Hej,
 
Nu börjar höstnyheterna trilla in och jag fyller butikshyllorna till bredden med nya garner och färger! I veckan har vi även invigt vår nya mönsterhörna som ska ge bättre plats för er alla att kika i mönsterpärmar eller söka inspiration på kunddatorn.
 
En ny kurs, en spännande inspirationsföreläsning och så bokrelease med signering har vi också att erbjuda, se mer nedan!
 
Kursfavorit i repris: Sticka runt med två färger - och våga klippa!
Söndag 9 oktober kl 10-15
På den här kursen får du prova på att sticka några av de klassiska Fair Isle-mönstren. Vi stickar runt på rundsticka, du stickar alltså enbart räta varv, och samtidigt får du träna på olika sätt att hålla garnet för att underlätta mönsterstickningen och få ett jämnt och fint resultat. Som avslutning får du prova att virka förstärkningar i stickningen och sedan klippa itu den. Lärare är Helene Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!

  
Kom ihåg: Releasefest med boksignering nu på lördag!
Lördag 17 september kl 12-14 kommer Johanna Wallin till butiken och signerar sin nya bok
Sticka mera småvarmt - Yllepromenader bland trottoarkanter och skogsdungar.
Vi bjuder på trevligt mingel, lite tilltugg och inspirerande samtal kring stickning.

Det är en jättefin och inspirerande bok med
mer än sextio fantasifulla småvarma plagg som benvärmare, mössor, halskragar, vantar, muddar etc. Allt i härligt mjuka garner i finaste naturmaterial som värmer skönt i höst- och vinterkylan. Projekten är inspirerade av miljöer från stranden, skogen, trädgården och staden. Här finns något för både nybörjaren och mer avancerade stickvänner. Passa på att skaffa dig ett eget, signerat exemplar!
  
 
Nästa stick-&virkcafé
Onsdag 5 oktober kl 17.30-19.30
Inspirationsföreläsning med Johanne Ländin, Born to knit

Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås och inspireras av likasinnade över en fika. Denna gång blir det även en kort inspirationsföreläsning av Johanne Ländin som designar fantastiska mössor och vantar under namnet Born to knit. Johanne visar exempel på sin design och berättar om vad hon inspireras av och hur hon arbetar när hon tar fram ett mönster. Föreläsningen börjar ca kl 18.00 men stick- & virkkaféet drar igång redan 17.30.
Kaffe, the & smörgås kostar 30 kr, ingen föränmälan behövs. Vi ses!
 
 
 
 
Höstens nya mönster från BC garn
Kom in och se nya höstkollektionen från BC garn, det är flera snygga modeller i till exempel den härliga ekologiska ullen Semilla Fino eller den mjukaste babyalpackan. Vi har även fått in en ny mönsterbok på engelska med bara modeller i silkegarner, den heter kort och gott Silk, och innehåller mönster på flera fina plagg i välgjord, dansk design. Boken kostar 100 kr.
 
Färgsprakande höstgarner!
 
 Många nya, vackra höstfärger finns nu i mullbärssilket Jaipur Silk Fino och den läckra silketweeden Sarah Tweed från BC garn.
Den underbart mjuka cashmeren Smootie har varit otroligt populär i sommar och sålt nästan helt slut. Nu har vi fått in fler fina färger och har nu 8 färger i detta supertunna, lyxiga garn som du kan sticka både med enkelt eller dubbelt garn. Ett nystan kostar 145 kr och är hela 800 m på 62,5 g.
 
Vi har en ny färg med höstglöd i lingarnet Kalinka. Färgen heter Rock och är melerad i rött-lila-guld och helt enkelt fantastiskt vacker. Priset är 200 kr/härva om 100g. Gillar du lingarn så passa förresten på att köpa Kalinka innan den 25 september då prishöjning väntar. Nuvarande pris för enfärgad Kalinka är 145 kr/100 g.
 
Drops Lace kommer nu äntligen med lite klarare färger, först ut är en härligt röd nyans som gör att man redan börjar tänka på julklappsstickningar :) En härva med babyalpaca och mullbärssilke räcker långt med sina 800 m. Priset är mycket trevligt det med, endast 105 kr/100g.
 
Superla med kid mohair och silke har också fått fler färger, bland annat en riktigt 80-talsrosa och en läckert knallblå. Superla passar utmärkt till skira, fluffiga sjalar och halsdukar eller att kombinera med t. ex. tunn ull, alpacka eller silke för att sticka mössa, kofta eller tröja. För att inte tala om hur vackert det blir att virka med! Superla kostar 110 kr per nystan.
 
Det var allt för den här gången, nu ska jag inte uppehålla er från stickning eller virkning längre :)
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15