TIJD VOOR (WERELD?)FILM

In deze nieuwsbrief: Release Under the Fig Trees, MO*award Night, Afrika Film Festival, ontdek EC Play voor vertoners, NIEUW in onze catalogus
 
 
 

Under the Fig Trees

Verschillende generaties vrouwen trekken dagelijks naar de boomgaard om er vijgen te plukken. Ze wisselen intieme gevoeldens en geanimeerde woorden uit onder de broeierige Tunesische zon. Langs kwetsbare vijgentakken wordt het duidelijk dat niet iedereen dezelfde visie op romantiek en het huwelijk heeft.
 
Under The Fig Trees brengt een geanimeerd beel van jonge Tunesiscge arbeiders in de fleur van hun leven. Het verhaal schippert tussen intimiteit en jaloezie, solidariteit en egoïsme. Het contrast tussen religie en traditie enerzijds en het gebruik van sociale media en toekomstdromen anderzijds, toont het hedendaags spanningsveld waar heel wat jonge meisjesmee worstelen.
 
 
Vanaf 19/04/2023 in Cinema Sphinx Gent, De Cinema Antwerpen, Buda Kortrijk ea. Deze film speelt ook op verschillende locaties van het MOOOV filmfestival en het Afrika Filmfestival.
 

 
  

MO*award Night - zaterdag 22 april, Biekorfzaal Brugge

MOOOV reikt een award uit aan de beste niet-westerse film van het jaar tijdens een exclusieve avond met gesprek en concert in Brugge.

Er verschenen het afgelopen jaar heel wat films uit Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika op de Vlaamse schermen. Professionele filmjournalisten konden de voorbije weken hun stem uitbrengen. Tijdens de MO*award night wordt de winnaar bekend gemaakt.

De MO* award night is ook het moment om even stil te staan bij de positie van niet-westerse cinema in Vlaanderen. MO*hoofdredacteur Jago Kosolosky gaat hierover in gesprek met Seppe Vanhaecke (Cinéart), Anika van der Kevie (Internationaal Filmfestival Gorinchem), Btisam Akarkach (codeur Kijkwijzer) en Sofie Mercier (Sphinx).

Dit feest van de niet-westerse film zou niet compleet zijn zonder een streepje muziek. Kunstencentrum KAAP nodigt Mark Tuinstra en Mola Sylla uit om de avond aan elkaar te spelen.
Ben je vertoner en wil je deze films graag programmeren? Dat kan via Bevrijdingsfilms, hét aanspreekpunt bij het organiseren van filmvoorstellingen. Je kan in onze catalogus filteren op het thema 'MO*award', zo vind je dadelijk de selectie. En ja hoor, ook enkele van onze eigen films dingen mee naar de prijs!

 
  

Afrika Film Festival - 21 april tot 6 mei, Leuven

Het Afrika Filmfestival vertoont niet enkel de betere Afrikaanse film, het festival organiseert ook tal van andere activiteiten: debatten, boekvoorstellingen, tentoonstellingen, interactieve filmsessies, optredens, modeshows,…
 
 
EC Play!
 
Jouw filmvertoning nu ook digitaal

Vanaf april '23 heb je als vertoner de mogelijkheid om bepaalde films uit onze catalogus digitaal te screenen, via ons nieuw digitaal platform EC Play (spreek uit: Easy Play).

Hoe werkt het? 

We bezorgen je een uitnodiging om eenmalig te registreren op het platform. Op onze uitnodiging maakt u een account aan. Wij bezorgen je een link voor de aangevraagde film, waarmee je een tijdelijk bestand downloadt en de film vanuit je browser kan afspelen, zowel online als offline. Dit alternatief zal niet beschikbaar zijn voor de hele catalogus, we breiden het aanbod beetje bij beetje uit.
 
Wat kost het?

De prijs, € 11, bedraagt precies evenveel als de huidige huur- en verzendingskost van een DVD of Blu-ray. Er volgen dus geen onaangename verrassingen op jouw afrekening.
 
Geïnteresseerd? Heeft u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!
 
 
 

 

Ontdek wat nieuw is in onze catalogus

Onze catalogus bevat duizenden filmtitels, ook bij aanvragen 'buiten catalogus' zoeken wij de film die jij wil vertonen.

Lees verder
 
    
 
Volg ons op social media en tag ons in foto's van jouw filmvoorstelling
We care and share!

Bevrijdingsfilms vzw
Quinten Metsysplein 4
3000 Leuven
tel. 016/23 29 35
info@bevrijdingsfilms.be
 
BE 0411 929 504