....................................
BESTEL NU:

Vivaldi –
Dangerous Liaisons
16 jan-16 maart 2019 
 
Meer info
Kaarten en speeldata
 
 

....................................
 

 

“Volmaakte synthese” – “Om je vingers bij af te likken”

Juichende recensies voor ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’

Het regent sterren. De pers schrijft in jubelstemming over de première van Vivaldi – Dangerous Liaisons, vorige week donderdag in een uitverkochte Koninklijk Schouwburg. De eerste “indrukwekkende samenwerking (NRC)” van OPERA2DAY met de Nederlandse Bachvereniging blijkt een schot in de roos. Ook het publiek omarmt de voorstelling. Er zijn al meer dan 12.000 kaarten verkocht.

Kan niet luid genoeg worden toegejuicht
Een selectie uit Vivaldi’s mooiste operamuziek komt samen met een nieuw libretto dat is gebaseerd op Dangerous Liaisons, de beroemde briefroman uit 1782. Het resultaat is “een volmaakte synthese (Place de l’opera)” en “het overtuigendste bewijs dat Vivaldi’s operamuziek ten onrechte in de vergetelheid is geraakt (Theaterkrant).” Een nieuwe opera met bestaande muziek. In de barok noemden ze het een ‘pasticcio’. Vivaldi was een meester in het genre. “Deze combinatie van historiserende en innovatieve operapraktijk kan niet luid genoeg worden toegejuicht … De bollebozen van OPERA2DAY, aangevoerd door Serge van Veggel, geven weer een fraai staaltje van out-of-the-boxdenken (De Volkskrant).”

Om je vingers bij af te likken
Om de opera-aria’s en -scènes aan elkaar te smeden schreef Vanni Moretto nieuwe muziek. Hij gaf een eigen draai aan de stijl van Vivaldi. “Om je vingers bij af te likken. Zijn kersverse recitatiefmuziek schuurt en knettert, en scherpt de oren (Trouw).” “Je hoort dat hij ook barokdirigent is, en een goede ook. Veelal respecteert hij de wetten van de barok, maar kleurt de ruimte binnen die pijlers wild met filmische effecten, moderne samenklanken en stijlverwijzingen van Tata Mirando tot Bernard Herrmann. Dat werkt: gehoor en gemoed accepteren de samenhang, terwijl je tegelijkertijd blijft voelen dat dit nieuwe construct zijn glans ontleent aan Vivaldi (NRC).”

 

Bestel kaarten voor ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’

We spelen Vivaldi – Dangerous Liaisons nog vijf keer in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag (6 en 7 februari, 7 en 15 en 16 maart) en nog in 17 andere theaters in Nederland en België.

Reserveer kaarten via deze link.

 

“Inventief” en “uitgekiend”

“Geraffineerd” toneelbeeld toont verval barokke wereld

Een barokke wereld valt langzaam uitelkaar. Regisseur Serge van Veggel toont het samen met scenograaf Herbert Janse, lichtontwerper Marc Heinz, technisch producent Ronald Tebra en Mirjam Pater en Nienke Algra (kostuums en grime).

“Inventieve decors en uitgekiende personenregie zorgden voor een aangenaam beeld, met hier en daar wat onderkoelde humor (Place de l’Opera).” “De basiskleuren groen en fuchsia zijn dragend in beeld en worden per hoofdrolspeler geraffineerd uitgewerkt (Trouw).” “De gechoreografeerde scènewisselingen zijn al even uitgekiend als de decors en kostuums, met groene livreien, weelderige pruiken en boudoirs, en toneeldoeken waarop lieftallige cherubijntjes worden geflankeerd door kreeften en schorpioenen (De Volkskrant).”

 

“Stemkunstenaars” – “indrukwekkend” – “zoetgevooisd”

Pers signaleert een over gehele linie sterke cast

De vijf zangers van Vivaldi – Dangerous Liaisons krijgen veel lof. In de opera dagen Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont elkaar uit om anderen in bed te krijgen. “De Italiaanse alt Candida Guida zet een koele, berekenende Merteuil neer, precies zoals van haar personage wordt verwacht (Place de l’Opera).” “Een indrukwekkende Merteuil (De Volkskrant).” Zij krijgt gloedvol tegenspel van Yosemeh Adjei als Valmont. Een “prima (NRC)” en “zoetgevooisde (De Volkskrant)” countertenor.

