Utrecht, 28 September 2011
 
Connecting Arts doet je versteld staan!
Orgel met dans, muziek, theater, filmprojecties, lichtkunst, circus en meer!
 
Aanstaande zondag 2 oktober is het eindelijk zover: de opening van Connecting Arts tijdens de Culturele Zondag Voor de Wind!

Neem je gezin, vrienden, of kennissen mee op ontdekkingstocht in de Utrechtse kerken. Laat je verrassen door onze diverse voorstellingen die op 2 oktober vrij toegankelijk zijn! Ervaar de kerken én orgels op een manier die je niet eerder hebt meegemaakt. Laat je overrompelen door de mooie dansacts, jazzy sounds, lichtkunst, theater, film, acrobatische kunsten en poëzie. Allemaal begeleid door het mooie geluid van het orgel. Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen, zoals de voorstellingen Nemo en Bes en Mol
Heb je niet genoeg kunnen krijgen van het spektakel op 2 oktober? Van 3 tot en met 8 oktober gaat het festival door met nog meer bijzondere voorstellingen die je zeker niet mag missen.
Ervaar een internationaal festival met artiesten uit Nederland én de rest van Europa.
 
Connecting Arts vervolgt zijn reis in de periode 2011-2012 naar de Europese partnersteden Toulouse (FR),  Kopenhagen (DK) en Malmö (Zweden) en andere Europese landen.
 
Kijk voor het actuele programma op www.connectingarts.org.
Locatie: Utrecht (diverse kerken)
Datum: 2 – 8 oktober 2011
 
Connecting Arts wordt o.a. mogelijk gemaakt door:

                    
  

meer..
 
Koop kaarten voor Connecting Arts!

Op zondag 2 oktober is de entree gratis voor alle voorstellingen, er kunnen geen kaarten besteld worden. We verwachten overvolle kerken, dus wees op tijd aanwezig!
 
Bestel kaarten voor de voorstellingen van 3 t/m 8 oktober via www.vredenburg.nl of telefonisch (030-2314544) of aan de kassa van de UitBalie, Domplein 9, Utrecht.
 
Klik hier voor meer over de kaartverkoop.
NB. kaarten kunnen ook aan de kassa van de kerken gekocht worden. 
 

Connecting Arts en zaterdagmiddagmuziek - Domkerk presenteren:
De jongste muziek voor trompet en orgel, met première!
De populaire combinatie van trompet en orgel spreekt ook moderne componisten aan. De pas enkele maanden geleden aangestelde nieuwe domorganist Jan Hage voert samen met zijn trompettist Anton Weeren een pleidooi voor nieuwe muziek die speciaal voor hen is geschreven of door henzelf is gecomponeerd. Het stuk “Shades of Light” van Eric de Clercq beleeft in dit concert zijn première.
In samenwerking met Zaterdagmiddagmuziek - Domkerk
Gratis toegang
 

Aanvullende informatie
Uitvoerenden: Jan Hage (NL), orgel; Anton Weeren (NL), trompet
Locatie: Domkerk, Domplein 27, Utrecht
 

Het Polman's Huis - festivalrestaurant van Connecting Arts
  
 
 
 
 
Brasserie het Polman’s Huis is in oorsprong opgezet als een prachtige brasserie met een inspirerende keuken. De imposante, 10 meter hoge balzaal met zijn grote vensters en spiegels maken dit etablissement tot een zeer aangename ontmoetingsplaats in Parijse sferen. Culinaire verfijning en eigentijdse invloeden vindt u terug op de kaart, echter altijd betaalbaar en gecombineerd met een persoonlijke service.

Het Polman’s Huis is van 2 t/m 8 oktober een centrale festivallocatie tijdens Connecting Arts. De hele week worden speciale festivalmenu’s geserveerd. Vraag naar het menu van de dag!
 

Een selectie uit onze voorstellingen:
 
Nemo is een muziektheatervoorstelling voor jong en oud, vrij naar Jules Verne’s boek Kapitein Nemo. Albert Hoex regisseert. Fantastisch!

Uitvoerenden: Elske te Lindert orgel en zang, Muziektheater 'De Plaats', Albert Hoex concept en regie

Zondag 2 oktober - 13.30 en 15.15 uur  | Woensdag 5 oktober - 16.30 uur
Nicolaïkerk
 
 
 
Canto Ostinato is een ontmoeting tussen Oost en West met een derwisj-danser die in Soefi-stijl danst op Simeon ten Holt’s Canto Ostinato, gespeeld op orgel. Magisch!

Uitvoerenden: Aart Bergwerff orgel, Kadir Sonuk Derwisj dans

Zondag 2 oktober - 17.00 uur
Domkerk
 
In Jazz Prominents speelt top-jazzmusicus Bert van den Brink samen met slagwerker Arthur Lijten en bassist Jasper Somsen. Swingend!

