Hej,
  
Den här veckan märks det att många har höstlov, hoppas ni fått lite extra tid till stickning och virkning under ledigheten. I butiken har vi haft många tillresta besökare som passat på att titta in under sitt Stockholmsbesök. Det är alltid roligt med nya kunder, och jag vet själv hur kul det är att besöka garnbutiker när man är på resande fot, det hör ju till :) Planerar du en resa och vill hitta garnaffärer och stickcaféer på orten så rekommenderar jag att besöka Knitmap innan du reser, eller kolla på Ravelry efter en grupp från den stad du ska besöka, där får man ofta bra tips från andra garnnördar.
 
Det finns fortfarande några platser kvar till kurserna i Amigurumi-virkning och att sticka Picoter, se nedan för mer information. 
En av höstens hittills populäraste kurser var Tvåändsstickning med Ivar Asplund, nu blir det en ny chans för alla er som inte hade turen att få en plats i första omgången. Passa på, det finns 10 platser och kursen är fördelad på två tillfällen, 20 och 30 november, läs mer nedan.
 
 
 
Manos Silk Blend till introduktionspris
Många har frågat efter garner från Manos el Uruguay och nu har vi fått in deras underbara Silk blend i sortimentet. Manos är ett kvinnokooperativ i Uruguay vars syfte är att skapa arbetstillfällen och social trygghet för kvinnor på landsbygden. Deras garner håller mycket hög kvalitet, är Fair Trade-märkta och används av flera stora modehus som Ralph Lauren och Benetton.
 
 
Silk blend är ett garn i 70% merinoull och 30% silke som färgats för hand i fantastiska färgställningar. Det är mjukt och vackert, passar fint till sjalar, halskragar, mössor, vantar eller större plagg. Garnet är en dröm att sticka med, och dessutom drygt med 270 m per härva om 100g. Kort sagt, ett garn som är lätt att tycka om, det enda som blir svårt är att välja färg...
 
Till och med lördag den 12 november ger vi introduktionsrabatt på Manos Silk blend. Introduktionspris 155 kr, ordinarie pris är 180 kr/härva. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.
 
 
 
 Aktuella kurser
  
Favorit i repris! Lär dig tvåändsstickning!
Söndag 20 november kl 10.00-15.00 + Onsdag 30 november kl 18.30-21.00
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen, 20 och 30 november, lära dig grunderna i tvåändsstickning. Inga förkunskaper krävs.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
  
 
 
 
Virka amigurumi - lär dig virka figurer
Torsdag  10 november kl 18.30 - 21.00
Att virka små figurer, så kallade Amigurumi, har blivit omåttligt populärt. Det är inte så konstigt eftersom de små sötnosarna finns i alla möjliga former och färger – bara fantasin sätter gränserna för vad du kan skapa med garn och virknål. På den här kursen går vi igenom grunderna i tekniken, hur du virkar runt, ökar och minskar och vi övar på de moment som ingår i att skapa en figur.
Kursledare är Annika Messing, författare till succéboken Välkommen till virkligheten.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
 
 
 
  
Picoter på längden och bredden
Onsdag  23 november kl 18.30-21.00

Picoter kan användas på flera olika sätt som utsmyckning i en i övrigt enkel stickning. På den här kursen lär du dig använda picoter vid uppläggning, avmaskning och som kantmaskor med eller utan inbyggda ökningar och minskningar. Du får träna på de olika momenten under kursen genom att sticka en miniatyrsjal eller filt och påbörjar kanske ett par muddar. Kursledare är Triinu Andreassen.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig.
 
  
Alla helgons dag, lördag den 5 november... 
...passar vi på att ha lite ledigt så då är butiken stängd. Vi önskar er en skön helg och hälsar välkomna åter efter helgen!
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15