H2W | september 2017

H2W
H2W

Wanneer we spreken over P2P dan bedoelen we alles wat er gebeurt vanaf het moment van bestellen van goederen tot het ontvangen en betalen van facturen en de continue monitoring en verbetering van dit proces en de prestaties.

Dit proces raakt veel verschillende medewerkers (zorgverleners) en afdelingen. Hoe groter de organisatie, hoe groter het aantal mensen dat betrokken is. Vaak hebben zorginstellingen meerdere locaties waarop zorg verleend wordt. Niet goed georganiseerd en geautomatiseerd is het bestellen en ontvangen al gauw een tijdrovend proces. In elke stap van het proces zijn grote risico’s op fouten door handmatige verwerking van goederen en bijbehorende documenten. Daarnaast ontbreekt er vaak een transparante en gestandaardiseerde procesgang in de organisatie wat leidt tot vragen als: “Waar blijven mijn bestellingen? Is de order al goedgekeurd? Is de levering compleet ontvangen? Waar is het afgeleverd? Wie heeft de goederen ontvangen? Bij wie ligt de factuur, want de leverancier vraagt naar een betaling?”

Download hier de whitepaper...

H2W

Nadat Lean Six Sigma aanvankelijk werd omarmd door het bedrijfsleven zijn ook ziekenhuizen en zorginstellingen er volop mee aan de slag gegaan. En terecht, want wie wil er nu geen maximale waarde toevoegen voor de klant tegen minimale inspanning (Lean) en problemen oplossen door te zoeken naar kernoorzaken, gebruikmakend van een gestructureerde aanpak (Six Sigma)?

Dat klinkt prachtig, maar wat houdt dat nu in? En wat kun je ermee in de praktijk? Wat is de rol van het management?
En die van de medewerkers? Welke impact heeft Lean Six Sigma op de cultuur van de organisatie? Vragen genoeg.
In deze whitepaper geven we hier antwoorden op.

Download hier de whitepaper...

H2W

H2W
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel
0413 244 130
info@h2w.nl
www.h2w.nl

 
Website H2W