Uitvoerenden: Bert van den Brink orgel, Arthur Lijten slagwerk, Jasper Somsen bass

Zondag 2 oktober - 15.30 uur
Pieterskerk
 
 
 
Opera op Orgel - Jean-Philippe Rameau
Operamuziek van Rameau, voor orgel bewerkt, met slagwerk. Nieuw in de oren!

Uitvoerenden:Yves Rechsteiner orgel, Henri-Charles Caget slagwerk

Zondag 2 oktober - 18.30 uur
Nicolaïkerk
 
Orgel & Voetbal. De legendarische wedstrijd Nederland-Duitsland 1988 terugzien met muzikaal commentaar van organist Geerten Liefting. Spannend!

Uitvoerenden: Geerten Liefting orgel, Hans Busstra regie

Zondag 2 oktober 2011 - 14.00, 15.30 en 17.00 uur | Dinsdag 4 oktober - 12.45 uur
Leeuwenbergh
 
 
Brieven van het front. Een eeuw na zijn geboorte willen de makers van deze voorstelling het jonge publiek bekend maken met Jehan Alains prachtige muziek, vergezeld van een theatrale presentatie van de brieven die hij aan het front schreef.
Uitvoerenden: Michel Bouvard orgel, Brigitte Fossey actrice
 
Dinsdag 4 oktober - 20.00 uur
St Willibrordkerk
 
Wind Images verbindt klankpoëzie met percussie en orgelimprovisatie. Poëtisch en naturalistisch!
 
Uitvoerenden: Reitze Smits orgel, Tsjêbbe Hettinga poëzie, Sytze Pruiksma slagwerk

Woensdag 5 oktober - 20.00 uur
Nicolaïkerk
 
 
Myrrh geeft uitdrukking aan het mirakel van de orgelklank in de vorm van theater, videokunst, dans, storytelling en muziek. Mysterieus!
 
Uitvoerenden: Lars Somød orgel, Klaudia Kidon soprano, Sven Bunch dans, Ninna Steen video, Thomas Hejlesen concept en regie

Donderdag 6 oktober - 20.00 uur
Domkerk
 
Organotronics: 4 premières met live elektronica, licht, videokunst, naadloos aansluitend bij de actuele popmuziek en het moderne uitgaansleven. Baanbrekend!

Uitvoerenden: Kateřina Chroboková orgel, Henk van der Geest lichtontwerp Maarten Warmerdam videokunstenaar

Zaterdag 8 oktober - 20.00 uur
Nicolaïkerk
 
 

Internationale Conferentie Connecting Arts 
 
Connecting Arts organiseert op 3 en 4 oktober 2011 een internationale conferentie tijdens het festival. De voertaal is Engels en het thema is ‘De herleving van het orgel als gemeenschappelijk Europees cultureel erfgoed’. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere interdisciplinaire programmering met opmerkelijke voorbeelden aan de hand van foto’s- en filmmateriaal, educatie, marketing van nieuwe orgelprojecten en veel meer. Sprekers komen uit verschillende kunstdisciplines en Europese landen.
Gedurende de conferentie staan er allerlei leuke activiteiten en excursies op het programma zoals het bijwonen van lunchvoorstellingen, het beklimmen van de Domkerk voor een beiaardbespeling en het bezoeken van de restauratiekamer van Museum Speelklok. Naast het opdoen van kennis, is de conferentie de plek bij uitstek om ervaringen uit te wisselen en te netwerken (tijdens workshops en gezamenlijke lunch/diners).
Mis het niet!
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vredenburg.nl. Bekijk het volledige programma.
 
Locatie: Museum Speelklok (Steenweg 6, Utrecht)
 
 
Boek uw hotel in Utrecht:
Preferred Hotel Reservations is de partner van Connecting Arts als het gaat om hotelreserveringen in Utrecht. Boek via onze pagina voor een voordeliger hotel. Wees er snel bij!

Connecting Arts wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
European Commission, Culture 2007-2013| Gemeente Utrecht | Provincie Utrecht Zweedse Ambassade | VSB Fonds Prins Bernhard Cultuurfonds |Hausta Donansfonds | Lydia Vroegindeweij Fonds | K.F. Heinfonds |Muziek Centrum Nederland |Fonds Podiumkunsten |Normafonds | en door een donatie van Joop van den Berg and Lyda Groenewegen
 
Ken je iemand die je enthousiast kunt maken met onze voorstellingen/conferentie?
Volg Connecting Arts via de sociale media                                          
 
 
Connecting Arts / Stichting Voor de Wind
P.O. Box 135, 1000 AC Amsterdam
Phone. +31 (0) 20 419 65 01
                                                        Website: www.connectingarts.org