Nieuws en Inspiratie - Januari 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over een training en over een lerend netwerk.
  • Inspiratie: over ruzie maken.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Lerend netwerk voor HR 
 
Het HR Café van 8 maart is alweer enkele dagen geleden gelanceerd. En de inschrijvingen lopen hard. Het lijkt erop dat het HR Café steeds meer wordt opgemerkt door HR professionals allerhande. Wil je er ook bijzijn? Inschrijven kan hier.
 
 
Conflict 
 
Blijven leren is mijn motto. Om dat in de praktijk te zetten, heb ik mij ingeschreven voor een 2-daagse masterclass ‘Verschil en conflict op het werk’. Ik hoop er waardevolle handvatten te krijgen om conflicten op de werkvloer via de weg van bemiddeling op duurzame wijze  op te lossen. Ook geïnteresseerd? Hier vind je meer info omtrent de 2-daagse.
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Ruzie maken kan je leren
 
 
 
 
 
Scouts 
 
Onze jongste zoon is een enthousiaste scoutsleider. Het ledenblad van Scouts en Gidsen Vlaanderen ‘Over en Weer’ valt hier dan ook om de zoveel tijd in de bus. Eerlijk?  Ik haal daar zelf regelmatig inspiratie uit. Ook deze keer, dus.
 
 
Toeval 
 
In een artikel in de Over en Weer met als titel ‘Ruzie maken en toch vrienden blijven’ vond ik de verwijzing naar het meerdere-minderemodel van Pat Patfoort. En dat net toen ik overwoog om mij in te schrijven voor een training conflictbemiddeling. Toeval bestaat niet.
 
 
Ruzie 
 
Aan de hand van dit model begrijp ik nu beter hoe meningsverschillen en ruzie in elkaar zitten, welke dynamiek hier speelt. Ik vind het altijd erg verhelderend om gedrag (van jezelf en van de ander) te herkennen om vervolgens op een juiste (andere) manier te reageren. Of om teams in bedrijven te faciliteren om dat gedrag bij zichzelf te herkennen en aan te pakken. Word je er als HR professional ook wel eens bij geroepen om conflicten in een team op te lossen en zoek je hiervoor wat houvast? Dan is dit een goede kapstok.
 

 
Veel succes ermee!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be