Eigentijds EcoZeN Netwerk
ECOlonie Nieuwsbrief - Juli 2021 (deel 1)
Beste belangstellende,
 
Omdat we veel vragen krijgen hoe het zit met het corona toelatingsbeleid betreffende Frankrijk willen we deze informatie nu zo snel mogelijk met jullie delen.
 
Ook tref je in deze nieuwsbrief deel 1 de bekende rubriek Oproepen aan, omdat er voor de komende weken tot eind augustus nog een aantal belangrijke functies ingevuld moeten worden. We zijn ontzettend blij dat na de oproepen in de juni nieuwsbrief, zoveel mensen daaraan gehoor hebben gegeven en ons zijn komen helpen. 
 
In deel 2 van de juli nieuwsbrief, die over enkele dagen de deur uitgaat komen de volgende onderwerpen aan de orde: -het zomer- en najaarsprogramma, speciale aandacht voor de Gathering- en de EcoZeN week, mededelingen en foto’s van het gehouden Eigentijds Festival (zie ook de facebookpagina daarvan) en Oikos.
 
Na een bar en boze regenperiode schijnt hier de zon weer volop en zal dat volgens de verwachtingen de komende weken blijven doen. Je ziet iedereen genieten. De camping droogt langzaam weer op.
 
We heten iedereen weer welkom. En vergeet niet te reserveren want het zou jammer zijn als je zonder reservering bij de poort te horen krijgt dat we vol zitten.
 
Met vriendelijke groet,
Bewoners en participanten

De actuele covidregels om naar ons toe te komen

Door de ongekende stijging van de besmettingscijfers in Nederland, zullen wij ons beleid inzake corona moeten aanpassen, om besmettingsgevaar hier te voorkomen. Allereerst doen we dat door bij aankomst te vragen om verklaringen, zoals hierna genoemd.
 
We kunnen ons voorstellen dat het voor velen een verwarrende situatie is wat de huidige covidregels (sinds 17 juli) zijn en hoe die te interpreteren. Wat ons betreft is er in essentie niet veel veranderd sinds een half jaar geleden en is het geen hogere wiskunde! Al die tijd al stelde Frankrijk  de eis dat wanneer je Frankrijk in wilde je een vaccinatie- of een PCR test -,  een antigeentestverklaring (= sneltest) of een verklaring dat je covid hebt gehad, bij je moest hebben. Het verschil sinds een paar dagen is dat de testverklaring niet ouder mag zijn dan 24 uur.  In de praktijk betekent het dat je geen tijd meer hebt om een PCR-test te doen ( op de uitslag moet je vaak langer wachten)  en dus aangewezen bent op de antigeen=sneltest. Dat scheelt je ook weer in de portemonnee. 
 
Controle aan de grens
Omdat er nooit bij de grens gecontroleerd werd hebben wij tot nu toe steeds gezegd dat als je geen van de vier verklaringen bij je hebt, (vaccinatie-, PCR- of antigeenverklaring of een verklaring dat je covid19 hebt gehad) je wat ons betreft een dag van te voren een zelftest kunt doen, die je hier ter plaatse op de receptie na 3 dagen herhaalt. (Ook hier verkrijgbaar voor € 10,- per stuk).
 
Nu Nederland echter ‘rood is gekleurd’ kan het zijn dat Frankrijk wel controles bij de grens voor Nederlandse auto’s invoert (al was het maar via steekproeven) om je te controleren op een van bovengenoemde verklaringen. Of zij dit doen is maar de vraag omdat het hier om honderdduizenden Nederlandse toeristen gaat, wat in de praktijk nooit te controleren is. Immers, tenslotte heeft Frankrijk er alle belang bij  om haar belangrijke toeristenindustrie te beschermen. We noemen dit hier met name voor degenen die een zelftest willen doen; zij lopen nu een groter risico dan voorheen om niet toegelaten te worden tot Frankrijk.
 
Het mag hopelijk duidelijk zijn dat je na terugkomst in Nederland niet in quarantaine hoeft, omdat Nederland rood kleurt, en Frankrijk niet.
 
