TVP Nieuwsbrief  
7e jaargang - Sept 2019

 
In deze editie: 
 • Voorwoord redactie
 • Jouw artikel in de Nieuwsbrief
 • Sponsors & Adverteerders
 • Nog dit jaar nieuwe banen bij TVP!
 • Inzet vrijwilligers maakt clubkampioenschap tot groot succes
 • Clubkampioenschap ziet groen en oranje van de jeugd
 • Tobi & the Tubbies and friends breken de boel af
 • SponsorKliks
 • Klaverjassen begint weer!
 • Senior Plus Toernooi goed geslaagd
 • Men’s day dit keer weinig verrassend
 • TVP op Facebook
 • Help TVP via de Grote Club Actie 2019
 • Oscar van Dijk krijgt Jan Leenheer Bokaal in Oeganda!
 • Bardienstindeling 2019
 • TVP foto's
 • Tennis Only
 • Jong talent wint TVP golf clubkampioenschap
 • Pannenkoeken, pannenkoeken en nog eens pannenkoeken
 • Kars clubkampioen bij TVP
 • Bediening LED verlichting
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Klaverjassen
Oktober 2019 t/m april 2020
 
Klik HIER om alle TVP activiteiten te zien
 

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voorwoord van de redactie
Pepernoten liggen alweer in de schappen van de supermarkt en de eerste kerstmarkten zijn al gesignaleerd. In goed Nederlands: ‘Time flies when you’re having fun.’ En dat hebben we met z’n allen bij TVP. Wat is er weer een hoop gepasseerd de laatste drie maanden. De meeste activiteiten bij TVP hebben een repetitief effect en toch blijft het ons allen altijd weer verrassen.
Neem het eindfeest tijdens de clubkampioenschappen. Een elftal muzikanten, zangers en zangeressen vulden de kantine waarbij het dak er af kwam. Natuurlijk besteden we daar in deze Nieuwsbrief ruim aandacht aan.
Ook hebben we ruimte ingeruimd voor het TVP-lid dat dit jaar voor zijn vele verdiensten is uitverkoren en de, nieuwe, Jan Leenheer Bokaal heeft mogen ontvangen. Bijzonder dit keer was, dat Maarten Mellaard tijdens de uitreiking de loftrompet over deze persoon afstak terwijl deze niet aanwezig was. De daadwerkelijke overhandiging vond namelijk plaats in Oeganda. Hoe dat ging lees je ook in deze Nieuwsbrief.
Kars Dalmaijer bleek tijdens de clubkampioenschappen van alle deelnemers de meest sportieve speler. De wijze waarop hij zijn verlies (soms, want hij werd wel kampioen!)  moest nemen was voorbeeldig en ook de omgang naar anderen was heel positief. Daarom is Kars door de redactie geïnterviewd om hem nog beter te leren kennen.
Menig lid van TVP kijkt uit naar de nieuw aan te leggen banen van TVP. Het bestuur praat in dit nummer alle leden bij: krijgen we nog dit jaar nieuwe banen of wordt het toch 2020 voordat we op tweekleurige banen kunnen spelen. Verder aandacht voor de Grote Club Actie die TVP veel goeds kan brengen en daarmee dan ook alle leden.
Verder passeren pannenkoeken, golfballen, klaverjassen en nog vele andere onderdelen in deze Nieuwsbrief de revue.
 
Weer veel leesplezier toegewenst.
De redactie

 

Jouw artikel in de volgende TVP Nieuwsbrief?
De redactie stelt het heel erg op prijs als ook jij een keer een artikel voor de nieuwsbrief schrijft. TVP organiseert jaarlijks zo’n 10 tot 12 activiteiten. Dit naast de voorjaars- en herfstcompetitie en de verschillende toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen. Heb jij hier iets leuks over te melden of op of rond de tennisbaan iets opmerkelijks meegemaakt, schroom niet en laat het de redactie weten. Misschien sta jij met jouw artikel dan in de volgende uitgave. De volgende nieuwsbrief, hoogstwaarschijnlijk in een nieuw jasje gegoten, verschijnt december 2018. Alle kopij is van harte welkom op redactie.tvp@gmail.com
 
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 13 DECEMBER 2019 -
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.

Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de nieuwe TVP website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die TVP kent. (zie bovenaan de startpagina het kopje "Over ons" en klik dan door naar "Sponsors")

Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.

Nog dit jaar nieuwe tennisbanen bij TVP!
 
Hier en daar vernamen wij onder de leden het gerucht dat de aanleg van de nieuwe banen dit jaar niet door zou gaan, maar niets is minder waar. Het besluitvormingsproces heeft echter (aanzienlijk) langer geduurd dan we hadden gedacht. Eerst hebben we natuurlijk de enquête onder de leden gehouden waarbij men zich kon uitspreken over de kleur van de banen. Daarbij kon gekozen worden uit drie varianten: dezelfde kleurstelling als de huidige banen (dus egaal groen), twee verschillende tinten groen voor speelveld en uitloopruimte en als derde mogelijkheid rood speelveld en groene uitloop. Die laatste variant kreeg in de enquête een (overweldigende) meerderheid.
 
Vervolgens hebben we drie gerenommeerde firma’s uitgenodigd een offerte uit te brengen. Daartoe hebben vertegenwoordigers van die firma’s de situatie ter plekke in ogenschouw genomen waarbij wij onze wensen en eisen kenbaar hebben gemaakt. Dat was in alle drie de gevallen een buitengewoon prettig contact en in deskundigheid deden ze niet voor elkaar onder. Maar uiteindelijk moesten we natuurlijk wel kiezen. Eén van de drie firma’s zat met de offerteprijs toch wel heel duidelijk boven de andere twee en viel daarom al in een redelijk vroeg  stadium af. Met de twee andere firma’s is na het uitbrengen van de offerte nog meermaals overleg gevoerd. Aanvankelijk was één van die twee duidelijk goedkoper dan de ander, maar toen we de offertes nog eens goed vergeleken bleek dat te komen doordat de goedkopere aanbieder geen rekening had gehouden met één van onze wensen. Toen die firma wél rekening hield met die wens kwamen beide offertes nagenoeg gelijk te liggen. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de aanbieder die ook onze huidige banen heeft aangelegd, want over die banen zijn we al die jaren buitengewoon tevreden geweest. De keus is dus gevallen op Nootenboom Sport B.V. uit Barendrecht (onderdeel van BAM).
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden zullen plaatsvinden in de eerste of tweede volle week van november.
 
