Не пропускайте изложенията!
 
ЕЕ и ВЕ, Smart Cities -
изложения и конференции за енергийна ефективност и интелигентни градове за Югоизточна Европа
 
Здравейте,
От 7 до 9 март, 2017 г., София отново ще стане място за срещи с местни и чужди фирми, предлагащи продукти и решения за чиста енергия, устойчиви градове и сгради.
 
В този бюлетин ще представим трима изложители, които предлагат софтуер за прогнозиране на небаланси и управление на производството на ел. енергия, LED осветление, управление на улично осветление, както и ново поколение фотоволтаици и системата "StudyFUN" за електронно обучение.
 
Бързи линкове за ЕЕ и ВЕ:

Не пропускайте конференциите!
Възползвайте се от ранната онлайн регистрация за слушатели и преференциални цени до 2-ри февруари!
Паралелни конференция и изложба: Save the Planet (Управление на отпадъците)
 
Лице за контакт:  Таня Булдеева   T 032 512 905, 0886/793172   
 
 
ElectriQube  -  Система за прогнозиране, балансиране и управление на небаланси, производствени графици и отчети в производството и потреблението на ел. енергия
 
Интервю с г-н Петър Нелков, управител на фирма Devision, създателите на ElectriQube.
 
Г-н Нелков, какво породи нуждата за създаване на ElectriQube?
Проведохме срещи с търговци на електроенергия и научихме доста за техните проблеми.  Високи стойности на небалансите и загуби беше единият от тях. Отварянето на пазара на ел. енергия и съответно нарастващият брой производители на електроенергия правят сложен проблема с баланса на търсенето и предлагането.  
От друга страна търговците на енергия се сблъскват с проблема с високите стойности на небалансите, което води до загуби. Именно това породи нуждата от създаване на решение, цялостна софтуерна и хардуерна система за балансиране и управление на работните графици, както и за прогнозиране на използваното количество от потребители. В случаите, когато в балансиращата група няма присъединен производител, то въпросът с намаляването на небалансите става по-труден. Една от възможностите е да се добави механизъм за включване на допълнителни мощности, които да компенсират недостига или излишъка. Например, това може да са батерии.
 
Другият проблем, който ни споделиха търговците, е хаосът в обслужването на клиенти и грешки при генерирането на фактури. Именно затова разработихме и модул за управление на клиентски взаимоотношения.
 
 
 
Енергоефективно улично, индустриално и офис осветление

Интервю с г-н Николай Джабиров – мениджър продажби в Лидер Лайт България ЕООД
 
Г-н Джабиров представете накратко продуктите на фирмата. Incotex Electronic Group се занимава с проектиране, производство и търговия на електронни изделия от 1992 г. Осветителните тела с търговска марка LeaderLight, които ние произвеждаме, са в три основни направления: улично, индустриално и офис LED осветление. Продуктите се разработват от R&D отдел.  Залагаме преди всичко на качества като дълъг живот и висока енергийна ефективност, които са част от най-важните предимства на диодното осветление. Притежаваме над 180 собствени патента в сферата на електронните изделия. Нашите производствени бази притежават голям капацитет и са разположени в България и Русия.
С кои фирми си партнирате?
Наши партньори са водещи имена в бранша като Osram, Nichia, Cree, Tridonic, Meanwell и др.
На кои пазари могат да бъдат намерени Вашите продукти?
Стремим се да разширяваме търговската си дейност и да намираме нови ползотворни партньорства. Създали сме търговски офиси и дистрибуторски мрежи в над 60 държави по света, като Великобритания, Германия, Полша, Дубай, Русия, Нигерия, Кения и др.
 
Какво ново ще покажете на щанда си от 7 до 9 март?
 
 
 
 
Иновативни покривни фотоволтаични панели от Tatung
 
Интервю с г-н Ярослав Таубер, Tърговски мениджър Татунг-Чехия.
 
Инж. Таубер, в кои области се развива Татунг-Чехия?
Tatung Чехия, като клон на Татунг, е създадена през 2005 г. в Пилзен, като завод за производство на LED (LCD) телевизори и компютърни монитори. Благодарение на глобалната стратегия на Група Татунг, преди две години се трансформирахме в търговки офис в Прага (www.tatung.eu).
 
Намеренията ни са в областта на интелигентни решения (Smart Home, Smart City, Smart Building), и Интернет на нещата (IoT), както и решения за системи за възобновяеми източници на енергия, тъй като те спомагат за намаляване на емисиите на парникови газове, свързани с производството на електрическа енергия. 
Основната стратегия на Татунг-Чехия е разпространението в Европа на информация за Татунг и продуктите и услугите на Групата.
Къде координира дейността си фирмата? В кои страни предлагате своите продукти?
Както подчертах, ние започнахме в Чехия и разпространяваме дейността си в Словакия, Полша, Унгария, и най-вече България, където създадохме малък клон с фокус-продажба на фотоволтаични панели. Участваме в националната програма "Зелената енергия за спестявания" в Чехия и "Зелена енергия за битови нужди" в Словакия.
Компанията предлага иновативни фотоволтаични панели. Какви са техните предимства пред другите, които са на пазара?
 
 
 
Сподели с приятел: 
Открий ни в социалните мрежи:
       
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.