“Schitterende duetten”
De pers prijst ook de zangers die de rollen naast de twee hoofdpersonen voor hun rekening nemen. Veel indruk maakt Barbara Kozelj als de kuise Présidente de Tourvel, die slinks door Valmont wordt ingepalmd en ten val gebracht. “Ze acteert broeierig ingetogen, zingt geweldig (NRC).” “Ze gaf een prachtige vertolking (Place de l’Opera).” “Haar diepe en krachtig doorvoelde stem blijft nog lang in het gehoor hangen (Trouw).”

De eerste slachtoffers van Merteuil en Valmont zijn de muziekleraar Chavelier Danceny en zijn geliefde Cécile de Volanges. Danceny wordt vertolkt door Maayan Licht – “hij schitterde met zijn coloraturen (De Theaterkrant).” “Stefanie True overtuigt als de al even argeloze Cécile de Volanges (De Volkskrant).” In hun “schitterende duetten (De Volkskrant)” ontpoppen ze zich als “stemkunstenaars (Trouw).”

 

“Flexibel topensemble” – “Een warmbloedige Vivaldi”

Nederlandse Bachvereniging gooit hoge ogen

In Vivaldi – Dangerous Liaisons werkt OPERA2DAY voor het eerst samen met de Nederlandse Bachvereniging. De instrumentalisten van het beroemde ensemble maken hun reputatie helemaal waar.

Een warmbloedige Vivaldi
“In energie, elasticiteit en scherp schakelen toont de Bachvereniging zich een flexibel topensemble (NRC).” “De vivaldiaanse aspecten in de orkestbegeleiding komen in hun volle gloed en flonkering naar voren, inclusief mandolines en chalumeaus (De Volkskrant).” 

“Het gezelschap speelt alert onder Hernán Schvartzman en durft risicovolle afslagen te nemen, wat de sensatie van een nieuwe productie in hoge mate onderstreept (Trouw).”  “Het geheel wordt met een grote energie gespeeld door de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Hernán Schvartzman. Onder zijn muzikale leiding klonk een warmbloedige, door en door Italiaanse Vivaldi (Theaterkrant).” 

 

Tournee door Nederland en België tot en met 16 maart

Nog vijf keer te zien in de Koninklijke Schouwburg

Bestel kaarten voor Vivaldi – Dangerous Liaisons
We spelen Vivaldi – Dangerous Liaisons nog vijf keer in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag (6 en 7 februari, 7 en 15 en 16 maart) en nog in 17 andere theaters in Nederland en België.

Reserveer kaarten via deze link.

 
DE SPEELLIJST

> Zaterdag 26 jan 2019 – 20:15 uur

Theaters Tilburg, Tilburg

> Dinsdag 29 jan 2019 – 20:00 uur

Wilminktheater, Enschede

> Vrijdag 1 feb 2019 – 20:00 uur

Schouwburg Amstelveen, Amstelveen

> Zaterdag 2 feb 2019 – 20:00 uur

Deventer Schouwburg, Deventer

> Woensdag 6 feb 2019 – 19:30 uur

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

> Donderdag 7 feb 2019 – 19:30 uur

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

> Vrijdag 8 feb 2019 – 20:00 uur

De Goudse Schouwburg, Gouda

> Dinsdag 12 feb 2019 – 19:30 uur

Taqa Theater De Vest, Alkmaar

> Woensdag 13 feb 2019 – 20:00 uur

Theater Aan De Parade, Den Bosch

> Vrijdag 15 feb 2019 – 20:00 uur

Theater Kerkrade, Kerkrade

> Dinsdag 19 feb 2019 – 20:00 uur

Stadsschouwburg Nijmegen

> Donderdag 21 feb 2019 – 20:15 uur

Schouwburg Kunstmin, Dordrecht

> Zaterdag 23 feb 2019 – 20:00 uur

30cc, Leuven (Be)

> Woensdag 27 feb 2019 – 20:15 uur

Theater Rotterdam Schouwburg

> Dinsdag 5 maart 2019 – 20:00 uur

Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

> Donderdag 7 maart 2019 – 19:30 uur

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

> Dinsdag 12 maart 2019 – 20:15 uur

Stadsschouwburg Groningen, Groningen

> Donderdag 14 maart 2019 – 20:00 uur

Parktheater, Eindhoven

> Vrijdag 15 maart 2019 – 19:30 uur

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

 > Zaterdag 16 maart 2019 – 19:30 uur

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

  


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter

Wilt u inhoudelijk reageren, klik dan hier