Het bestuur.

Inzet vrijwilligers maakt clubkampioenschap tot groot succes
Het vervelende van het noemen van namen die aan iets hebben deelgenomen is, dat je ontegenzeggelijk mensen vergeet die ook hun bijdrage hebben geleverd. Toch ga ik nu een keer proberen te laten zien, voor degene die het nog niet weten, wat er allemaal komt kijken om een clubkampioenschap te doen slagen.
 
Wat we bij een toernooi nooit mogen vergeten zijn uiteraard de bekers. Met name voor onze jeugdige deelnemers van cruciaal belang. Wat is er mooier dan thuis te komen met een glimmende beker die op de kast staat te pronken. Thea Eijbergen heeft ervoor gezorgd dat de bokalen op de finaledag op een tafel stonden te glimmen zodat een ieder zich er aan kon verlekkeren. Het opzetten van de schema’s, het nabellen van potentiele deelnemers, het koppelen van duo’s vergt heel wat geduld en dat hebben Luuk Waltmans en Vincent Hoogenboom ook getoond. Het bevoorraden van de keuken, de drank, het snoep en wat dies al niet meer zij om de inwendige mens tijdens het toernooi te kunnen voorzien. Ziedaar de verantwoordelijk taak die Ton Vuik bekwaam bewaakte. Hans de Haan zorgde ervoor dat de buren op de hoogte waren gesteld van de sportieve activiteiten en de feestelijke BBQ bij TVP. Mieke Waltmans die als sturende kracht de JC en de TC op het juiste spoor hield en de overall-planning bewaakte maar daarnaast ook de kinderen bij tie-breaks met de telling begeleidde. De JC werd  bijgestaan bij het tellen op de baan bij oranje en groen door Ashley Drenth en Elisa Sturkenboom.
 
 
Maarten van Marion die als BBQ-King zijn hele team aanstuurde om bijna honderd man op tijd van hamburgers, sateetjes, friet maar ook salades en allerlei gezonde knabbelhapjes te voorzien. Een behoorlijk team met Cock van de Laar, Jan de Koning, Marion de Koning, Mirjam van Marion, Yvonne Janssen en Loeki Barkmeijer. Mark Waltmans, Vincent Hoogenboom, Ron Meijer, Chantal Ottink en Marc Drenth die elke dag, met wisselende diensten vanaf 15.30 paraat waren tot en met de laatste wedstrijd van die dag waarbij de spelers soms pas om 01.30 uur van de baan af liepen. Het rooster voor de bardiensten die door Thom van Dijk in elkaar was gedraaid met veel gepuzzel. Onze plantsoenendienst met Maarten Mellaard, Riet Mellaard en Bep Luijten die er altijd voor zorgen dat TVP volop bloeit en groeit. Elke dag werden de banen weer gestofzuigd door Rinus Keehnen en Piet Bijl. Zonder ballen geen toernooi en dus zorgde Vincent Hoogenboom ervoor dat de ballen werden opgehaald bij Tennis Only.
 
 
Het lijkt wel de aftiteling van een Bond-film, zoveel namen. Ik vraag me af of er nog wel leden zijn die geen vrijwilligerswerk voor TVP doen. Herken jij je wellicht daarin, er is nog genoeg te doen. Vat een van de bestuursleden in de kraag en zij of hij helpen jou zo aan een leuke activiteit. En dan was er ook nog de gelegenheidsband Tobi and the Tubbies and Friends maar daarover in dit nummer een apart verslag. Waren er ook nog deelnemers? Wis en waarachtig. Kijk via deze link wie er gewonnen hebben. Daar vind je alle clubkampioenen op een rij! En verder in deze Nieuwsbrief nog een apart verslag van het clubkampioenschap voor de jeugd.
 
Piet Waltmans

Clubkampioenschap ziet groen en oranje van de jeugd
Op vrijdag 30 augustus startte de jeugd met de clubkampioenschap. Het clubkampioenschap is een leuke manier om te leren hoe het er in de ‘oranje’ en ‘groene’ wedstrijden aan toe gaat. Het tellen van de punten, het wisselen van kant, het bijhouden van het scorebord en dan ook nog een balletje terug slaan, best wel veel taken tegelijk.
 
 
 
Voor veel kinderen was het de eerste keer dat zij ‘groene’ wedstrijden speelden.
De tiebreak bleek nog wel lastig voor de kinderen in deze categorie. Grappig om te horen was dat een van de kinderen na het spelen van een dubbel opmerkte dat zij het wel lastig vond om ineens tegenover twee kinderen te staan in plaats van maar een tegenstander bij de enkel. Ook heel stoer was dat, naast school en bijbaantjes er toch meisjes waren die in de categorie meisjes tot en met 17 jaar hebben meegedaan.
Het was enorm gezellig dat er elke keer veel kinderen tegelijkertijd aanwezig waren en ook gaf het een gezellige drukte met alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes die kwamen kijken. En iedereen die zich opgegeven had was ook nog eens op tijd aanwezig!  Dat is heel fijn voor de wedstrijdleiding.
Alle ‘oranje’ kinderen kwamen als winnaar uit de strijd en kregen allemaal een medaille mee naar huis. Hieronder staan de ‘groene’ winnaars. Allemaal van harte gefeliciteerd!
 
 
Groen A
1e prijs Thijs de Boer
2e prijs Kars Dalmaijer
 
Groen B
1e prijs Mette de Rooij
2e prijs Joris de Graaf
 
Groen dubbel
1e prijs Josefien Hoogenboom en Julian Siep
2e prijs Zara Nederlof en Marik van den Bosch
 
Meisjes enkel t/m 17 jaar
1e prijs Emma de Haas
 
Ook doen er weer jeugdleden aan de competitie mee: een ‘oranje’ team, drie ‘groene’ teams en er is zelfs een jeugdteam die de uitdaging in de seniorencompetitie aan gaat. Veel succes allemaal in de najaarscompetitie. Ook daar is natuurlijk ook iedereen weer van harte welkom om de kinderen aan te moedigen.
 
Mieke Waltmans
 
Tobi & the Tubbies and friends breken de boel af
Met de uitsmijter ‘Seks is on fire’ was het voor de feestgangers nog niet genoeg. Het ‘We want more, we want more, we want more!’ van de feestbeesten van TVP bleef zo lang aanhouden totdat de bandleden overstag gingen en door de bomvolle kantine voor de tweede keer het lied van Andre Hazes junior, ‘Leef’ door de kantine galmde waarbij iedereen ook volledig los ging. De elfkoppige band had op de feestavond van de open clubkampioenschappen met hun muziek, als de rattenvanger van Hamelen, iedereen betoverd en naar binnen gekregen.
 
Leadzanger Tobias de Wit had met de introductie van zijn bandleden de spanning behoorlijk opgebouwd. Door elk lid de hemel in te jubelen met kwalificaties waarbij het leek of het de Rolling Stones zelf waren die bij TVP kwamen optreden. Ook de gastleden, het trio Klaassen-de Jong, werden onder behoorlijk hoge druk gezet door deze zangeressen een ongekende hoeveelheid muzikale bagage toe te dichten. Maan, Angela Groothuizen en Edsilia Rombley kunnen alleen maar dromen van zo’n aankondiging  En toen moest het, na zeven jaar lang wachten, nog beginnen…
 
 
 
Tobias en zijn kornuiten trapten af met een onvervalste rockklassieker ‘Gimme some lovin’ waarna ‘Great balls of fire’ en ‘Greased lightning’ het publiek behoorlijk opwarmden. Het eerst gastoptreden was een solo van Marilou Klaasen die in de voetsporen van Amy Winehouse trad en ‘Valerie’ ten beste gaf. Het duo Annemarie Klaassen en Ryan Lalay zong het onvergetelijke ‘Zoutelande’ van Blof. Voor Antoinette de Jong duurde het lied van Annemarie te lang want zij zong even later een nummer van Davina Michelle met de titel ‘Duurt te lang’. Ryan Lalay gunde daarnaast het publiek een inkijkje in zijn romantisch inborst. Hij introduceerde het nummer dat hij ging vertolken als het lied dat hij en zijn vrouw 22 jaar geleden in dezelfde TVP-kantine ‘forever’ aan elkaar had gesmeed: ‘Perfect’. Jordy Bakker, de sidekick van Tobias, zong ‘Don’t look back in anger’ van Oasis, het lied, dat drie dagen na de bomaanslag bij Ariana Grandes optreden op St Ann's Square in Manchester spontaan werd ingezet bij twee minuten stilte ter nagedachtenis van de vele slachtoffers. Tenslotte kreeg Caspar van Leeuwen ook nog de ruimte het verhaal van een drugsverslaafde te bezingen dat in ‘Under the bridge’, van de Red Hot Chili Peppers, wordt weergegeven.
 
Tussen al deze verschillende gastoptredens knalde Tobi met zijn maten de ene rock and roll-kraker na de ander de bruisende kantine in waarbij ‘Twist and shout’ het weer moest opnemen tegen ‘Soul Man’,  ‘Every body needs somebody’ en de eeuwenoude klassieker ‘Proud Mary’. Als een maniakale clown stuiterde Tobias, alsof hij spiralen onder zijn sneakers had gebonden, de sterren van de hemel in en daagde de deinende masse uit om samen met hem vlak voor de bühne hun swing voort te zetten. Nu was het overigens niet meer dan normaal dat Tobias met groteske huppelsprongen het theater van de bewegingsleer in al zijn volle glorie etaleerde. Maar zonder de fantastische muzikale ondersteuning van de muzikanten zou het de mime van een waanzinnige zijn. Dus laat ik vooral Ramón Heins voor het voetlicht brengen die met zijn percussie een continue stroom van slagwerkgeluiden de zaal in slingerde zonder ook maar met zijn ogen te knipperen. Wat te denken van Caspar van Leeuwen die bijna als een frontman zijn virtuositeit op de basgitaar liet gelden. Verder de echt ‘vaste’ gitaristen van de band Bart Verkuil en met name Maarten Bloem die met zijn indringende solo’s zijn gitaar virtuoos liet huilen en janken tegelijk. Tenslotte nog de pianist Vincent Prooij die de toetsen soms dierbaar beroerde en dan weer als een ware woesteling honky tonky timmerend alle geluid uit het instrument wist te toveren.
 
 
 
DJ Maarten van Marion vulde zowel voorafgaand als in de pauze maar ook na het optreden verder de muzikale achtergrond gedurende dit grandioze feest. Jammer dat TVP hier zeven jaar op heeft moeten wachten. Helaas moeten wij ons nu weer opmaken voor zeven magere jaren.
 
Piet Waltmans

SponsorKliks
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor onze vereniging.

Klaverjassen begint weer!
Als de clubkampioenschappen hebben plaatsgevonden, de najaarscompetitie weer is begonnen en de blaadjes weer van de bomen beginnen te vallen, dan gaan we het bij TVP binnen weer gezellig maken.
 
Gebruikelijk is het dan dat we elke eerste maandag  van de maand gezellig in onze kantine gaan klaverjassen. We nodigen alle TVP-ers en ouders van jeugdleden,  die goed of minder goed kunnen klaverjassen, al dan niet met partner, buurman of vriend(in) uit, deel te nemen aan deze gezellige avonden.
 
Deelnemen kost € 5,-- per persoon. Hiervoor staat bij binnenkomst je gratis kopje met wat lekkers klaar en word je de ganse avond van heerlijke hapjes voorzien. En zoals gebruikelijk bij klaverjassen zijn er ook nog aardige prijsjes te verdienen, zowel voor de goede als minder goede kaarters.
Op maandag 7 oktober a.s. gaan we weer van start. We beginnen dan om 19.30 uur en de kantine is dan open vanaf 19.00 uur.
Ben je voornemens om op 7 oktober mee te komen spelen, meld je dan per mail aan op  r.keehnen@kpnmail.nl
 
Tot 7 oktober.
Rinus Keehnen en Ton van Rennes

Senior Plus Toernooi goed geslaagd
Donderdag 20 juni, werd voor de 3e maal, dit bij senioren populaire, eendags toernooi gehouden.
De naam zegt al, het is een één dag durend toernooi. Bij veel verenigingen is dit een jaarlijks terug kerende activiteit en dat begint er zo langzamerhand ook bij ons op te lijken!
Het wordt door de KNLTB gepromoot maar is verder vrij in te vullen door de vereniging, de resultaten tellen niet mee voor je ranking. Het gaat niet zozeer om het presteren maar vooral om de sportiviteit en gezelligheid.
 
De dag begon een beetje somber, er viel zelfs nog een buitje, maar dat mocht geen naam hebben. In de middag kwam het zonnetje er zelfs weer bij. Bij aankomst kreeg een ieder een kopje koffie met een plakje cake aangeboden en tussen de middag een heerlijke lunch.
 
Er werd in twee poules gestreden waarbij vier partijen van 45 minuten werden gespeeld, dus 45 min op en 45 minuten af. Tussen de partijen kon je gewoon lekker buiten zitten en lekker kletsen onder het genot van een drankje.
 
De games werden door geteld. Omdat, zoals gezegd, het om de sportiviteit en gezelligheid gaat. In dit toernooi zijn het niet de nummers 1, 2, en 3 die met de prijzen naar huis gaan maar werden de prijzen via een loting onder de deelnemers verdeeld.
Doe loting verliep uiteraard aan het einde van de dag. Sponsors van deze leuke prijzen waren ‘Het Wijnhuis in Rhoon’, ‘Albert Hein in Rhoon’ en ‘Ron Meijer’. En dat alles voor slechts € 10,- inschrijfgeld. Uiteindelijk bleken er zoveel prijzen te zijn dat iedereen wel met een prijsje van tafel naar huis mocht nemen.
 
Al met al weer een geslaagde dag, waarbij wij van de deelnemers(ters) heel wat complimentjes kregen. Vooral de lunch werd geprezen, waarbij vooral dank aan de catering ploeg, de dames Bep Keehnen, Petra Bijl en Riet Mellaard (en hun mannen) die het weer perfect voor elkaar hadden.
 
Ron Meijer
 

Men’s day dit keer weinig verrassend
Het is met veel dingen in het leven die met regelmaat terugkeren, het wordt zo’n sleur. Elke dag weer naar het werk, goeiemorgen zeggen en gelijk doorlopen naar de koffieautomaat en je eerste zwarte bak naar binnen slobberen terwijl je half bewusteloos je computer aan zet en een zee aan mails ziet verschijnen. Elke maand weer je AOW ontvangen en niet weten hoe je het allemaal weer moet uitgeven. Elke week weer die backhand oefenen in de les van Peter waarbij het gevoel je bekruipt dat je het toch nooit zal leren om die bal een keer binnen de lijnen te houden. Zo is het eigenlijk ook met Men’s Day. Man, man, man, wat is dat weinig verrassend.
 
Ieder jaar weer een ontbijt waar je je vingers bij aflikt. Altijd weer die enthousiaste gezichten van de dames die zich op hun charmantst voor de mannen hebben uitgedost. Immer weer die vriendelijke glimlach en de vraag of je nog koffie wilt, of je nog extra zalm op je croissant wenst en of wel genoeg hebt gegeten. Nooit eens een snauw of een grauw. Nooit zal een van de dames je eens lekker afbekken met: ‘Schenk het lekker zelf in.” Nooit een keer, desnoods lief gevraagd: “Wil je misschien even helpen opruimen?” In plaats daarvan sturen ze je de baan op met een opbeurend en hoopvol stemmende aanmoediging en het volste vertrouwen dat jij deze wedstrijd vast en zeker wel zal winnen.
Alle tegenstanders hebben de grootste lol om met jou een potje te tennissen. Laat staan je medespeler. Die doet of hij hier al jaren op heeft zitten wachten: “Wat gaaf dat we samen spelen Piet, dat wordt een leuke pot.” Nooit is iemand die mega uit de band springt en zijn racket aan gruzelementen slaat. Nooit een partner die een keer over het net heen klimt om de tegenstander eens flink uit te kafferen of een knal voor zijn harses te verkopen. Het enige dispuut dat je op Men’Day tegenkomt is als de tegenstander van jou denkt dat hij de bal heeft uitgeslagen maar jouw partner zegt dat hij toch in was waarna de tegenstander dit weer wegwuift. En dan zijn de rapen pas echt gaar. “Nee, wij staan nu met 0-40 achter hoor.” Zegt jouw tegenspeler. “Neeee.” zegt mijn partner dan, “Jouw bal was echt in, het is nu 15-30.” Dan gaan ze ruziën om elkaar de overwinning te gunnen.” Gekmakend vind ik dat.
 
En dan nog de voorspelbaarheid aan het eind van Mens’Day: de prijsuitreiking. Een grotere farce bestaat er niet. Mensen die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan worden uitgeroepen tot winnaar van de dag. Ze hebben geloof ik 25 verloren games op hun naam staan en gaan er toch met de grootste prijzenpot ooit vandoor. Pure volksverlakkerij en tegelijkertijd een verkapte marketingtruc om de mensen ook volgend jaar weer op Men’s Day te laten verschijnen. Waar je ook geen waarzegger voor hoeft te zijn is de jaarlijkse verkiezing van de best geklede tennisspeler. Als je denkt dat diegene dan in Italië een tennis-outfit op maat heeft laten maken sla je de plank volledig mis. Het zijn altijd de ware landlopers die in lompen gehuld op de baan verschijnen en een vette cheque incasseren. En tenslotte heb je dan ook nog eens een troostprijs. En kijk…, dat was dit keer nou wel heel verrassend: niemand minder dan ondergetekende werd als ‘loser’ afgetekend en kreeg een weekendje Parijs aangeboden. Dat deed mijn gemoed weer goed. Succes na succes boeken gaat op den duur toch ook vervelen.
 
Dames, het was mij, en met mij alle andere deelnemers, een waar genoegen weer te mogen deelnemen aan dit, o zo toffe evenement van TVP: Men’s Day! Eline den Ouden, Jacqueline Bot, Marina Prevoo, Chris Knook en Annemarie Klaassen enorm bedankt voor deze leuke en mooie dag. Maarten Mellaard, jij nog super bedankt voor het maken van de ezel met het krijtbord. Top!
 
Piet Waltmans

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van T.V. Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

Help TVP via de Grote Club Actie 2019
De Grote Club Actie (GCA) is op 14 september weer van start gegaan. Bij de GCA is het (eigenlijk) de bedoeling dat jeugdleden van een vereniging met loten langs de deuren gaan. TVP heeft dat zo ook jarenlang gedaan. Maar op enig moment kwam daar toch enigszins de klad in. Er waren niet veel jeugdleden meer te porren voor deze actie en alle moeite die er in moest worden gestoken woog nauwelijks meer op tegen de opbrengst.
 
Sinds een aantal jaren is het echter ook mogelijk om met een online-versie mee te doen. Vorig jaar heeft TVP voor het eerst van die mogelijkheid gebruik gemaakt en dat is goed bevallen. Daarom doen we dit jaar weer mee met de online-versie. Alle leden, dus ook de aspirantleden en jeugdleden, hebben recent een mail van het GCA-team van TVP ontvangen. Om onduidelijke redenen is die mail bij sommigen als spam aangemerkt. Maar laat je daardoor niet van de wijsbrengen. Je kunt zonder enig risico op de link in die mail klikken. Als je dat toch een beetje griezelig vindt kun je ook rechtstreeks inloggen op https://toolbox.clubactie.nl/actie/TVPoortugaal
 
Je komt dan op een pagina met de kop “Steun TV Poortugaal”. Als je vervolgens klikt op “Steun ons” kom je op de pagina waar je loten kunt bestellen. Je moet op die pagina je naam, adres en woonplaats-gegevens invullen en je rekeningnummer (IBAN). En natuurlijk het aantal loten dat je wilt bestellen! Loten kosten € 3,- per stuk en van elk verkocht lot  gaat er € 2,40 naar TVP!
Er zijn hele mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,- en de tweede prijs is een Volkswagen Up. Maar daarnaast zijn er nog honderden andere prijzen. Je kunt ze vinden op de site van GCA (www.clubactie.nl en klik dan op “prijzen”). De trekking is op 11 december en de uitslag wordt op 12 december bekend gemaakt.
Waarom hebben we de mail ook aan alle aspirant- en jeugdleden gestuurd? Wel, die kunnen die mail dan doorsturen naar hun opa en oma of ooms en tantes en daarbij (netjes) vragen of die misschien aan de Grote Club Actie mee willen doen door loten voor TVP te kopen. Zo wordt de oorspronkelijke gedachte achter de GCA (zie het begin van dit bericht) toch nog recht gedaan, maar hoef je niet door weer en wind, maar kun je het  vanachter de PC, de laptop of de I-pad af.
Maar ook de seniorleden kunnen natuurlijk op deze manier familie en vrienden benaderen.
We rekenen op jullie allen!
 
Het GCA-team van TV Poortugaal,
Thom van Dijk, Kees Hoogenboom en Hans de Haan
 

 

Oscar van Dijk krijgt Jan Leenheer Bokaal in Oeganda!
Gesloopt kwam ik het vliegtuig uit. Het was 26 uur later nadat ik thuis de deur achter mij had dichtgetrokken. Omdat ik van het bestuur om budgettaire redenen niet met een privejet naar Kisoro mocht vliegen moest ik met een reguliere vlucht vanuit Amsterdam naar Entebbe en van daar met de bus naar Kisoro. Ik kan je vertellen dat een bustocht van bijna negen uur over de hobbelige wegen van Oeganda geen pretje is. En dat allemaal maar om de Jan Leenheer Bokaal bij de uitverkorene af te leveren. Maarten Mellaard had na zijn uitverkiezing van vorig jaar gekozen voor de jeugd en daarbij zijn oog laten vallen op Oscar van Dijk. Deze bleek echter met zijn vriendin Maryanne naar Oeganda te zijn vertrokken om daar een nieuw avontuur te beleven. En of ik maar even de bokaal wilde overhandigen.
 
Het was Oscar die snurkte dat het een aard was. Het was niet een olifant die ik mij verbeeldde toen ik getetter hoorde terwijl ik de lodge naderde. Hij lag met zijn ogen dicht in de hangmat en Maryanne kwam net naar buiten. “Hee Piet, leuk dat je langs komt maar volgens mij heb je niets besproken.” “Klopt,” antwoordde ik, “Het moest ook een verrassing zijn Maryanne.” “Dat is het zeker, je wilt zeker wat drinken, ik zie dat je zelf een beker hebt meegenomen, was je bang dat we nog niets hadden?” Even was ik confuus en keek naar de beker die ik nog steeds in mijn hand hield. Ik herpakte me en zei dat het de Jan Leenheer Bokaal was die voor Oscar bestemd was. “Oh, in dat geval maak ik hem gelijk wakker.” Ze trok aan een touw dat aan de paal naast de hangmat was gebonden. De emmer water die aan het touw was verbonden kantelde en kieperde volledig over Oscar leeg. Het sorteerde, hoe voorspelbaar, het beoogde effect: met een kreet die zelfs Tarzan niet had nagedaan, kantelde Oscar uit de hangmat en viel op de palmbladeren die eronder waren uitgespreid. Maryanne keek mij gelaten aan en zei: “Ik wil natuurlijk niet dat Os zich bezeerd.” Een glimlach krulde om haar mond.
 
 
Nadat Oscar van de schrik was bekomen en mij een pilsje had voorgezet legde ik hem mijn eerste vraag voor.
 
“Os, wat ga jij, buiten TVP, het meest missen nu je in Oeganda zit?”
“Sowieso is het natuurlijk jammer dat ik veel vrienden en familie de komende twee jaar amper zal gaan zien. Dat is toch wel iets wat we heel erg zullen missen. Hier bouw je weliswaar met het personeel een band op, maar je hebt toch een hele andere achtergrond. Hoewel we iedere dag een heerlijk driegangen menu voorgeschoteld krijgen, gaan we het typische Nederlandse eten ook echt wel een beetje missen.”
“Wat is jouw rol in de lodge?”
 
“Maryanne en ik zijn eindverantwoordelijk voor de gehele lodge. Er loopt ongeveer 20 man fulltime personeel rond die wij aansturen waaronder schoonmakers, tuinders, bewakers, koks, bediening en onderhoud. Zelf doen wij daarnaast de boekingen en alle financiële zaken. Ook halen wij twee keer per week de grote boodschappen in het vlakbij gelegen dorpje Kisoro.”
 
“Waarom ben je aan dit avontuur begonnen en dan nog in Oeganda?”
“Deze uitdaging kwam toevallig op ons pad. Maryanne heeft altijd al een B&B in Frankrijk willen hebben. Als deze uitdaging in Frankrijk was geweest had ik mijn baan er waarschijnlijk niet voor opgezegd, maar mijn liefde voor Oost Afrika is bij de meeste mensen wel al overgekomen, dus deze combinatie was perfect voor ons!”
“Dus Marianne is zonder slag of stoot met jou meegegaan?”
 
“Ik zal je het nog beter vertellen, Maryanne kwam met de vacature aanzetten. Ik vond het allemaal wel prima, we hadden net een huis gekocht, ik was tevreden op m'n werk en we hadden alles wat we wilde. Deze kans konden we echter niet laten liggen!”
“Hoelang ben je van plan daar te blijven?”
“We hebben een contract voor twee jaar. We mogen langer blijven, sterker nog, daar staat zelfs een bonus tegenover ook, maar het is onwaarschijnlijk dat we langer blijven. Zoals het er nu naar uit ziet, willen we na de twee jaar nog een vakantie van 1 tot 2 maanden in Namibië en Botswana eraan vast plakken!”
“Verdient het ook lekker?”
 
“Ons salaris is verre van gelijkwaardig met dat wat we in Nederland verdienden. Maar ondanks dat zijn al onze kosten hier gedekt, we krijgen verblijf, eten en drinken en hebben een auto. Het grootste deel van ons salaris zullen we dus sparen, naast de kleine uitstapjes en vakanties die we willen gaan maken.”
“Hoe zie jij je toekomst na Oeganda tegemoet?”
“Geen idee nog, we komen hier in een heel leuk wereldje terecht, maar de vastgoedwereld waar ik in zat vond ik ook erg leuk. De branche is zeer goed dus ik ben niet bang werkloos thuis te moeten zitten. De tijd zal het leren. We hebben in ieder geval ons heerlijke huisje in Schiedam nog, waar we met alle liefde weer naar terug keren!”
“Jij hebt vaker in het buitenland gewerkt. Waar ben je zoal geweest?”
“Werken is een groot woord, ik heb meerdere keren vrijwilligerswerk gedaan. Zo heb ik diverse ondersteuningen voor de community in Malawi verleend en ook een sportveld in Kenya aangelegd. Wel ben ik iemand van de verre en grote reizen. Zo heeft mijn paspoort al diverse stempels en visa in Oost Afrika, Zuid Amerika, Midden Amerika en Nepal. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de mooie plekken die Europa nog te bieden heeft!”
“Waarom heb juist jij de Jan Leenheer bokaal mogen ontvangen?”
“Volgens mij heb ik zo’n 10 jaar in de Technische Commissie gezeten en in het begin en daarvoor ook nog in de Jeugd Commissie. Dat heb ik altijd met plezier gedaan. Ik had al doorgegeven dat het mijn laatste jaar zou zijn, maar dat had niets te maken met deze verandering. Na een tijdje is het tijd om plaats te maken, zeker als je het zelf druk krijgt met andere zaken. De waardering voor deze periode met de uitreiking van de Jan Leenheer Bokaal kan ik op mijn beurt weer heel erg waardereb! De teams waar mee ik heb mogen samenwerken in de periode bij TVP, hebben het ook mogelijk gemaakt dat ik het zo lang vol heb kunnen houden. Iedereen met wie ik samen heb gewerkt wil ik dan ook graag bedanken en mogen zeker niet worden vergeten bij het ontvangen van deze bokaal! Ik hoop dat veel mensen hieraan een voorbeeld nemen en een rol als vrijwilliger op zich willen nemen!”
 
 
“Ben jij nu lid af of blijf je ook op afstand nog actief?”
“Ik blijf gewoon slapend lid. Actief kan ik het dus niet noemen, maar ik blijf zeker nog verbonden aan de club.”
“Hoe zorg jij dat je volgend jaar een klinkend advies voor de TC hebt om een volgende ontvanger van de Bokaal te nomineren?”
“Dat wordt een moeilijke. Zoals eerder gezegd, ik hoop dat er mensen opstaan als vrijwilliger en ik hoop dat ik op afstand kan mee krijgen of er mensen een bijzonder steentje hebben kunnen bijdragen en misschien wel in combinatie met bijzondere tennisprestaties in en buiten de vereniging!”
“Wie van TVP verwacht jij zoal op het Mutanda Lake Resort te mogen ontvangen?”
“Ik hoop zoveel mogelijk! Als de mensen die langskomen een beach tennis setje willen meenemen, kan ik mijn tennis skills ook nog op peil houden. Dan pak ik in 2022 gewoon weer de titel als clubkampioen.”
 
 
“Wil je nog wat zeggen tegen de lezers van de Nieuwsbrief?”
“Daarnaast kunnen jullie mij uiteraard nog volgen, ik heb zoals gebruikelijk een website waar ik blogs op bijhoud. Dat is voor nu: www.travelontennisshoes.nl, erg toepasselijk! Ik gebruik namelijk altijd mijn versleten tennisschoenen voor de hikes op bergen, vulkanen, jungles en dergelijke. Dit soms tot grote verbazing van de andere reizigers... de grip op versleten tennisschoenen is misschien niet top, maar het comfort is optimaal. Let wel, ik neem geen enkele verantwoordelijkheid of aanvaard geen enkele aansprakelijkheid als er mensen net zulke naïeve en domme dingen doen als ik.”
“O.k. Os, hier houden we het maar even bij want er moet nog meer in de Nieuwsbrief. Kan jij mijn kamer even laten zien?”
 
“Loop maar even mee Piet, als eerste gast van TVP krijg jij uiteraard de Triple Family Room, heb je tenminste de ruimte. En dan gaan we morgen gorilla’s spotten.”
 

Bardienstindeling 2019
Wat een gezelligheid voor en achter de bar
 
Een balletje slaan is natuurlijk heerlijk maar voor velen is het ook prettig na afloop iets in de kantine te kunnen drinken. Dan is het ook prettig als je met je bestelling kan worden geholpen door een medelid die op dat moment zijn bardienst draait. Daarom is het ook heel fijn als de bardiensten ook daadwerkelijk door de leden worden ingevuld. Prettig voor degenen die wat willen gebruiken, prettig voor de coördinator van de bardiensten en daarnaast is het vaak ook gezellig om de bardienst te draaien.
 
Alle bardiensten zijn altijd terug te vinden op de website van TVP Daarnaast krijgt een ieder in de week voorafgaand aan zijn of haar bardienst per email een herinnering om de dienst te draaien. Ben je verhinderd dan kunt je altijd de lijst raadplegen waarop een aantal enthousiastelingen staan vermeld, die de bardienst tegen betaling willen overnemen. Maar we vinden het uiteraard fijner als jij de bardienst zelf voor jouw rekening neemt.

De bardienstindeling van 2019 kun je hier vinden en de lijst met invalkrachten op deze plek.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten op de nieuwe website van TVP (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u bovenaan deze pagina klikken op "Nieuwsbrief en Foto's" en vervolgens kunt u kiezen voor "Foto's".
U kunt ook HIER klikken om direct naar de foto pagina van TVP te gaan.
 
Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt, treft u deze in diverse mappen aan.
 
Veel kijk plezier!!

Tennis Only
Tijd voor een nieuwe outfit of een nieuw racket? Onze sponsor Tennis Only beschikt over alle A-merken, dus er zit altijd wat tussen voor jou. De nieuwste kledingcollecties voor de US Open zijn binnen van alle topmerken zoals Nike, Adidas, Lacoste, Fila en Sjeng Sports. Ga snel naar de winkel om deze leuke outfits te passen of bezoek de webshop www.tennisonly.com en bestel wat jij leuk vindt!
 
 
Daarnaast hebben de racketmerken gedurende de afgelopen weken een nieuw model op de markt gebracht, voorbeelden zijn de Head Gravity, Wilson Clash, Yonex EZONE en Babolat Strike. Ben jij ook benieuwd hoe deze spelen? Of een van de vele andere modellen? Ga dan een testracket ophalen en probeer ze zelf uit op de baan!
 
De winkel van Tennis Only is te vinden in Rotterdam op de Jacques Dutilhweg 325.

Jong talent wint TVP golf clubkampioenschap
Op zondag 1 september werd er voor de 3de maal gestreden om de titel beste golfer van TVP en de bijbehorende cup met de grote oren. Een groep met oudleden deed een serieuze aanval op de beker. Ze kwamen helaas niet verder dan de runner-up positie in de persoon van Eric de Baat en twee eervolle vermeldingen die naar Frans Diepenforst en Ruud Visser gingen.
 
Voor de 3de keer op rij ging een jong talent met de cup. Het sterke deelnemersveld met onder andere oudwinnaars Eline Pols en Caspar van Leeuwen was niet opgewassen tegen de rookie Bart Cunes. Bart aka Seve Ballesteros toonde zijn pure talent door, met een geleende set en oude golfballen, er met de winst vandoor te gaan.
 
Wij willen alle deelnemers bedanken voor de geslaagde golfdag. Tot volgend jaar.
 
Rene Montijn & Fred Baird

Pannenkoeken, pannenkoeken en nog eens pannenkoeken
Pannenkoeken, pannenkoeken en nog eens pannenkoeken. Met 21 koppels van ouders en kinderen was het een drukte van jewelste bij het Ouder-kind Pannenkoekentoernooi. Niet alleen een hoop gezelligheid, maar ook een drukke boel voor onze pannenkoekenbakkers. Met de heerlijke zomerse temperaturen van rond de 30 graden, lagen er ook andere activiteiten dan tennis in het verschiet om af te kunnen koelen.
 
Het spektakel begon met een korte warming-up waarbij zowel de ouders als kinderen zich direct in het zweet werkten. Goed opgewarmd gingen de koppels direct door met korte wedstrijdjes op zowel de tennisbanen, de mini-tennisbanen en aan de tafeltennistafel. Het waren fanatieke maar vooral ook sportieve en leuke wedstrijden waarbij de meeste ouders door de kinderen werden wegslagen. Aangezien er in het warme zonnetje met energie gesmeten werd was het tijd voor de welverdiende pannenkoekenlunch. Er zijn in totaal 150 pannenkoeken gebakken met dank aan onze pannenkoekenbakkers Elisa Sturkenboom en Ashley Drenth die hiermee de Jeugd Commissie wat werk uit de handen nam. Belegd met aardbeien, pasta, poedersuiker en stroop verorberden alle koppels de pannenkoeken en laadden zich zodoende weer kalmpjes op terwijl de JC zich voorbereidde op de volgende spelactiviteit.
 
 
 
Bij de volgende activiteit moesten de koppels een waterballon zo vaak mogelijk naar elkaar zien over te gooien zonder dat deze uiteen spatte. De winnaars hiervan waren Zara Nederlof en haar moeder Lotte met bijna 200 keer heen en weer gooien, wat een heuse prestatie bleek te zijn en nog lang in de recordboeken zal blijven staan. Aangezien er nog een paar honderd waterballonnen over waren, werden alle kinderen in een servicevak verzameld voor een volgend verkoelend spel. Alle waterballonnen werden namelijk hoog het servicevak in gegooid, waar de kinderen er zo veel mogelijk moesten proberen te vangen om extra punten te verdienen. Hier werd menig waterballon met het hoofd gekopt in plaats van met de handen gevangen wat voor leuke spetterende situaties zorgde.
Goed afgekoeld werden de laatste tenniswedstrijden hervat waarna nog een eindspel volgde. Het eindspel was een trefbalwedstrijd tussen de ouders en kinderen, waarbij uiteindelijk na een zware en langdurige strijd de kinderen uiteraard zegevierden.
 
 
Tot slot dan nog de prijsuitreiking, waarbij Kars Dalmaijer met zijn vader Dally en Ravi Hekelaar met zijn moeder Elles de gedeelde eerste plaats behaalden. De aanmoedigingsprijs ging naar Levi Faling die nog maar net tennist maar al gelijk heel de dag gezellig meedeed en mooie ballen sloeg. Al met al was het een geweldige dag vol met zon, water, tennis en gezelligheid. Bedankt iedereen voor de enthousiaste deelname!
 
Mark Waltmans namens de JC

Kars clubkampioen bij TVP
Als ik de kantine van TVP binnenkom zit Kars Dalmaijer op een barkruk met een rietje aan zijn chocomel te slurpen. Op deze manier torent hij hoog uit boven Marik die op een gewone stoel een zal ijs op zijn gepijnigde knie houdt. Zojuist heeft Kars in de clubkampioenschappen van Marik van den Bosch gewonnen. “Dat is nou niet de manier om kampioen te worden Kars, je tegenstander een blauwe knie slaan.” Marik grijpt in en zegt tegen mij: “Nee, Kars heeft dat niet gedaan maar ik sloeg per ongeluk zelf tegen mijn knie.” Dat verandert de zaak dus richt ik mij weer tot Kars en vraag hem of hij even tijd heeft om een paar vragen beantwoorden. “Is het voor De Schakel vraagt Kars verwachtingsvol?” Helaas moet ik hem daarvoor teleurstellen maar voor de Nieuwsbrief wil hij ook nog wel even tijd vrijmaken.
 
Kars, hoe oud ben jij?
Ik ben 12 jaar en op 26 april van het volgend jaar 13.
 
Dan ga jij dus naar het middelbaar?
Ja, naar het STC in Rotterdam. Aanstaande maandag voor het eerst.
 
Dus jij gaat het water op?
De marine lijkt mij wel leuk.
 
Op een onderzeeboot?
Nee, dat zeker niet.
 
Hoelang tennis jij al?
Vanaf mijn 10e.
 
Wat zou jij willen verbeteren aan jouw tennis?
Mijn service.
 
Zit je nog op andere sporten?
Bij SV Poortugaal speel ik in het 1e van Jo 13. Dat was eerst C1. Ik speel daar mid-mid. Ook zwem ik graag en ik speel veel buiten.
 
Dus jij speelt heel weinig games op de computer?
Uhmm…, mijn ouders vinden van niet. Nu speel ik GTA5.
 
Waar word jij blij van?
Als ik een tenniswedstrijd win!
 
Wanneer word jij boos?
Als ik in een game ‘gekickt’ wordt.
 
Wat is dat?
Dan word je door andere spelers uit de game gespeeld. Oh ja, ik word ook boos als mijn broer vervelend doet.
 
Hoeveel zakgeld krijg jij?
€ 2,- per week op zaterdag maar ik krijg het eigenlijk niet echt. Ik zal er toch maar weer eens om vragen.
 
Wat mag je van je papa wat je van je mama niet mag?
Soms gekke dingen doen. Ik mocht een keer op een heel kleine motor even rijden en dat mocht eigenlijk niet van mijn moeder.
 
Wat mag je van je mama wat je van je papa niet mag?
Van mijn moeder mag ik altijd langer gamen.
 
Nou Kars, nu weten we weer wat meer over jou, bedankt!
 
 
Na de clubkampioenschappen blijkt Kars ook nog eens de sportiviteitsprijs, de Humbert Douglas beker te hebben gekregen voor zijn positieve gedrag tijdens het toernooi. Zowel naast als op de baan toont hij dat aan door zowel medestanders maar ook tegenstanders aan te moedigen. Ook telt hij tijdens de wedstrijden is hij met zijn tennisspel goed vooruitgegaan. Klasse gedaan Kars!

Bediening LED verlichting                 
Zoals jullie inmiddels wel weten, worden de banen van TVP inmiddels verlicht d.m.v. LED verlichting. LED-verlichting staat voor een hogere lichtopbrengst en is daarbij ook nog eens energie zuinig.
 
Hieronder treft een beschrijving over hoe u de nieuwe LED verlichting kunt bedienen: 
 • Naast het afhangbord hangt een tablet. Indien de tablet niet al aan staat, kunt u deze aanzetten d.m.v. de grote knop in het midden onderaan de tablet, het systeem start vervolgens op
 • Haal uw pas door de pas scanner
 • Nu komen onze 4  banen in beeld, selecteer de baan waar u op wilt gaan spelen
 • Vervolgens krijgt u 3 keuzes in beeld: 
  • Loop verlichting (deze optie NIET gebruiken a.u.b.)
  • Recreatie verlichting (alleen de verlichting van de gekozen baan gaat aan)
  • Wedstrijdverlichting (een combinatie van banen gaat aan, 1+2 of 3+4)
 • In beeld staat ook in het rood “Alle banen uit”. Dit graag uitvoeren indien u als laatste het park verlaat. De verlichting zal automatisch uitgaan om 23:15 uur.
Voor vragen of problemen bel Ton Vuik: 0610390811

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603   

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester T.V.P.
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester T.V.P.