Eigentijds EcoZeN Netwerk
Nieuwsbrief mei 2019 - Ecolonie & Eigentijds Festival
Beste belangstellende,
 
Deze nieuwsbrief bevat een aantal korte mededelingen over het Eigentijds Festival en Ecolonie met op het eind een mooi aanbod van de webwinkel.
 
Met vriendelijke groet,
De bewoners en participanten van Ecolonie.

Eigentijds Festival 2019

Vrijdag 7 t/m maandag 10 juni
 
Met nog 4 weken te gaan naderen we het maximale aantal van 800 deelnemers. Dus nogmaals de suggestie: is er iemand in jouw omgeving die je dit bijzondere festival niet wilt onthouden, wijs hem of haar er op. Wacht niet te lang. Je kunt verwijzen naar de website met het overzicht van de workshops, waar nu ook de lezingen, theater en de muziek op vermeld staan. Ook het vuurlopen in het Grote Openluchttheater en de zweethutten hebben weer hun traditionele plek gekregen. 
 
De eerst volgende stap is dat wij de tijden van alle workshops en de plaats waar deze gehouden worden online zetten. Zodra dit het geval is krijg je hiervan bericht als deelnemer, workshopleider en vrijwilliger. 
 
Volgende week krijg je al een online bericht van Grandcafé Ecolonie met de menukaart die geldig is tijdens het festival met een diversiteit aan mogelijkheden. In dat bericht kun je ook voor de vrijdagavond een soep met broodje bestellen. We vragen dit omdat de koks vooraf graag willen weten met welke aantallen en volumes zij rekening dienen te houden. 
 
Een week na dit online bericht ontvang je een volgend bericht met een Overzicht van de Zakelijke Mededelingen. Daarin komt dan ook te staan wat we van je verwachten met betrekking tot de Openingsceremonie.
 
Daarna, een week voor het festival ontvang je per post een papieren samenvattend overzicht van alle workshops, lezingen en andere activiteiten samen met je toegangsbewijs (een bandje) en een apart armbandje als je recht hebt op een Festival Voordeel Combinatie van de Eigentijdse Keuken in de Zonnehal. Dat papierenoverzicht is wel handig als je op het terrein bent. Daar staan dus alleen de titels van de workshops etc. en de tijden op. De inhoudelijke achtergrond informatie van workshops en de overige activiteiten blijven staan op onze website.
 
Stap voor stap geven we dus onze informatie aan jou als deelnemer, workshopleider en vrijwilliger door. Dat heeft als voordeel dat je niet in een keer alle informatie te lezen krijgt. Tenslotte is dat wel heel veel als je de informatie over de workshops en lezingen daar ook bij betrekt. Voordeel van deze informatievoorziening in stappen is ook dat we als het ware gezamenlijk toegroeien naar het Pinksterweekend. Als er in deze komende maand vragen zijn dan kunnen die per e-mail gesteld worden: info@eigentijdsfestival.nl
Oproepen ten behoeve van het Eigentijds Festival
 
Dit festival kan alleen maar doorgaan en een succes worden dankzij de enorme inzet van workshopleiders, vrijwilligers en het secretariaat. Nu dachten wij voldoende vrijwilligers te hebben, maar nu het festival dichterbij komt, blijkt dat een aantal van hen, om hun moverende redenen, helaas heeft moeten afzeggen.
 
Vandaar de oproep aan een ieder om in je omgeving te kijken of er iemand is die deze taak op zich wil nemen. Op onze website (vrijwilligers) staat daarover alle informatie. Via de website kan men zich ook opgeven.
 
Heel specifiek (en dat staat niet op de website) zoeken we nog crèche medewerkers voor kinderen t/m 3 jaar en groepsleiders ten behoeve van het kinderwerk (4 t/m 13 jaar).
 
De groepsleider heeft de volgende taken te vervullen:
  • als de kinderen aankomen bij Circustent opvangen en evt. opmerkingen ouders noteren
  • alle kinderen in zijn groep begeleiden tot het moment dat ze weer opgehaald worden
  • zorgen dat de kinderen op tijd ergens zijn (bijv. als ze in de speeltuin een activiteit hebben, dat ze dan weer op tijd in de tent zijn als daar de volgende activiteit is).
  • kinderen begeleiden als ze naar toilet moeten en dat niet alleen kunnen
  • meehelpen bij de pauzes met drinken etc.
Voor beide functies kunnen we een onkostenvergoeding geven. Informatie en opgave bij: johan@ecolonie.eu

Ecolonie

Oproepen
 
We zoeken voor de receptie op Ecolonie nog tijdelijke participanten (eventuele onkosten cq. reiskosten vergoeding mogelijk) in de periode vanaf nu tot einde van de zomer. Je kunt het werk op de receptie mooi combineren met bijvoorbeeld het werken in de tuinen, zoals kruidenpluk en verwerking. Je bent van harte welkom als je minimaal 3 weken de tijd hebt om te komen helpen. Je werkt in een team van ongeveer 6 mensen afwisselend in de ochtend, middag en avond. Heb je interesse, stuur dan een mail naar ettjen@ecolonie.eu
 
Voor onze winkel zoeken we ook nog tijdelijke participanten voor juli en augustus. Je werkt in de bediening, vult de winkelschappen aan en houdt de voorraad bij. Je werkt in een team van meerdere personen. 
 
Heel specifiek zoeken we nog een paar groepsleiders en assistent groepsleiders voor het Kinderfestival dat gehouden wordt van 12 tot en met 16 augustus 2019. Informatie over dit mooie kinderfestival vind je hier
Tevens zoeken we nog nog één of twee crècheleid(st)ers voor dit Kinderfestival.
 
Als je belangstelling hebt voor of vragen over een van deze taken mail dan naar: johan@ecolonie.eu


Zomeractiviteiten

Eigentijds Zomercollege
In de zomermaanden zijn er op ECOlonie elke week cursussen met diepgang over heel uiteenlopende onderwerpen. Naast de bekende cursussen van onze vaste docenten, zijn er dit jaar ook nieuwe cursussen gepland, o.a. van Victor Sams met een hele speciale ngoni cursusweek. De cursussen zijn een echte aanrader als je het allerbeste uit jezelf wilt halen in combinatie met een heerlijk vakantiegevoel!
 
Workshops tijdens de zomermaanden
In tegenstelling tot wat wij cursussen noemen, zijn workshops kort van duur (dag of dagdeel) en je kunt je er ter plaatse voor opgeven. De eerste workshops zijn bekend. De komende weken komen daar nog verschillende workshops bij. Dus hou het programma in de gaten.

Goudsbloemen enzo

In de droogruimte op ECOlonie, waar de kruiden gedroogd worden voor de thee, heeft een kleine metamorfose plaatsgevonden! Onze vormgeefster Franka heeft de droogkasten beschilderd met een prachtige verbeelding van goudsbloemzaadje naar goudsbloemzaadje. Het komt de ruimte zeker ten goede. 
Voor een indruk zie de foto hieronder.
 
Naar aanleiding hiervan leek het ons gepast een korting van 20% te geven op al onze producten waar goudsbloem in zit. Dus dat geldt voor:
  • Goudsbloemzalf
  • Goudsbloemzalf met lavendel
  • Goudsbloemolie
  • Goudsbloemtinctuur
  • Handcrème met goudsbloem en lavendel
Als je gebruik maakt van dit aanbod, vul dan bij het afrekenen de code GOUDSBLOEM in en je verzilvert je 20% korting!
 
 
     
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook