Zondag 16 augustus 2020
Beste lezers,

Er komt alweer een warme zondag aan. Hieronder onze verkoelende oppepper.

Een fijne zondag,

Henja, Helmi en Ineke
Deze keer mmv Henk Roos, Annelies Mersel en Claire Verlinden.
Foto rechts: bijzondere straatkunst
   ....   
 
 
Poëzie-middag, a.s. dinsdagmiddag, plaatsen vrij
Aanstaande dinsdagmiddag, 18 augustus, is weer de maandelijkse poëziemiddag. Een tiental Senver-leden presenteren hun lievelingsgedicht. Van Rutger Kopland tot Vasalis en van Rainer Maria Rilke tot Ellen Warmond en nog veel meer; in een bonte parade passeren zij de revue. De bijeenkomst begint om 16.30 uur in de bibliotheek en staat onder begeleiding van Robert Grijsen, voormalig stadsdichter. Koop hier je kaartje.
 
 
Dans om van te genieten

InfraFinal duet (The Royal Ballet)
Prachtige dans op mooie muziek.
Principal dancers Edward Watson and Marianela Nuñez dance the final pas de deux in Wayne McGregor's abstract ballet Infra.

A. Piazzolla. Libertango.
Een heel andere stijl, maar zeer stijlvol gepresenteerd.
 
   
 
Sperziebonen van Henja, 6 keer anders
Voor ons betekent zomer: sperziebonen. De oogst van onze moestuin is zo overvloedig dat je wel creatief wordt in het verzinnen en opzoeken van recepten. Je kan wel iedere dag op een andere manier sperziebonen eten en het verveelt nooit.
Ik geef geen afgepaste hoeveelheden bij de recepten bekijk hoeveel je nodig hebt. Zo moeilijk is dat niet. Dan kan je helemaal naar je eigen behoefte koken.
   
Voeg zelf zout en peper naar smaak toe.
De sperziebonen eerst afhalen, in stukjes snijden en ga je roerbakken, dan altijd even blancheren. Lees de recepten hier.
 
Klassieke muziek van Claire Verlinden - warmte en regen
O wat hebben wij toch verlangd naar regen afgelopen dagen. Daarom heeft Claire gezocht naar muziek met regen, storm en onweer.    
 
Iets met kunst - van Henk Roos
In the Picture
Tot eind augustus loopt in het Van Gogh Museum nog de tentoonstelling In The Picture: meer dan 75 kunstenaarsportretten, waaronder veel werken uit buitenlandse muse
 
   
 
Twee zelfportretten uit 1888: Thérèse Schwartze (Uffizi Florence) en Vincent van Gogh (VGM A’dam)
 
Interessant als je niet langs kunt komen: bekijk de 5 minirondleidingen door ‘associate curator’ Lisa Smit op YouTube.  Hier is aflevering 3.

 
Tips om (er) uit te gaan
VANDAAG: Kunst Expo in Laren
 
Nieuwe en verrassende werken van 12 kunstenaars uit het Gooi, zij hebben een voormalige bankgebouw in Laren omgetoverd tot een waar museum. Meet & Greet met de kunstenaars. ART EXPO: ‘Door de bank genomen’, zie hier.
Adres: Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 6, Laren
   
Nu bloeit de heide
Hilversum is omringd door een uitgestrekt heidegebied waar je even volledig kunt ontsnappen aan de hectiek rond het coronavirus.
Of je nu liever gaat wandelen op de Zuiderheide, fietsen op de Bussumerheide, picknicken op de Westerheide of je hond laat rennen over Hoorneboeg. Er is niets zo magisch als de zonsondergang over een bloeiende, paarse heide in de augustus.

   
Pinetum Blijdenstein

Verscholen in de Boomberg vind je de botanische tuin ‘Pinetum Blijdenstein’. Van prachtige cycadeeën en rhododendrons tot kassen vol tropische planten. De vijver van Pinetum Blijdenstein is ook zeker een bezoek waard. Een idyllische plek omgeven door verschillende bomen, struiken en stenen. 
   
Museum Hilversum - PANdemIC

Het begint met het hamsteren van wc-papier, beelden van overbezette IC-afdelingen en de spandoeken voor het raam van opa en oma opdat ze volhouden.
De tentoonstelling PANdemIC volgt de tijdlijn van de afgelopen maanden en zit bovenop de haast onwerkelijke actualiteit. Dat geeft gelegenheid de eigen ervaring met de coronacrisis een plek te geven en alles wat is gebeurd nog eens te overdenken.
Reserveer hier je bezoek aan het museum.
  
 
 
Ga mee fietsen en varen langs en over de Vecht
maandag 24 augustus
Na de twee gezellige fietstochtjes langs de 7 tuinen gaan we nu een langere route fietsen.
We vertrekken rond half 11 vanaf de Kerkbrink, fietsen via de hei, en o.a. het Tienhovenskanaal naar Oud Zuilen. Bij restaurant Belle kunnen we koffie drinken of de lunch nuttigen. In het parkje aan de overkant van de Vecht is een zelf meegebracht lunchpakketje ook een optie.
 
Op de foto deelnemers van een van de vorige fietstochtjes
Om 13.30 schepen we in op de fietsboot. We varen 2 ½ uur over de prachtige Vecht met z’n voorname huizen en buitens uit vervlogen tijden. Rond 16.00 zijn we in Nieuwersluis. Daar vervolgen we de fietstocht langs de Vecht en over de Alambertuskade. Rond 17.30 zijn we weer in Hilversum.
Alle versnaperingen en de boottocht (€ 15,00) zijn voor eigen kosten. Bij elkaar is deze fietstocht ongeveer 35 km. Tenzij je erg snel fiets op je gewone fiets, heeft een e-bike de voorkeur.  We gaan met maximaal 10 sportievelingen op stap.


Vooraf aanmelden

Omdat we de plaatsen op de fietsboot moeten reserveren, moet je van te voren opgeven, via Zomer@senver.nl . Voorwaarden voor deze fietstocht is uiteraard dat we niet te veel regen hebben. Helmi Duijvestein heeft deze fietstocht georganiseerd en heeft die dag de leiding. Zij is alleen op de dag van de tocht, bereikbaar op 06-22243694.
 
 
Kerkdienst online


GooiTV zendt ook vandaag een kerkdienst uit. De protestante uitzending is zondag 16 augustus te zien om 10.30 en wordt voorgegaan door de predikant ds Wilie Elhorst vanuit de Spieghelkerk in Bussum.
Op GooiTV.nl zijn de uitzendkanalen te vinden.
 
Corona-dashboard Gooi-en Vechtstreek
Wil je weten hoe het er voorstaat met de besmettingen in onze regio?
Klik hier voor het actuele regio-overzicht Gooi-en Vechtstreek.