SAC-Dag, 3W3
Beste ouders
 
In het derde jaar krijgt “Leefsleutels” uit de eerste graad een concrete uitwerking in een klasproject waarbij waarden als vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen centraal staan. We noemen dit project “SAC”, wat staat voor “sociale activiteit”. Wij, de leerlingen, organiseren die dag volledig zelf, onder begeleiding van onze klasleerkracht. Iedereen helpt bij de organisatie hiervan en is dus verantwoordelijk voor een bepaalde activiteit van de dag. In onze klas (3W3) hebben we gezocht naar interesses die leven bij onze klasgenoten. We hebben dan activiteiten gekozen waarbij we een leerrijke ervaring kunnen opdoen. 
 
Vrijdag 6 maart hebben wij onze SAC-dag. De dag start om 8u10 en eindigt om 16u05, zoals een gewone schooldag dus. We verzamelen om 8u20 op school.
 
Als eerste activiteit van de dag gaan we samen ontbijten. Enkele klasgenoten voorzien hiervoor het ontbijt. Vervolgens verdelen we de klas in twee. De ene helft gaat naar de Oxfam-wereldwinkel in de Parijsstraat om daar in een workshop te leren over eerlijke handel. De tweede helft ontdekt via een escaperoom (ook door Oxfam georganiseerd) wie er allemaal werkt met onze voeding vooraleer wij van een kopje koffie of thee kunnen drinken of een stuk chocolade kunnen eten. Na een korte pauze wisselen de groepen van activiteit zodat iedereen zowel aan de workshop als aan de escaperoom heeft meegedaan. Nadien praten we even na over hoe we deze voormiddag beleefd hebben.
 
Vervolgens lunchen we samen op school. Een aantal klasgenoten zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van de lunch. In de namiddag spelen we 2 spelletjes met de hele klas, waarna we even tot rust kunnen komen met een hapje, een drankje en een gezellige babbel. Het eerste spel is een stadsspel in Leuven centrum, daarna gaan we met de fiets naar de terreinen rond Sportkot (Heverlee) voor de tweede activiteit, een bosspel. De fietstocht gebeurt onder begeleiding van onze klastitularis. Klasgenoten die niet met de fiets kunnen komen, vertrekken te voet of met de bus naar de locatie voor het tweede spel, onder begeleiding van een andere leraar.
 
Praktisch
  • Vrijdag 6 maart om 8u10 op school.
  • Einde om 16u05. De leerlingen vertrekken van hieruit naar huis.
  • De leerlingen weten wie wat moet meebrengen (zie bericht smartschool naar alle leerlingen). 
  • Iedereen brengt mee: een herbruikbare drinkbeker, herbruikbaar bestek en een herbruikbaar kommetje / bordje / brooddoos, kledij die vuil mag worden (één van de spelletjes vindt plaats op de terreinen rond Arenberg Kasteel / Sportkot).
  • De leerlingen die een fiets hebben, komen best met de fiets.
  • Deze dag kost maximaal 10 euro per leerling, verrekend via de schoolrekening. 
Voor verdere inlichtingen over deze dag, contacteer de titularis.
telefoonnr: 0496 31 32 16
 
Met vriendelijke groeten
De leerlingen van 3W3
Kevin Munten (klastitularis)
Frank Baeyens (directeur)
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be