaal gegeven bij een stand van 28-19. Misschien had Eindhoven nu een beter team dan tijdens de eerste wedstrijd, maar het zijn vooral de Legends, die het hebben laten liggen. Desondanks zit er een zonnig randje aan dit verlies; over de een eventuele promotie hoeven we ons geen zorgen meer te maken. Wat tegelijk betekent dat we volle bak kunnen gaan voor de resterende wedstrijden.
Volgende week ontvangen we de Scrumboks ... zeer waarschijnlijk in Boxtel ... mogelijk in Den Bosch ... of toch Boxtel ... keep-you-posted!

 
UNIEKE TAFEL BESTUURSKAMER
Zaterdag 21 november werden we verrast met een unieke vergadertafel. Directeur Simon Passier van Bouwbedrijf Hoedemakers - de bouwer van ons prachtige clubhuis - loste zijn belofte in door een speciaal op maat gemaakte vergadertafel beschikbaar te stellen voor de bestuurskamer.

De tafel is gemaakt met de creatieve inbreng van Simon zelf, clubhuis architect Antoon Becker en René van den Hout van AMI Project Interieurs. Op onze website lees je meer over deze unieke tafel.
 
JEUGDNIEUWS
Jeugdtrip
 
Het loopt storm met aanmeldingen voor de jeugdtrip. Er zijn nog een paar van de 100 plaatsen beschikbaar. Omdat om organisatorische redenen de inschrijfdatum is vervroegd wijzen we jullie op de mogelijkheid je in te schrijven via onze website. Sluiting van de aanmelding is op dinsdag 5 januari 2016.
 
Introductie
 
Via het programma Sjors Sportief, van de gemeente - hier staat meer informatie -, maar zeker ook door het WK rugby hebben zich 86 geinteresseerden aangemeld om kennis te maken met de rugbysport bij RC The Dukes.
  
Daarom is voor hen een speciale training georganiseerd. Die zal gegeven worden op zaterdag 12 december van 11.30 tot 13.00 uur.
  
We zijn nog op zoek naar helpende handjes voor tijdens deze training op het veld en in de kantine, wil en kan je dan? Geef je op via jeugd@dukesrugby.nl
 
Weet jij nog een of meer geinteresseerden laat ze zich dan zelf aanmelden via jeugd@dukesrugby.nl.
 
 
KAMPIOENSCHAPSBONUS
Helemaal een reden om kampioen te worden: Ieder team dat aan het einde van het seizoen het kampioenschap op zijn naam kan schrijven mag bij Bar35 Bier&Burgers heerlijke hamburgers komen eten. Hopelijk wordt 't dan erg druk met Dukes!
 
Week 49/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl