Innehåll
 
- Lagom är bäst
- Premiärerbjudande
- Dunksving
- Quinoablandning
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
  
 
Självklart, eller ???
  
 

Är detta inspiration till alla konstiga sporter som finns idag?
 
 
Citatet
 
 
Never look down on people, unless you are helping them up.
 
Se aldrig ner på folk, såvida du inte hjälper dem upp. 
 
Jesse Jackson
Lagom kan vara perfekt
 
Lagom får ibland lite dålig klang, som att det är varken det ena eller det andra, men ibland kan det vara perfekt. Är nyss hemkommen från en veckas semester i Turkiet tillsammans med två andra familjer. Det var en utmärkt resa, förutom AC:n på rummet som var minst sagt opålitlig. De första nätterna så fungerade den som en fläkt utan att kyla något (när det har varit 35 grader varmt på dagen och du bor i översta våningen under ett koppartak vill du gärna ha lite kyla). Efter att ha klagat lite så kom den tredje natten igång med besked. Jag vaknade på natten och fick börja med att jaga ut isbjörnarna och därefter stänga av AC:n. De sista nätterna var samma sak, ett par dagar med fläktliknande AC och så en sista natt med minusgrader. Lagom kyla hade varit perfekt.
 
Minnena från semestern kommer dock att vara positiva. Som tack vare att jag är väldigt morgonpigg så var det underbart att simma 30-40 minuter varje morgon då det var max 3 personer i poolen. Jag kommer att komma ihåg många av skratten och de roliga situationerna tillsammans med familjen och vännerna och inte minst vattenpolon vi spelade varje dag med blandade lag av både unga och äldre och hur svårt det är att spela försvar mot en polack som har hållit på med handboll, är 30 kg tyngre och är insmord i sololja :-) Det gick inte att få grepp på den gubben.  
  
Vacker utan Photoshop & Botox
 
Här kommer ett strålande sommarerbjudande på min nya bok "Vacker utan Photoshop & Botox - den verkliga "må bra boken".
   
 
Äntligen är det dags för bok nummer 4. När jag startade att skriva den under hösten så var det meningen att det skulle bli en uppdatering av min första bok "Passar mig, passar mig inte, ...", som nu är slutsåld (men finns som e-bok på www.personbasta.se). Väldigt snart insåg jag att nästan allt skulle vara nytt i boken och valde då att skriva en helt ny bok som ändå har samma intention som min första bok, dvs praktiska råd som får läsaren att må bra eller till och med strålande.
 
Premiärerbjudande du får chansen att redan nu göra en mycket förmånlig förhandsbeställning. Köp 2 betala för 1 = 200:- = 50% rabatt på Bokuspriset. Den extra boken blir perfekt att ge bort till någon du tycker om. Skicka ett mail till erbjudande@personbasta.se med kontaktuppgifter så skickas boken till dig så fort den kommer från tryckeriet runt den 1 juli. Om du istället vill ha två olika titlar kan du byta ut ett ex mot Lucky Loser och lära dig mer om mental tuffhet. Vi återkommer och bekräftar din beställning.
 
För dig som är chef kontakta mig för ett bra erbjudande om du vill ha boken som en sommarpresent.      
 
Dunksving
  
Det behövs inte mycket utrustning för att få till en bra övning. Även om du är på båtsemester eller i någon sommarstuga så kan du säkert få tag i ett rep och en liten dunk. Fäst repet på ett bra sätt i dunken (som du fyller med lagom mycket vätska) och sedan är det bara att hitta ett öppet ställe. Undvik att vara nära andra personer, det är inte heller bra att vara i närheten av växthus eller andra glasrutor om du skulle tappa greppet. Börja svinga dunken antingen vertikalt eller horisentalt. När du kör horisentalt kan du släppa ut mer och mer lina och därmed kommer övningen att bli tyngre och tyngre.
 
 
  
Variera mellan att köra med en hand och två händer samt både vänster- och högervarv. Om du som jag har kontorshänder kan det vara läge att använda arbetshandskar i början för att undvika blåsor.
 
Axlar och de stabilserande musklerna i bål och ben kommer att få sig en riktigt bra omgång av denna övning.
 
  
Quinoa och hallomi med nyskördade grönsaker
 
 
Även om det är gott med färskpotatis, så är det gott att variera ibland. Här har jag använt svart quinoa (kokades enligt anvisningarna på paketet) och blandat i nyskördade morötter, ärtor och lök. Addera tunt skurna hallomibitar och lite rapsolja sedan är det bara att röra runt och njuta av denna superenkla och goda rätt.
 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
  
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080 begin_of_the_skype_highlighting            0768-147080      end_of_the_skype_highlighting   
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se