Innehåll
 
- Saknad irritation
- Det kom ett mail
- Julklappstips
- Böj & sträck
- Enkel paj
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
  

 
kan detta fungera tro?
    

Händer detta på ditt arbete också?
 
 
Citat

“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”
Maya Angelou
Plötsligt saknade jag gnisslet

Jag försöker cykla en hel del som vardagsmotion. Ibland när jag cyklar så uppkommer ett gnisslande ljud, gissningsvis kommer det från skivbromsarna. Eftersom det inte alltid hörs så kan du gissa om det uppkom när jag var tillbaka till butiken där jag köpte cykeln. Nej då hördes ingenting. En dag nyligen när jag var ute och cyklade så gnisslade det mycket, till en början blev jag irriterad, sedan
försökte jag passa in det i låtar både befintliga sådana som jag själv kom på. Eftersom gnisslet kom med en viss regelbundenhet så blev det rätt så enkelt att passa in det ungefär som om jag hade haft ett instrument. När det efter några minuter försvann så saknade jag det. 
 
 Jag gladde mig åt att nästa gång det dyker upp så kommer jag inte att bli irriterad utan kommer då veta hur jag hanterar detta på ett bra sätt.
 
Julklappstips
 

 
Om du känner att du vill ge någon du tycker om redskap för en bättre hälsa och samtidigt slippa en del av julstressen genom att ge dig ut i affärer har du nu möjligheten att köpa två av Personbästas böcker för 220:- inkl porto. Det är helt okej att köpa två böcker av samma titel. Skicka ett mail till erbjudande@personbasta.se där du anger vilka två böcker du vill ha samt din adress.
 
Det kom en mail
 
Ibland kommer det kommentarer, mail och liknande som gör mig väldigt glad. Gemensamt brukar vara att det är personer som gjort förändringar, där jag via tips eller råd fått dem att tro på sin egen förmåga och därmed ta steget och komma igång. Detta mail gladde mig väldigt mycket, om det är personer som på liknande sätt fått dig att må bra, bli glad etc låt dem få veta det. Glöm det där med att det är tanken som räknas eftersom de flesta av oss inte är några tankeläsare.

 
Pilates böj och sträck
  
En stabiliserande övning där du själv påverkar svårigheten genom hur långt du vill gå i ytterlägena. Utgångsställningen är ungefär som om du skulle göra en armhävning. Från denna position drar du med magmusklernas hjälp ihop dig så mycket som du kan. Håll en liten stund och sträck ut kroppen till utgångspositionen. Från denna position trycker du hela kroppen bakåt med hjälp av dina axlar. För att ta dig tillbaka krävs både bra bålstabilitet och styrka i axelpartiet.
 
 
  
Enkel och god fänkåls och champinjonpaj
 
 
Om du drar dig för att göra paj för att det är jobbigt, kladdigt eller väldigt mycket fett i en paj så kommer här en enklare och lite smalare paj. Jämfört med en vanlig paj är omräknat 50 gr mindre smör i denna.

Ta en bunke och blanda ihop 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl rågmjöl tillsammans med en tsk salt och 0,75 dl rapsolja och 0,6 dl vatten. Att blanda ihop detta tar mindre än 30 sek för hand. Smöra en pajform och ta din degklump och tryck ut den i formen. Ställ in pajdegen i ugnen på 175 grader i 15 min. När denna deg står i ugnen hackar du upp en liten fänkål och 10-12 champinjoner och steker dessa, att ta i lite röd- eller purjolök ger bara rätten ännu mera smak. När du har stekt ihop dessa blandar du i 2-3 dl creme fraiche och låter det koka ihop lite. Ta ut pajdegen ur ugnen och häll på fyllningen. Strö över ost och skicka in pajen i ugnen igen ytterligare 15-20 min eller tills den fått fin färg.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se