Wat is ons beleid hier ter plaatse
We willen benadrukken dat wij het omwille van ieders veiligheid (= gezondheid) belangrijk vinden dat onze gasten of participanten een  van de bovengenoemde verklaringen bij zich hebben. Wij vragen er naar bij aankomst. We verzoeken je dan ook een uitgeprinte versie, dan wel een kopie, mee te nemen.
 
Zijn er moverende redenen om dat niet te doen, dan vragen wij, zoals hierboven genoemd, dat diegene de dag voor afreizen een zelftest doet. Deze zul je na 3 dagen hier moeten herhalen.
 
Op het terrein verzoeken wij een ieder zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Daarin verschilt ons beleid niet met vorig seizoen, toen dat – op kleine uitzonderingen na - allemaal soepel en harmonieus verliep. Op deze manier creëren wij de bekende bubbel en kan de vakantie weer ouderwets gevierd worden. In dit verband is het ook belangrijk te weten dat als je als campinggast mee wilt eten op de Cour, je geen test daarvoor hoeft te doen. Wat nieuw is voor Frankrijk dat als je wilt eten in een restaurant buiten ons terrein  je een van de hierboven genoemde verklaringen moet laten zien.
 
Heb je reeds gereserveerd en betaald dan is het niet mogelijk als je wilt annuleren om op basis van bovengenoemde regels je geld terug te ontvangen. Immers, zoals genoemd, zijn deze toelatingsregels op een klein detail na, al vanaf januari j.l. van kracht.
 
We verwachten een ieders positieve medewerking, ongeacht wat je visie is op het virus, dan wel het beleid. 
 
Vragen over het bovenstaande kun je stellen aan de receptie via: info@ecolonie.eu
 

Oproepen om mee te werken

Na onze laatste oproep hebben we flink wat aanmeldingen binnen gekregen, waarvoor dank! We kunnen echter nog steeds participanten gebruiken. Schroom niet als je nog twijfelt, en mail via info@ecolonie.eu. We maken met jou afspraken op maat. En vergeet vooral niet dat naast het werken het een verademing is, na een jaar in lock down, om zoveel gelijkgezinde mensen te ontmoeten. En als je zelf niet kunt komen wil je dan onze nieuwsbrief, en speciaal deze oproep, via de sociale media verspreiden onder je vrienden, kennissen en familie.
 
Voor de volgende taken cq. plaatsen hebben we vooral nog tijdelijke participanten nodig:
 
 • Medewerkers op de receptie. Voor de receptie zoeken we voor eind juli en augustus mensen die willen meehelpen bij de ontvangst van gasten. Je werkt minimaal met 2 personen tegelijk in het team. Het is een dynamische taak, die je goed kunt combineren met bijvoorbeeld werken in de kruidentuin.
  Mail naar: ettjen@ecolonie.eu
 • Meewerken in het team van onze prachtige biologische winkel.
  Mail naar: info@ecolonie.eu
 • Voor ons gezellige eethuis de Orangerie zoeken we nog een teamleider.
  Mail naar: johan@ecolonie.eu
 
Vrijwilligers voor het Eigentijds Kinderfestival
 
Dit geweldige festival voor kinderen van 5-12 jaar vindt plaats van 15 tot en met 19 augustus. De inschrijvingen gaan heel goed en we zijn bijna volgeboekt.
 
We zoeken nog mensen voor de volgende taken:
 • 2 groepsleiders die een groep kinderen tijdens het Festival begeleiden
 • 3 à 4 tentenbouwers. Je helpt mee om alle workshoptenten op te bouwen, vloeren te leggen en de tafels en de stoelen in de tenten te zetten. Als je belangstelling hebt voor of vragen over een van deze taken mail dan naar vrijwilligers@eigentijdsfestival.nl De opbouw start op vrijdag 6 augustus en eindigt op zaterdag 14 augustus. 
 • Tevens zoeken we nog nog één of twee crècheleid(st)ers voor dit Kinderfestival.
Als je belangstelling hebt voor of vragen over een van deze taken, kijk dan op de website www.eigentijdskinderfestival.nl of mail naar: festival-vrijwilligers@ecolonie.eu
 
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook